Du kan gøre Gmail meget bedre med disse smarte værktøjer

Gmail kan blive meget bedre, end du tror.

Der findes et væld af forskellige browser-plugins, der lover, at de kan forbedre din Gmail-oplevelse. 

Det er dog langt fra dem alle, der rent faktisk holder ord.

Men herunder har jeg udvalgt tre af mine personlige favoritter. 

1. Rapportive
Rapportive er et browser-plugin, der giver dig en lang række vigtige ekstra-informationer om de folk, som du mailer med.

Når du modtager en ny mail, vil Rapportive dukke om som en kolonne ude i højre side af din Gmail. Her henter Rapportive billeder af afsenderen samt informationer om afsenderens titel, fulde navn, links til vedkommende profiler på sociale netværk og i nogle tilfælde også den pågældendes telefonnumre.

Ideen er tilsyneladende så god, at LinkedIn i 2012 valgte at 0pkøbe Rapportive for et beløb, der ifølge Techcrunch ligger på omkring 80 millioner kroner.

Det er netop også fra LinkedIn, at Rapportive henter en stor del af sine informationer om folk, men der bliver også hentet data ind fra sociale netværk som Twitter og Facebook.

Rapportive findes som plugin til Chrome, Safari og Firefox og virker kun med Gmail. Besøg Rapportives hjemmeside for at downloade det.  

2. Boomerang
Boomerang er efterhånden en klassiker, når det handler om Gmail-plugins, og vi har derfor også omtalt Boomerang flere gange tidligere.

Som navnet antyder, er Boomerangs kernefunktion, at den gør det muligt for dig at sende e-mails ud af din indbakke og lade dem komme tilbage til dig senere.

Modtager du eksempelvis en mail, som du ikke har tid til at svare på, fordi du er travlt optaget af et stykke arbejde, kan du "boomerange" mailen. Det vil sige, at den bliver fjernet fra din indbakke og bliver programmeret til at dukke op igen om fx tre timer. Til den tid vil den så tikke ind øverst i din indbakke, som var det en helt ny mail.

Herudover gør Boomerang det også muligt for dig at tidsindstille mails, som du afsender.

Vil du eksempelvis udsende en meddelelse, som først skal offentliggøres på et bestemt tidspunkt, kan du skrive mailen på forhånd og tidsindstille den til at blive afsendt på det ønskede tidspunkt.

Boomerang findes som plugin til Chrome, Firefox og Safari, og den kan downloades fra Boomerangs hjemmeside.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.