Artikel top billede

(Foto: PC World)

Gode råd: Få styr på password-sikkerheden på dit site

Med ganske få og helt simple kneb kan du optimere password-sikkerheden væsentligt på dit website. Se her, hvordan du kommer i gang.

Usikre passwords og slatten sikkerhed er konklusionen af en password-undersøgelse på nogle af nettets helt store e-handelssites.

Skal du have børstet dit eget websites login-sikkerhed af, giver sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS Security Group dig her nogle ganske jordnære råd til at sikre brugerne bedst muligt mod password-misbrug.

"I første omgang skal brugerne tvinges til at få et ordentligt password," understreger Peter Kruse.

Her er det underforstået, at et ordentligt password er et krav til brugerne om at benytte både små og store bogstaver samt specialtegn og tal, når de vælger et kodeord til webbutikken.

Find den forbudte liste frem

Alternativt kan man ifølge sikkerhedsspecialisten finde lister over de mest gængse passwords som 'password1' og 'superuser' og almindelige ord som eksempelvis 'sommer', der simpelthen skal være forbudte for brugerne at benytte som passwords.

"Det er faktisk ikke særligt svært at indføre, og det kan jeg ikke forstå, at de ikke gør," lyder det fra Peter Kruse.

Dermed undgår man de mest indlysende sikkerhedsbrud uden at tvinge brugerne til at huske et komplekst kodeord. 

Her kunne man eksempelvis hjælpe ens brugere til at oprette tilsyneladende komplekse password uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller hukommelse. 

Three strikes and you're out

Peter Kruse mener, at enhver webbutik, som håndterer kundernes kreditkortoplysninger og andre vitale informationer, bør sætte en begrænsning på, hvor mange login-forsøg brugerne får.

Dermed forhindres de it-kriminelle i at køre en hel ordbog af i password-feltet.

"Et sted mellem tre og fem forsøg burde være passende," fortæller Peter Kruse.

"Hvis der efter fem forsøg ikke er afgivet det rigtige password, så kunne webbutikken sende en mail eller en sms til brugeren, så vedkommende kan verificere sin konto," fortsætter han.

Kom med din mening: Har du selv et godt sikkerhedsråd til net-butikkerne, så skriv det ind i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også: 
Så ringe er password-sikkerheden i to ud af tre webbutikker

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere