Topnyhed:GDPR-ekspert efter ny Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer - handler ikke om Google, men om Helsingør

Artikel top billede

Masseopsigelser på vej: CIO'er på vej til stor udskiftning af it-leverandører

Syv ud af 10 CIO'er er på vej til at sætte sine it-leverandører på porten. Leverandørerne fatter ikke CIO'ernes behov godt nok. Se her, hvad de egentlig har brug for.

Langt de fleste it-chefer pønser på at udskifte deres hovedleverandører indenfor it-ydelser inden for de næste to til tre år.

Ifølge en global undersøgelse fra analysehuset Gartner planlægger 7 ud af 10 CIO'er at gennemføre markante ændringer i deres leverandør-setup.

Det sker i bestræbelserne på at tilpasse sig den nye digitale fremtid, lyder det fra Gartner.

"Der tegner sig et klart billede for it-service-leverandørerne, hvis kunder kæmper for at komme på omgangshøjde med de forandringer, der er i markedet," lyder det fra Gartner-analytiker Eric Rocco til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Presses af store forandringer

Forandringerne, der presser CIO'erne til at gentænke deres forretningsmodeller, bliver ikke mindst drevet frem af det, som Gartner tidligere har kaldt for 'Nexus of disruptive forces.'

Den består af fire teknologi-bølger, der ramler sammen på én gang, nemlig cloud, sociale tendenser, mobil og big data.

Hver for sig ville disse fire tendenser kunne forandre hele den måde, som it bliver anvendt på. I dag er de imidlertid i spil alle fire på én gang.

Du kan læse mere om disse voldsomme forandringer her: Vær forberedt: Disse it-tendenser skal du forholde dig til

For de fleste kan det ikke lade sig gøre blot at indkøbe nye teknologier i forventningen om, at de relativt glat og problemfrit kan kobles på den eksisterende it-arkitektur i organisationen.

I stedet er hver af de fire tendenser så grundlæggende anderledes, at de kræver, at CIO'en er nødt til at gentænke forretningsprocesserne, applikationerne og hele den måde, som it anvendes på - hvis altså han vil have fuldt udbytte af de nye teknologier.

Det kan du læse mere om her: Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

"Køberne vil have hastighed og fleksibilitet. De fleste er bevidste om, at de står i en innovativ krise internt i organisationen. Men de færreste service-leverandører er i stand til at fange de muligheder, der ligger i denne erkendelse," lyder det fra Eric Rocco.

Her er muligheden

Ifølge Gartner ligger der store forretningsmuligheder for service-leverandører, der er i stand til at være på forkant med udviklingen og som er i stand til at hjælpe CIO'erne på vej i den store digitale transformation, der finder sted i disse år.

Fremtidens service-leverandører skal kunne forstå forretningsprocesserne nøje og kunne tale det samme sprog som forretningen - ikke som it-folkene, hedder det.

"Det kræver dyb, horisontal industri-forståelse og nye markedsmodeller," lyder det fra Gartner.

Analysehuset peger på, at it-serviceleverandørerne derfor er nødt til at lære at klarlægge og formulere, hvordan deres løsninger kan understøtte og underbygge og sætte ekstra skub i den digitale transformation for den enkelte virksomhed.

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding

Det store opsving på trapperne: Det syder og bobler i danske it-virksomheder

Maskinerne kommer: It-chefen har et problem
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Cloud Security Consultant (f/m/x)

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior UX Designer

Santander Consumer Bank

Scrum Master til Europas største bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital