Artikel top billede

Slut med tålmodigheden: Milliongæld sender it-firma i konkurs

Flere års kamp med milliongæld er endt i konkurs for nordjysk it-firma.

Den aalborgensiske print-forhandler Art of Print Solutions (AOPS) er gået konkurs efter flere års kamp med en milliongæld.

Det er selskabets hovedleverandør Konica Minolta, der nu efter flere mislykkede genopretningsplaner har mistet tålmodigheden, og derfor valgte man i sidste ende at trække stikket på sin nordjyske samarbejdspartner.

"Det er Konica Minolta, der har flest penge til gode hos dem. Det er så vidt jeg husker otte millioner kroner. Vi har så besluttet, at muligheden for, at gælden bliver afviklet indenfor en given tid i forhold til aktivitetsniveauet (i AOPS, red.) ikke hang sammen," siger channel manager Jesper Sommer, Konica Minolta.

Han understreger, at beslutningen om konkurs er taget "efter fælles overenskomst" med direktør og indehaver Tommy Pedersen fra AOPS.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Tommy Pedersen.

Direktøren udskiftet

Konica Minolta har for nylig skiftet ud på posten som dansk direktør, og det har ifølge Jesper Sommer også spillet ind på beslutningen.

"Der er kommet mere fokus på, at der skal være fornuft i forretningen. Vi har lige skiftet direktør, og så er der kommet nogle nye øjne på. Den genopretningsplan, der er blevet lavet, har ikke givet det overskud, den skulle, i forhold til at afvikle gælden hurtigt nok. Så det er en ren forretningsmæssig beslutning," siger Jesper Sommer.

Konkursen i AOPS efterlader ifølge Jesper Sommer omkring 400 kunder uden print-leverandør.

Konica Minolta har dog allerede skrevet ud til kunderne med besked om, at man fra Konica Minoltas side står inde for at videreføre de servicekontrakter, kunderne har indgået med AOPS.

Så sent som sidste måned offentligjorde Art of Print Solutions sit regnskab for 2013, hvor det fremgik, at selskabet havde en negativ egenkapital på godt otte millioner kroner. Desuden har firmaets bankforbindelse et pant i selskabet på 2,5 millioner kroner.

Det fik revisionen til at løfte en advarende pegefinger ved at skrive, at det "ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske". Revisionen peger samtidig på, at "der ikke er foretaget genforhandling med selskabets kreditgivere omkring forlængelse af engagement".

Den store gæld i AOPS stammer tilbage fra 2009, da selskabet overtog en række aktiviteter efter en konkurs i en anden Konica Minolta-partner - AM IT Partner - som senere blev politianmeldt i forbindelse med et større leasingcirkus.

Læs også:

Pludselig direktør-exit i stort dansk kopifirma

Revisor advarer igen: It-firma kører på kanten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.