Artikel top billede

Tom Joyce, Senior Vice President hos HP. Foto: Jens Holm.

Kampen om server-kunderne: Her er HP's slagplan

Med to nye server-systemer satser HP benhårdt på at kapre flere kunder, der har behov for hardware til virtualisering i en fart.

Barcelona: HP lancerer i denne uge to nye server-systermer i kategorien converged infrastruktur og går nu direkte i flæsket på konkurrenterne.

"Alt hardwaren i systemerne er designet med hastighed for øje. Vi kan levere den enkelte server til kunderne på blot én dag," forklarede Tom Joyce, Senior Vice President hos HP, på Discover 2013 konferencen i Barcelona.

Produkterne, der går under navnene HP ConvergedSystem 700 og 300, skal tage kampen op mod konkurrenterne VCE, Hitachi Data Systems, IBM og Dell, på det endnu unge converged marked.

Centralt for HP's ConvergedSystems, og konkurrerende produkter på markedet, er en tankegang om enkelhed, standardiseret hardware og hurtig leverance.

HP langt efter VCE - målt på salg

Hewlett-Packard opfandt converged udtrykket for tre år siden og benytter sammen med den nærmeste konkurrent VCE udtrykket næsten eksklusivt.

Cisco Systems kalder det Unified Computing System (UCS), mens Analysehuset Gartner kalder det integrerede systemer.

"Markedet for integrerede systemer vokser kraftigt, med en omsætning stigende 53,7 procent fra år til år i 2Q12, men det udgjorde kun 3,5 procent af det samlede datacenter hardware i 2011," skriver Gartner om markedet i en rapport.

Rapporten viser samtidig, at det i dag er virksomheden VCE, der er dannet af Cisco og EMC Corporation, som gennem første kvartal 2011 til andet kvartal 2012 lavede den største fortjeneste på converged server-systemerne.

VCE lavede i perioden 1,2 milliarder danske kroner i indtægter på de såkaldte converged-systems, mens HP ligger på andenpladsen med lidt over 500 millioner danske kroner i indtægter på det nye marked.

Så kraftige er HP's systemer

HP ConvergedSystem 700 er målrettet til større datacentre og hosting-udbydere, og kan, ifølge HP, bruges til at drive op til 1.000 virtuelle maskiner.


På billedet ses HP's nye hardware. Der fås i to forskellige versioner, hvor HP ConvergedSystem 700 er storebroderen, mens 300 er den skrabede model.

Den neddroslede 300 model er specificeret til at håndtere op til 300 virtuelle maskiner.

"Vores hardware giver kunderne muligheden for at koncentrere sig omkring applikationer og software i stedet for at skulle spekulere på servicering af hardware," siger Tom Joyce, der er Senior Vice President hos HP.

Platformen understøtter WMware og Microsoft Hyper-V platformen, og efter planen kan den erhverves gennem HP's forhandlere i foråret 2014.

De nye server-systemer lanceres som led i HP's strategi om enten at levere helt enkle standard produkter eller simpelthen overbevise kunderne om at rykke data ud i skyen, hvor HP sørger for driften.

Læs også:
HP's plan: Her skal vi og kanalen tjene penge
HP-topchef: Derfor bør du holde nallerne fra server-rummet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?