Artikel top billede

Dansk Apple-forhandler udskifter hel afdeling

Svigtende salg og udsigten til millionunderskud har udløst voldsom udskiftning i kendt Apple-kæde.

Korrigeret. 2013 har været et turbulent år i den russisk-ejede Apple-forhandler Humac. Et skuffende salg tilbage i julen 2012 betød, at butikskæden allerede i januar i fjor havde udsigt til sit første underskud i fire år.

Det udløste fyring af den daværende landechef Morten Bo Andersen, som blev afløst af Michael Bech, der kom fra et job hos Telia.

Efterfølgende er der gennemført en udskiftning af en "betydelig procentdel af den tidligere ledelse", som Michael Bech udtrykker det. Desuden er der skiftet kraftigt ud blandt salgs- og servicemedarbejdere.

Eksempelvis er hele afdelingen for erhvervssalg blevet udskiftet, fortæller Michael Bech, som dog ikke vil sætte et præcist tal på, hvor mange medarbejdere, der har forladt Humac eller om det er sket efter som følge af gensidige aftaler, eget ønske om fratrædelse eller opsigelse.

"Det præcise tal har jeg ikke lyst til at udtale mig om. Det er en betydelig udskiftning. Mere vil jeg ikke sige om det," siger Michael Bech.

I Humacs regnskab for 2012/13 slår turbulensen igennem som et underskud på 3,2 millioner kroner og et ti procents fald i omsætningen, som ender på 410 millioner kroner.

Resultatet er udtryk for, hvad Michael Bech betegner som et turn around for Apple-kæden.

"Vi er ikke i panik, men vi er frygtelig ærgerlige og langt fra tilfredse med et negativt resultat. Det står vi ved. Og fra investorernes side er det blevet sagt, at vi skal trimme forretningen på en måde, så den kan blive profitabel over de næste år," siger han.

Ny strategi: Større volumen
Humac har i dag 11 butikker, hvoraf fire ligger vest for Storebælt. Det seneste år har man åbnet to butikker i Københavnsområdet - henholdsvis i Rødovre og på Fisketorvet. De nye butikker er en del af en strategi, hvor Humac satser på, at øget volumen skal skabe grundlaget for den fremtidige indtjening.

"Apple er stadig i voldsom fremgang i Danmark, og det skal Humac være en del af. Opgaven er at få konstrueret virksomheden på en måde, så den kan vækste. Det er tvingende nødvendigt at have en større volumen, når man handler med Apples produkter. Det var Humac ikke bygget op til, og det var butiksnettet heller ikke," konstaterer Michael Bech.

Humac forventer at komme ud af indeværende regnskabsår med et ikke nærmere specificeret plus på bundlinien.

I den oprindelige udgave af denne artikel fremgik det, at et større antal medarbejdere i Humac er blevet fyret i løbet af det seneste år.

En række tidligere Humac-medarbejdere har efterfølgende oplyst til Computerword, at de selv har valgt at sige deres job op. Blandt andet har en række konsulenter i Humacs erhvervsafdeling i oktober forladt virksomheden.

Computerworld har derfor ændret artiklens overskrift.

Humacs direktør Michael Bech skriver i en mail til Computerworld, at vores oprindelige artikel er fejlagtig. Han ønsker dog ikke at kommentere, hvor mange medarbejdere der har forladt Humac, eller om det er sket som følge af gensidige aftaler, eget ønske om fratrædelse eller opsigelse.

Læs også:

Humac: Vi er klar til at kæmpe mod Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.