Artikel top billede

Jim Ditmore. PR-foto.

Danske Bank udpeger ny it-direktør

Danske Bank har valgt en it-direktør, der slet ikke er it-direktør. Læs her, hvem der fremover skal træffe it-beslutninger for milliarder i Danske Bank.

It-direktøren i Danmarks største bank, Danske Bank, vil fra den 21. april hedde Jim Ditmore.

Det skriver Finanswatch.

Amerikanske Jim Ditmore med blandt andet en fortid som teknologi-direktør den Chigaco-baserede forsikringsvirksomhed Allstate Insurance og i britiske Barclays, bliver reelt udnævnt til direktør med ansvar for den daglige drift (COO), men får også ansvaret for it-driften og -udviklingen.

I den mellemliggende periode efter tidligere it-direktør Peter Schleidts exit til fordel for TDC og velkomsthåndtrykket til Jim Ditmore, har Danske Bank kørt med en konstitueret it-direktør i form af udviklingsdirektør Jan Steen Olsen, men han skal altså snart til at overlade styrepinden til Danske Banks nye amerikaner.

For to år siden forlod Danske Banks tidligere COO, Georg Schubiger, posten, og Jim Ditmore skal dermed passe jobbet for to mænd, der har forladt deres job i banken for længe siden.

Ivrig teknologiblogger

Hos Danske Bank bliver den nye 53-årige COO og dermed også it-direktør hilst velkommen på følgende måde af bankens administrerende direktør Thomas F. Borgen i en meddelelse:

"Jim Ditmore har mange års erfaring med it-udvikling og -drift i store finansielle virksomheder. Han vil få en vigtig rolle i arbejdet med at indfri vores ambition om at blive den foretrukne finansielle partner for vores kunder."

Jim Ditmore har ud over sine mange titler i internationale organisationer også en blog, hvor han skriver om alt fra virtualisering til mobiludviklingen.

Den nye mand i den kombinerede COO- og CIO-funktion er uddannet med en bachelor i matematik og computer science fra College of William and Mary Williamsburg i USA.

Læs også: 
Danske Banks it-strategi ligger fast trods chefskifte

Derfor storsatser Danske Bank på indisk it-udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere