Artikel top billede

Gode råd: Få styr på password-sikkerheden på dit site

Med ganske få og helt simple kneb kan du optimere password-sikkerheden væsentligt på dit website. Se her, hvordan du kommer i gang.

Usikre passwords og slatten sikkerhed er konklusionen af en password-undersøgelse på nogle af nettets helt store e-handelssites.

Skal du have børstet dit eget websites login-sikkerhed af, giver sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS Security Group dig her nogle ganske jordnære råd til at sikre brugerne bedst muligt mod password-misbrug.

"I første omgang skal brugerne tvinges til at få et ordentligt password," understreger Peter Kruse.

Her er det underforstået, at et ordentligt password er et krav til brugerne om at benytte både små og store bogstaver samt specialtegn og tal, når de vælger et kodeord til webbutikken.

Find den forbudte liste frem

Alternativt kan man ifølge sikkerhedsspecialisten finde lister over de mest gængse passwords som 'password1' og 'superuser' og almindelige ord som eksempelvis 'sommer', der simpelthen skal være forbudte for brugerne at benytte som passwords.

"Det er faktisk ikke særligt svært at indføre, og det kan jeg ikke forstå, at de ikke gør," lyder det fra Peter Kruse.

Dermed undgår man de mest indlysende sikkerhedsbrud uden at tvinge brugerne til at huske et komplekst kodeord. 

Her kunne man eksempelvis hjælpe ens brugere til at oprette tilsyneladende komplekse password uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller hukommelse. 

Three strikes and you're out

Peter Kruse mener, at enhver webbutik, som håndterer kundernes kreditkortoplysninger og andre vitale informationer, bør sætte en begrænsning på, hvor mange login-forsøg brugerne får.

Dermed forhindres de it-kriminelle i at køre en hel ordbog af i password-feltet.

"Et sted mellem tre og fem forsøg burde være passende," fortæller Peter Kruse.

"Hvis der efter fem forsøg ikke er afgivet det rigtige password, så kunne webbutikken sende en mail eller en sms til brugeren, så vedkommende kan verificere sin konto," fortsætter han.

Kom med din mening: Har du selv et godt sikkerhedsråd til net-butikkerne, så skriv det ind i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også: 
Så ringe er password-sikkerheden i to ud af tre webbutikker

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere