Artikel top billede

Dansk Apple-forhandler udskifter hel afdeling

Svigtende salg og udsigten til millionunderskud har udløst voldsom udskiftning i kendt Apple-kæde.

Korrigeret. 2013 har været et turbulent år i den russisk-ejede Apple-forhandler Humac. Et skuffende salg tilbage i julen 2012 betød, at butikskæden allerede i januar i fjor havde udsigt til sit første underskud i fire år.

Det udløste fyring af den daværende landechef Morten Bo Andersen, som blev afløst af Michael Bech, der kom fra et job hos Telia.

Efterfølgende er der gennemført en udskiftning af en "betydelig procentdel af den tidligere ledelse", som Michael Bech udtrykker det. Desuden er der skiftet kraftigt ud blandt salgs- og servicemedarbejdere.

Eksempelvis er hele afdelingen for erhvervssalg blevet udskiftet, fortæller Michael Bech, som dog ikke vil sætte et præcist tal på, hvor mange medarbejdere, der har forladt Humac eller om det er sket efter som følge af gensidige aftaler, eget ønske om fratrædelse eller opsigelse.

"Det præcise tal har jeg ikke lyst til at udtale mig om. Det er en betydelig udskiftning. Mere vil jeg ikke sige om det," siger Michael Bech.

I Humacs regnskab for 2012/13 slår turbulensen igennem som et underskud på 3,2 millioner kroner og et ti procents fald i omsætningen, som ender på 410 millioner kroner.

Resultatet er udtryk for, hvad Michael Bech betegner som et turn around for Apple-kæden.

"Vi er ikke i panik, men vi er frygtelig ærgerlige og langt fra tilfredse med et negativt resultat. Det står vi ved. Og fra investorernes side er det blevet sagt, at vi skal trimme forretningen på en måde, så den kan blive profitabel over de næste år," siger han.

Ny strategi: Større volumen
Humac har i dag 11 butikker, hvoraf fire ligger vest for Storebælt. Det seneste år har man åbnet to butikker i Københavnsområdet - henholdsvis i Rødovre og på Fisketorvet. De nye butikker er en del af en strategi, hvor Humac satser på, at øget volumen skal skabe grundlaget for den fremtidige indtjening.

"Apple er stadig i voldsom fremgang i Danmark, og det skal Humac være en del af. Opgaven er at få konstrueret virksomheden på en måde, så den kan vækste. Det er tvingende nødvendigt at have en større volumen, når man handler med Apples produkter. Det var Humac ikke bygget op til, og det var butiksnettet heller ikke," konstaterer Michael Bech.

Humac forventer at komme ud af indeværende regnskabsår med et ikke nærmere specificeret plus på bundlinien.

I den oprindelige udgave af denne artikel fremgik det, at et større antal medarbejdere i Humac er blevet fyret i løbet af det seneste år.

En række tidligere Humac-medarbejdere har efterfølgende oplyst til Computerword, at de selv har valgt at sige deres job op. Blandt andet har en række konsulenter i Humacs erhvervsafdeling i oktober forladt virksomheden.

Computerworld har derfor ændret artiklens overskrift.

Humacs direktør Michael Bech skriver i en mail til Computerworld, at vores oprindelige artikel er fejlagtig. Han ønsker dog ikke at kommentere, hvor mange medarbejdere der har forladt Humac, eller om det er sket som følge af gensidige aftaler, eget ønske om fratrædelse eller opsigelse.

Læs også:

Humac: Vi er klar til at kæmpe mod Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere