Artikel top billede

Slut med tålmodigheden: Milliongæld sender it-firma i konkurs

Flere års kamp med milliongæld er endt i konkurs for nordjysk it-firma.

Den aalborgensiske print-forhandler Art of Print Solutions (AOPS) er gået konkurs efter flere års kamp med en milliongæld.

Det er selskabets hovedleverandør Konica Minolta, der nu efter flere mislykkede genopretningsplaner har mistet tålmodigheden, og derfor valgte man i sidste ende at trække stikket på sin nordjyske samarbejdspartner.

"Det er Konica Minolta, der har flest penge til gode hos dem. Det er så vidt jeg husker otte millioner kroner. Vi har så besluttet, at muligheden for, at gælden bliver afviklet indenfor en given tid i forhold til aktivitetsniveauet (i AOPS, red.) ikke hang sammen," siger channel manager Jesper Sommer, Konica Minolta.

Han understreger, at beslutningen om konkurs er taget "efter fælles overenskomst" med direktør og indehaver Tommy Pedersen fra AOPS.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Tommy Pedersen.

Direktøren udskiftet

Konica Minolta har for nylig skiftet ud på posten som dansk direktør, og det har ifølge Jesper Sommer også spillet ind på beslutningen.

"Der er kommet mere fokus på, at der skal være fornuft i forretningen. Vi har lige skiftet direktør, og så er der kommet nogle nye øjne på. Den genopretningsplan, der er blevet lavet, har ikke givet det overskud, den skulle, i forhold til at afvikle gælden hurtigt nok. Så det er en ren forretningsmæssig beslutning," siger Jesper Sommer.

Konkursen i AOPS efterlader ifølge Jesper Sommer omkring 400 kunder uden print-leverandør.

Konica Minolta har dog allerede skrevet ud til kunderne med besked om, at man fra Konica Minoltas side står inde for at videreføre de servicekontrakter, kunderne har indgået med AOPS.

Så sent som sidste måned offentligjorde Art of Print Solutions sit regnskab for 2013, hvor det fremgik, at selskabet havde en negativ egenkapital på godt otte millioner kroner. Desuden har firmaets bankforbindelse et pant i selskabet på 2,5 millioner kroner.

Det fik revisionen til at løfte en advarende pegefinger ved at skrive, at det "ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske". Revisionen peger samtidig på, at "der ikke er foretaget genforhandling med selskabets kreditgivere omkring forlængelse af engagement".

Den store gæld i AOPS stammer tilbage fra 2009, da selskabet overtog en række aktiviteter efter en konkurs i en anden Konica Minolta-partner - AM IT Partner - som senere blev politianmeldt i forbindelse med et større leasingcirkus.

Læs også:

Pludselig direktør-exit i stort dansk kopifirma

Revisor advarer igen: It-firma kører på kanten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere