Værre end forventet: HP varsler flere fyringer

Hardwaregiganten strammer skruen og skiller sig af med ekstra 5.000 ansatte i en revideret spareplan.

Hardwareproducenten HP vil fyre yderligere 5.000 ansatte, som sammen med allerede annoncerede fyringer betyder, at koncernen med udgangen af 2014 på globalt plan vil have skilt sig af med i alt 34.000 ansatte. Det fremgår af en rapport til det amerikanske finanstilsyns SEC, som HP afleverede kort før nytårsaften.

HP annoncerede allerede sidste sommer, at man ville skille sig af med mindst 29.000 ansatte. Senere på året meddelte HP så, at der muligvis ville komme flere fyringer til. Det er så nu blevet en realitet.

Den udvidede fyringsrunde skyldes ifølge rapporten til de amerikanske finansmyndigheder øget pres på HP's forretning.

Det øgede antal fyringer betyder, at 11 procent - eller en ud af ni - af de ansatte i HP skal ud og lede efter nyt
arbejde. De samlede omkostninger til den igangværende fyringsrunde løber ifølge HP op i mere end fire milliarder dollar - eller 22 milliarder kroner.

Fyringerne er en del af en fem-årig spareplan, som blev sat i værk tilbage i 2012 af den dengang nytiltrådte CEO Meg Whitman.

De omkring 450 ansatte i HP Danmark kan så glæde sig over, at nedskæringerne i 2014 tilsyneladende går uden om Danmark.

"Vi har ikke nogen forventning om, at det her kommer til at påvirke HP Danmark. Det er en effektuering af den plan, der blev lagt allerede i 2012, hvor vores koncernledelse annoncerede, at der over en bred kam ville ske reduktioner i antallet af ansatte," lyder det fra HP's danske kommunikationschef, Henrik Kirkeskov.

Læs også:

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej

Lynkarriere: Dansker får topjob hos global it-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.