Artikel top billede

Dansk online-kæmpe får milliongevinst i hårdt marked

Effektiviseringer sender millioner ned på bundlinien hos stor dansk it-forhandler.

Trods stenhård konkurrence på markedet for online-salg af it-varer kan en af markedet største spillere, Proshop, nu melde om kraftigt stigende overskud.

I selskabets seneste regnskab ender resultatet før skat på 10,3 millioner kroner. Det er en stigning på mere end 60 procent sammenlignet med året før, da overskuddet lød på 6,3 millioner kroner.

Hos Proshop siger en tilfreds direktør Morten Duch, at det øgede overskud hænger sammen med et målrettet arbejde med at fintune interne processer og ikke mindst styre udgifterne til at fragte varerne ud til kunderne.

Det har øget bruttoindtjeningen med mere end fire millioner kroner, som ryger direkte ned på bundlinien.

"Vi har de senere år kørt meget hårdt på med en optimering af forretningen, og det er det, vi nu ser resultaterne af," siger Morten Duch, som i dag er chef for i alt 60 fuldtidsmedarbejdere.

Proshop, der er ejet af Expert-koncernen, offentliggør ikke sin omsætning, men selskabet har tidligere bekræftet, at man årligt har en volumen på mere end en halv milliard kroner, og i det netop overståede regnskabsår er omsætningen vokset yderligere. En del af forklaringen er, at Proshop har satset på salg til også det svenske og norske marked.

Øget konkurrence fra udlandet

Morten Duch siger, at markedet for online-salg af it-varer er blevet konsolideret yderligere. Mange mindre butikker er forsvundet, mens handelen bliver koncentreret på en udvalgt flok af forhandlere som eksempelvis norske Komplett, det svensk-ejede Dustin, Wupti og Computersalg.

Senest har også den svenske forhandler Webhallen forsøgt at få fodfæste i Danmark.

"Det har påvirket markedet, og det er noget, vi holder øje med," lyder det fra Morten Duch.

Han kan samtidig glæde sig over, at Proshop siden den økonomiske krise slog igennem i 2008 har formået at holde fast i og øge sin omsætning. Det tager han som udtryk for, at en større del af it-salget til privatforbrugere er flyttet over på online.

"Markedet har det fint, og vi ser en rimelig stabil vækst. Så vi kan ikke mærke krisen. Da den kom, så vi aldrig noget dyk i omsætningen. Det tager vi også som udtryk for, at vi har taget markedsandele," siger Morten Duch.

Direktøren forventer, at Proshop i 2014 vil kunne præstere et lige så pænt resultat som i 2013.

Læs også:

Her er Sjællands største onlinesucces

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere