Artikel top billede

Masseopsigelser på vej: CIO'er på vej til stor udskiftning af it-leverandører

Syv ud af 10 CIO'er er på vej til at sætte sine it-leverandører på porten. Leverandørerne fatter ikke CIO'ernes behov godt nok. Se her, hvad de egentlig har brug for.

Langt de fleste it-chefer pønser på at udskifte deres hovedleverandører indenfor it-ydelser inden for de næste to til tre år.

Ifølge en global undersøgelse fra analysehuset Gartner planlægger 7 ud af 10 CIO'er at gennemføre markante ændringer i deres leverandør-setup.

Det sker i bestræbelserne på at tilpasse sig den nye digitale fremtid, lyder det fra Gartner.

"Der tegner sig et klart billede for it-service-leverandørerne, hvis kunder kæmper for at komme på omgangshøjde med de forandringer, der er i markedet," lyder det fra Gartner-analytiker Eric Rocco til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Presses af store forandringer

Forandringerne, der presser CIO'erne til at gentænke deres forretningsmodeller, bliver ikke mindst drevet frem af det, som Gartner tidligere har kaldt for 'Nexus of disruptive forces.'

Den består af fire teknologi-bølger, der ramler sammen på én gang, nemlig cloud, sociale tendenser, mobil og big data.

Hver for sig ville disse fire tendenser kunne forandre hele den måde, som it bliver anvendt på. I dag er de imidlertid i spil alle fire på én gang.

Du kan læse mere om disse voldsomme forandringer her: Vær forberedt: Disse it-tendenser skal du forholde dig til

For de fleste kan det ikke lade sig gøre blot at indkøbe nye teknologier i forventningen om, at de relativt glat og problemfrit kan kobles på den eksisterende it-arkitektur i organisationen.

I stedet er hver af de fire tendenser så grundlæggende anderledes, at de kræver, at CIO'en er nødt til at gentænke forretningsprocesserne, applikationerne og hele den måde, som it anvendes på - hvis altså han vil have fuldt udbytte af de nye teknologier.

Det kan du læse mere om her: Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

"Køberne vil have hastighed og fleksibilitet. De fleste er bevidste om, at de står i en innovativ krise internt i organisationen. Men de færreste service-leverandører er i stand til at fange de muligheder, der ligger i denne erkendelse," lyder det fra Eric Rocco.

Her er muligheden

Ifølge Gartner ligger der store forretningsmuligheder for service-leverandører, der er i stand til at være på forkant med udviklingen og som er i stand til at hjælpe CIO'erne på vej i den store digitale transformation, der finder sted i disse år.

Fremtidens service-leverandører skal kunne forstå forretningsprocesserne nøje og kunne tale det samme sprog som forretningen - ikke som it-folkene, hedder det.

"Det kræver dyb, horisontal industri-forståelse og nye markedsmodeller," lyder det fra Gartner.

Analysehuset peger på, at it-serviceleverandørerne derfor er nødt til at lære at klarlægge og formulere, hvordan deres løsninger kan understøtte og underbygge og sætte ekstra skub i den digitale transformation for den enkelte virksomhed.

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding

Det store opsving på trapperne: Det syder og bobler i danske it-virksomheder

Maskinerne kommer: It-chefen har et problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere