Artikel top billede

Jim Ditmore. PR-foto.

Danske Bank udpeger ny it-direktør

Danske Bank har valgt en it-direktør, der slet ikke er it-direktør. Læs her, hvem der fremover skal træffe it-beslutninger for milliarder i Danske Bank.

It-direktøren i Danmarks største bank, Danske Bank, vil fra den 21. april hedde Jim Ditmore.

Det skriver Finanswatch.

Amerikanske Jim Ditmore med blandt andet en fortid som teknologi-direktør den Chigaco-baserede forsikringsvirksomhed Allstate Insurance og i britiske Barclays, bliver reelt udnævnt til direktør med ansvar for den daglige drift (COO), men får også ansvaret for it-driften og -udviklingen.

I den mellemliggende periode efter tidligere it-direktør Peter Schleidts exit til fordel for TDC og velkomsthåndtrykket til Jim Ditmore, har Danske Bank kørt med en konstitueret it-direktør i form af udviklingsdirektør Jan Steen Olsen, men han skal altså snart til at overlade styrepinden til Danske Banks nye amerikaner.

For to år siden forlod Danske Banks tidligere COO, Georg Schubiger, posten, og Jim Ditmore skal dermed passe jobbet for to mænd, der har forladt deres job i banken for længe siden.

Ivrig teknologiblogger

Hos Danske Bank bliver den nye 53-årige COO og dermed også it-direktør hilst velkommen på følgende måde af bankens administrerende direktør Thomas F. Borgen i en meddelelse:

"Jim Ditmore har mange års erfaring med it-udvikling og -drift i store finansielle virksomheder. Han vil få en vigtig rolle i arbejdet med at indfri vores ambition om at blive den foretrukne finansielle partner for vores kunder."

Jim Ditmore har ud over sine mange titler i internationale organisationer også en blog, hvor han skriver om alt fra virtualisering til mobiludviklingen.

Den nye mand i den kombinerede COO- og CIO-funktion er uddannet med en bachelor i matematik og computer science fra College of William and Mary Williamsburg i USA.

Læs også: 
Danske Banks it-strategi ligger fast trods chefskifte

Derfor storsatser Danske Bank på indisk it-udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere