Gode råd: Få styr på password-sikkerheden på dit site

Med ganske få og helt simple kneb kan du optimere password-sikkerheden væsentligt på dit website. Se her, hvordan du kommer i gang.

Usikre passwords og slatten sikkerhed er konklusionen af en password-undersøgelse på nogle af nettets helt store e-handelssites.

Skal du have børstet dit eget websites login-sikkerhed af, giver sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS Security Group dig her nogle ganske jordnære råd til at sikre brugerne bedst muligt mod password-misbrug.

"I første omgang skal brugerne tvinges til at få et ordentligt password," understreger Peter Kruse.

Her er det underforstået, at et ordentligt password er et krav til brugerne om at benytte både små og store bogstaver samt specialtegn og tal, når de vælger et kodeord til webbutikken.

Find den forbudte liste frem
Alternativt kan man ifølge sikkerhedsspecialisten finde lister over de mest gængse passwords som 'password1' og 'superuser' og almindelige ord som eksempelvis 'sommer', der simpelthen skal være forbudte for brugerne at benytte som passwords.

"Det er faktisk ikke særligt svært at indføre, og det kan jeg ikke forstå, at de ikke gør," lyder det fra Peter Kruse.

Dermed undgår man de mest indlysende sikkerhedsbrud uden at tvinge brugerne til at huske et komplekst kodeord. 

Her kunne man eksempelvis hjælpe ens brugere til at oprette tilsyneladende komplekse password uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller hukommelse. 

Three strikes and you're out
Peter Kruse mener, at enhver webbutik, som håndterer kundernes kreditkortoplysninger og andre vitale informationer, bør sætte en begrænsning på, hvor mange login-forsøg brugerne får.

Dermed forhindres de it-kriminelle i at køre en hel ordbog af i password-feltet.

"Et sted mellem tre og fem forsøg burde være passende," fortæller Peter Kruse.

"Hvis der efter fem forsøg ikke er afgivet det rigtige password, så kunne webbutikken sende en mail eller en sms til brugeren, så vedkommende kan verificere sin konto," fortsætter han.

Kom med din mening: Har du selv et godt sikkerhedsråd til net-butikkerne, så skriv det ind i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også: 
Så ringe er password-sikkerheden i to ud af tre webbutikker

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.