Artikel top billede

Efter fyringen af direktør Morten Kjærsgaard sætter Descom ifølge eneejer og bestyrelsesformand Johnny Helander nu fuldt fokus på forretningen her og nu.

Trods fremgang: It-firma fyrer direktøren

Voksende overskud var ikke godt nok, så nu sætter bestyrelsesformanden sig igen ved roret i sjællandsk it-firma.

Manglende resultater har fået supplies- og hardware-forhandleren Descom til at sige farvel og tak til direktør Morten Kjærsgaard, som dermed fik mindre end et år i spidsen for selskabet.

Bestyrelsesformand og eneejer Johnny Helander bekræfter over for Computerworld, at et skuffende regnskab har udløst en fyring af Morten Kjærsgaard.

Efter et overskud på 1,8 millioner i 2012 var målet en fordobling af resultatet i indeværende år. Men da det stod klart, at Descom i 2013 ender med et overskud på mellem 2,5 og 2,7 millioner, var det altså tid til en udskiftning i direktørstolen.

"Morten blev i sin tid ansat til at udvikle forretningen på den lange bane, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke har nået de mål, der var sat for vores resultater i år. Så nu er vi tilbage på fuld fokus på forretningen her og nu," siger Johnny Helander, der nu selv overtager jobbet som chef for de godt 20 medarbejdere i Ballerup.

Han forklarer det skuffende resultat med for høje omkostninger til administration og løn, ligesom der er foretaget afskrivninger på en række it-investeringer.

Descom vil dog fortsat satse stærkt på leverancer til offentlige kunder og har i årets løb etableret et egentligt offentligt salgsteam.

Den nu forhenværende direktør Morten Kjærsgaard, der også har en fortid hos Bullgard og den danske pc-producent Zepto, tager afskeden med Descom afslappet og glæder sig over, at det trods alt er lykkedes at skabe en fremgang i omsætningen på mere end 25 procent og et forbedret dækningsbidrag.

"Det har undervejs vist sig, at der var nogle andre forudsætninger, der skulle rettes op på. Det har så taget længere tid end forventet. Men det er da korrekt, at Descom ikke har nået de resultater, vi havde sat i det budget, som vi arbejde ud fra, da jeg blev ansat. Det har vi så talt om, og det har Johnny Helander så taget konsekvensen af, selvom Descom har haft en flot vækst her i 2013. Men jeg er glad for, at vi har fået vendt Descoms forretning til noget positivt," siger Morten Kjærsgaard.

Læs også:

Tidligere Zepto-direktør i spidsen for Descom

Kenneth Plummer ind i Descoms bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.