Artikel top billede

Dansk webhosting-firma scorer rasende dyrt toplevel-domæne

Kendt dansk webhosting-firma scorer nyt toplevel-domæne, som koster kassen. Se her, hvad det nye og hidtil aldrig anvendte topleveldomæne skal bruges til.

Har haft det store checkhæfte fremme.

Danske One.com har fået tildelt det nye toplevel-domæne .one, som er et af de tre toplevel-domæner, som selskabet har lagt billet ind på.

Webhosting-firmaet, der officielt holder til huse i Dubai, vil med det nye toplevel-domæne i hus kunne tilbyde internet-domæner som 'number.one,' 'the.one,' 'best.one' og lignende attraktive domæner.

Talsmand for One.com, Thomas Darré Medard Frederiksen, har tidligere sagt til Computerworld, at det 'efterhånden er svært at finde domæner, der er korte og gode.'

"Men med vores helt eget toplevel-domæne får vi pludselig nogle helt nye muligheder," har han sagt.

One.com lever ikke direkte af domæner, men betragter domænerne som en nødvendighed, hvis selskabet skal kunne sælge sine webhosting-produkter.

Rival trak sig

One.com vandt topleveldomænet efter et opløb, hvor også selskabet Radix, der hører hjemme i De Forenede Arabiske Emirater, var med langt fremme.

Radix trak sig dog ud af kapløbet i sidste uge, men har tidligere købt .website.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget One.com betaler for .one, men det har tidligere været fremme, at toplevel-domænerne er endog meget dyre at få fingrene i.

Som udgangspunkt koster det nemlig 185.000 dollar - godt en million kroner - at ansøge om et nyt domæne, ligesom det koster et højt kvartalsmæssigt beløb at eje et toplevel-domæne.

Et topleveldomæne koster nemlig omkring 32.000 kroner i kvartalet i et fast gebyr samt omkring 1,3 krone for hvert domæne under toplevel-domænet, når antallet overstiger 50.000 styks.

One.com har også søgt om toplevel-domænerne .now og .icu (udtales 'I see you'). Fem andre firmaer har ligeledes ansøgt om .now, mens kun One.com har ansøgt om .icu.

Læs også:

Sådan får du fingrene i et nyt toplevel-domæne

Derfor vil One.com bruge over tre millioner kroner på nye domæner

Her er de nye internet-domæner

Nu kan du få fingre i disse superkorte domænenavne

Regeringer vil blokere nye internet-domæner

Hundredvis af nye toplevel-domæner på trapperne - lanceres om en uge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere