Artikel top billede

Dansk online-kæmpe får milliongevinst i hårdt marked

Effektiviseringer sender millioner ned på bundlinien hos stor dansk it-forhandler.

Trods stenhård konkurrence på markedet for online-salg af it-varer kan en af markedet største spillere, Proshop, nu melde om kraftigt stigende overskud.

I selskabets seneste regnskab ender resultatet før skat på 10,3 millioner kroner. Det er en stigning på mere end 60 procent sammenlignet med året før, da overskuddet lød på 6,3 millioner kroner.

Hos Proshop siger en tilfreds direktør Morten Duch, at det øgede overskud hænger sammen med et målrettet arbejde med at fintune interne processer og ikke mindst styre udgifterne til at fragte varerne ud til kunderne.

Det har øget bruttoindtjeningen med mere end fire millioner kroner, som ryger direkte ned på bundlinien.

"Vi har de senere år kørt meget hårdt på med en optimering af forretningen, og det er det, vi nu ser resultaterne af," siger Morten Duch, som i dag er chef for i alt 60 fuldtidsmedarbejdere.

Proshop, der er ejet af Expert-koncernen, offentliggør ikke sin omsætning, men selskabet har tidligere bekræftet, at man årligt har en volumen på mere end en halv milliard kroner, og i det netop overståede regnskabsår er omsætningen vokset yderligere. En del af forklaringen er, at Proshop har satset på salg til også det svenske og norske marked.

Øget konkurrence fra udlandet

Morten Duch siger, at markedet for online-salg af it-varer er blevet konsolideret yderligere. Mange mindre butikker er forsvundet, mens handelen bliver koncentreret på en udvalgt flok af forhandlere som eksempelvis norske Komplett, det svensk-ejede Dustin, Wupti og Computersalg.

Senest har også den svenske forhandler Webhallen forsøgt at få fodfæste i Danmark.

"Det har påvirket markedet, og det er noget, vi holder øje med," lyder det fra Morten Duch.

Han kan samtidig glæde sig over, at Proshop siden den økonomiske krise slog igennem i 2008 har formået at holde fast i og øge sin omsætning. Det tager han som udtryk for, at en større del af it-salget til privatforbrugere er flyttet over på online.

"Markedet har det fint, og vi ser en rimelig stabil vækst. Så vi kan ikke mærke krisen. Da den kom, så vi aldrig noget dyk i omsætningen. Det tager vi også som udtryk for, at vi har taget markedsandele," siger Morten Duch.

Direktøren forventer, at Proshop i 2014 vil kunne præstere et lige så pænt resultat som i 2013.

Læs også:

Her er Sjællands største onlinesucces

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.