Artikel top billede

Værre end forventet: HP varsler flere fyringer

Hardwaregiganten strammer skruen og skiller sig af med ekstra 5.000 ansatte i en revideret spareplan.

Hardwareproducenten HP vil fyre yderligere 5.000 ansatte, som sammen med allerede annoncerede fyringer betyder, at koncernen med udgangen af 2014 på globalt plan vil have skilt sig af med i alt 34.000 ansatte. Det fremgår af en rapport til det amerikanske finanstilsyns SEC, som HP afleverede kort før nytårsaften.

HP annoncerede allerede sidste sommer, at man ville skille sig af med mindst 29.000 ansatte. Senere på året meddelte HP så, at der muligvis ville komme flere fyringer til. Det er så nu blevet en realitet.

Den udvidede fyringsrunde skyldes ifølge rapporten til de amerikanske finansmyndigheder øget pres på HP's forretning.

Det øgede antal fyringer betyder, at 11 procent - eller en ud af ni - af de ansatte i HP skal ud og lede efter nyt
arbejde. De samlede omkostninger til den igangværende fyringsrunde løber ifølge HP op i mere end fire milliarder dollar - eller 22 milliarder kroner.

Fyringerne er en del af en fem-årig spareplan, som blev sat i værk tilbage i 2012 af den dengang nytiltrådte CEO Meg Whitman.

De omkring 450 ansatte i HP Danmark kan så glæde sig over, at nedskæringerne i 2014 tilsyneladende går uden om Danmark.

"Vi har ikke nogen forventning om, at det her kommer til at påvirke HP Danmark. Det er en effektuering af den plan, der blev lagt allerede i 2012, hvor vores koncernledelse annoncerede, at der over en bred kam ville ske reduktioner i antallet af ansatte," lyder det fra HP's danske kommunikationschef, Henrik Kirkeskov.

Læs også:

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej

Lynkarriere: Dansker får topjob hos global it-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere