Artikel top billede

Værre end forventet: HP varsler flere fyringer

Hardwaregiganten strammer skruen og skiller sig af med ekstra 5.000 ansatte i en revideret spareplan.

Hardwareproducenten HP vil fyre yderligere 5.000 ansatte, som sammen med allerede annoncerede fyringer betyder, at koncernen med udgangen af 2014 på globalt plan vil have skilt sig af med i alt 34.000 ansatte. Det fremgår af en rapport til det amerikanske finanstilsyns SEC, som HP afleverede kort før nytårsaften.

HP annoncerede allerede sidste sommer, at man ville skille sig af med mindst 29.000 ansatte. Senere på året meddelte HP så, at der muligvis ville komme flere fyringer til. Det er så nu blevet en realitet.

Den udvidede fyringsrunde skyldes ifølge rapporten til de amerikanske finansmyndigheder øget pres på HP's forretning.

Det øgede antal fyringer betyder, at 11 procent - eller en ud af ni - af de ansatte i HP skal ud og lede efter nyt
arbejde. De samlede omkostninger til den igangværende fyringsrunde løber ifølge HP op i mere end fire milliarder dollar - eller 22 milliarder kroner.

Fyringerne er en del af en fem-årig spareplan, som blev sat i værk tilbage i 2012 af den dengang nytiltrådte CEO Meg Whitman.

De omkring 450 ansatte i HP Danmark kan så glæde sig over, at nedskæringerne i 2014 tilsyneladende går uden om Danmark.

"Vi har ikke nogen forventning om, at det her kommer til at påvirke HP Danmark. Det er en effektuering af den plan, der blev lagt allerede i 2012, hvor vores koncernledelse annoncerede, at der over en bred kam ville ske reduktioner i antallet af ansatte," lyder det fra HP's danske kommunikationschef, Henrik Kirkeskov.

Læs også:

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej

Lynkarriere: Dansker får topjob hos global it-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere