Artikel top billede

Tom Joyce, Senior Vice President hos HP. Foto: Jens Holm.

Kampen om server-kunderne: Her er HP's slagplan

Med to nye server-systemer satser HP benhårdt på at kapre flere kunder, der har behov for hardware til virtualisering i en fart.

Barcelona: HP lancerer i denne uge to nye server-systermer i kategorien converged infrastruktur og går nu direkte i flæsket på konkurrenterne.

"Alt hardwaren i systemerne er designet med hastighed for øje. Vi kan levere den enkelte server til kunderne på blot én dag," forklarede Tom Joyce, Senior Vice President hos HP, på Discover 2013 konferencen i Barcelona.

Produkterne, der går under navnene HP ConvergedSystem 700 og 300, skal tage kampen op mod konkurrenterne VCE, Hitachi Data Systems, IBM og Dell, på det endnu unge converged marked.

Centralt for HP's ConvergedSystems, og konkurrerende produkter på markedet, er en tankegang om enkelhed, standardiseret hardware og hurtig leverance.

HP langt efter VCE - målt på salg

Hewlett-Packard opfandt converged udtrykket for tre år siden og benytter sammen med den nærmeste konkurrent VCE udtrykket næsten eksklusivt.

Cisco Systems kalder det Unified Computing System (UCS), mens Analysehuset Gartner kalder det integrerede systemer.

"Markedet for integrerede systemer vokser kraftigt, med en omsætning stigende 53,7 procent fra år til år i 2Q12, men det udgjorde kun 3,5 procent af det samlede datacenter hardware i 2011," skriver Gartner om markedet i en rapport.

Rapporten viser samtidig, at det i dag er virksomheden VCE, der er dannet af Cisco og EMC Corporation, som gennem første kvartal 2011 til andet kvartal 2012 lavede den største fortjeneste på converged server-systemerne.

VCE lavede i perioden 1,2 milliarder danske kroner i indtægter på de såkaldte converged-systems, mens HP ligger på andenpladsen med lidt over 500 millioner danske kroner i indtægter på det nye marked.

Så kraftige er HP's systemer

HP ConvergedSystem 700 er målrettet til større datacentre og hosting-udbydere, og kan, ifølge HP, bruges til at drive op til 1.000 virtuelle maskiner.


På billedet ses HP's nye hardware. Der fås i to forskellige versioner, hvor HP ConvergedSystem 700 er storebroderen, mens 300 er den skrabede model.

Den neddroslede 300 model er specificeret til at håndtere op til 300 virtuelle maskiner.

"Vores hardware giver kunderne muligheden for at koncentrere sig omkring applikationer og software i stedet for at skulle spekulere på servicering af hardware," siger Tom Joyce, der er Senior Vice President hos HP.

Platformen understøtter WMware og Microsoft Hyper-V platformen, og efter planen kan den erhverves gennem HP's forhandlere i foråret 2014.

De nye server-systemer lanceres som led i HP's strategi om enten at levere helt enkle standard produkter eller simpelthen overbevise kunderne om at rykke data ud i skyen, hvor HP sørger for driften.

Læs også:
HP's plan: Her skal vi og kanalen tjene penge
HP-topchef: Derfor bør du holde nallerne fra server-rummet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.