Artikel top billede

Masseopsigelser på vej: CIO'er på vej til stor udskiftning af it-leverandører

Syv ud af 10 CIO'er er på vej til at sætte sine it-leverandører på porten. Leverandørerne fatter ikke CIO'ernes behov godt nok. Se her, hvad de egentlig har brug for.

Langt de fleste it-chefer pønser på at udskifte deres hovedleverandører indenfor it-ydelser inden for de næste to til tre år.

Ifølge en global undersøgelse fra analysehuset Gartner planlægger 7 ud af 10 CIO'er at gennemføre markante ændringer i deres leverandør-setup.

Det sker i bestræbelserne på at tilpasse sig den nye digitale fremtid, lyder det fra Gartner.

"Der tegner sig et klart billede for it-service-leverandørerne, hvis kunder kæmper for at komme på omgangshøjde med de forandringer, der er i markedet," lyder det fra Gartner-analytiker Eric Rocco til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Presses af store forandringer

Forandringerne, der presser CIO'erne til at gentænke deres forretningsmodeller, bliver ikke mindst drevet frem af det, som Gartner tidligere har kaldt for 'Nexus of disruptive forces.'

Den består af fire teknologi-bølger, der ramler sammen på én gang, nemlig cloud, sociale tendenser, mobil og big data.

Hver for sig ville disse fire tendenser kunne forandre hele den måde, som it bliver anvendt på. I dag er de imidlertid i spil alle fire på én gang.

Du kan læse mere om disse voldsomme forandringer her: Vær forberedt: Disse it-tendenser skal du forholde dig til

For de fleste kan det ikke lade sig gøre blot at indkøbe nye teknologier i forventningen om, at de relativt glat og problemfrit kan kobles på den eksisterende it-arkitektur i organisationen.

I stedet er hver af de fire tendenser så grundlæggende anderledes, at de kræver, at CIO'en er nødt til at gentænke forretningsprocesserne, applikationerne og hele den måde, som it anvendes på - hvis altså han vil have fuldt udbytte af de nye teknologier.

Det kan du læse mere om her: Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

"Køberne vil have hastighed og fleksibilitet. De fleste er bevidste om, at de står i en innovativ krise internt i organisationen. Men de færreste service-leverandører er i stand til at fange de muligheder, der ligger i denne erkendelse," lyder det fra Eric Rocco.

Her er muligheden

Ifølge Gartner ligger der store forretningsmuligheder for service-leverandører, der er i stand til at være på forkant med udviklingen og som er i stand til at hjælpe CIO'erne på vej i den store digitale transformation, der finder sted i disse år.

Fremtidens service-leverandører skal kunne forstå forretningsprocesserne nøje og kunne tale det samme sprog som forretningen - ikke som it-folkene, hedder det.

"Det kræver dyb, horisontal industri-forståelse og nye markedsmodeller," lyder det fra Gartner.

Analysehuset peger på, at it-serviceleverandørerne derfor er nødt til at lære at klarlægge og formulere, hvordan deres løsninger kan understøtte og underbygge og sætte ekstra skub i den digitale transformation for den enkelte virksomhed.

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding

Det store opsving på trapperne: Det syder og bobler i danske it-virksomheder

Maskinerne kommer: It-chefen har et problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere