Efter fyringen af direktør Morten Kjærsgaard sætter Descom ifølge eneejer og bestyrelsesformand Johnny Helander nu fuldt fokus på forretningen her og nu.

Trods fremgang: It-firma fyrer direktøren

Voksende overskud var ikke godt nok, så nu sætter bestyrelsesformanden sig igen ved roret i sjællandsk it-firma.

Manglende resultater har fået supplies- og hardware-forhandleren Descom til at sige farvel og tak til direktør Morten Kjærsgaard, som dermed fik mindre end et år i spidsen for selskabet.

Bestyrelsesformand og eneejer Johnny Helander bekræfter over for Computerworld, at et skuffende regnskab har udløst en fyring af Morten Kjærsgaard.

Efter et overskud på 1,8 millioner i 2012 var målet en fordobling af resultatet i indeværende år. Men da det stod klart, at Descom i 2013 ender med et overskud på mellem 2,5 og 2,7 millioner, var det altså tid til en udskiftning i direktørstolen.

"Morten blev i sin tid ansat til at udvikle forretningen på den lange bane, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke har nået de mål, der var sat for vores resultater i år. Så nu er vi tilbage på fuld fokus på forretningen her og nu," siger Johnny Helander, der nu selv overtager jobbet som chef for de godt 20 medarbejdere i Ballerup.

Han forklarer det skuffende resultat med for høje omkostninger til administration og løn, ligesom der er foretaget afskrivninger på en række it-investeringer.

Descom vil dog fortsat satse stærkt på leverancer til offentlige kunder og har i årets løb etableret et egentligt offentligt salgsteam.

Den nu forhenværende direktør Morten Kjærsgaard, der også har en fortid hos Bullgard og den danske pc-producent Zepto, tager afskeden med Descom afslappet og glæder sig over, at det trods alt er lykkedes at skabe en fremgang i omsætningen på mere end 25 procent og et forbedret dækningsbidrag.

"Det har undervejs vist sig, at der var nogle andre forudsætninger, der skulle rettes op på. Det har så taget længere tid end forventet. Men det er da korrekt, at Descom ikke har nået de resultater, vi havde sat i det budget, som vi arbejde ud fra, da jeg blev ansat. Det har vi så talt om, og det har Johnny Helander så taget konsekvensen af, selvom Descom har haft en flot vækst her i 2013. Men jeg er glad for, at vi har fået vendt Descoms forretning til noget positivt," siger Morten Kjærsgaard.

Læs også:

Tidligere Zepto-direktør i spidsen for Descom

Kenneth Plummer ind i Descoms bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.