Artikel top billede

Slut med tålmodigheden: Milliongæld sender it-firma i konkurs

Flere års kamp med milliongæld er endt i konkurs for nordjysk it-firma.

Den aalborgensiske print-forhandler Art of Print Solutions (AOPS) er gået konkurs efter flere års kamp med en milliongæld.

Det er selskabets hovedleverandør Konica Minolta, der nu efter flere mislykkede genopretningsplaner har mistet tålmodigheden, og derfor valgte man i sidste ende at trække stikket på sin nordjyske samarbejdspartner.

"Det er Konica Minolta, der har flest penge til gode hos dem. Det er så vidt jeg husker otte millioner kroner. Vi har så besluttet, at muligheden for, at gælden bliver afviklet indenfor en given tid i forhold til aktivitetsniveauet (i AOPS, red.) ikke hang sammen," siger channel manager Jesper Sommer, Konica Minolta.

Han understreger, at beslutningen om konkurs er taget "efter fælles overenskomst" med direktør og indehaver Tommy Pedersen fra AOPS.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Tommy Pedersen.

Direktøren udskiftet

Konica Minolta har for nylig skiftet ud på posten som dansk direktør, og det har ifølge Jesper Sommer også spillet ind på beslutningen.

"Der er kommet mere fokus på, at der skal være fornuft i forretningen. Vi har lige skiftet direktør, og så er der kommet nogle nye øjne på. Den genopretningsplan, der er blevet lavet, har ikke givet det overskud, den skulle, i forhold til at afvikle gælden hurtigt nok. Så det er en ren forretningsmæssig beslutning," siger Jesper Sommer.

Konkursen i AOPS efterlader ifølge Jesper Sommer omkring 400 kunder uden print-leverandør.

Konica Minolta har dog allerede skrevet ud til kunderne med besked om, at man fra Konica Minoltas side står inde for at videreføre de servicekontrakter, kunderne har indgået med AOPS.

Så sent som sidste måned offentligjorde Art of Print Solutions sit regnskab for 2013, hvor det fremgik, at selskabet havde en negativ egenkapital på godt otte millioner kroner. Desuden har firmaets bankforbindelse et pant i selskabet på 2,5 millioner kroner.

Det fik revisionen til at løfte en advarende pegefinger ved at skrive, at det "ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske". Revisionen peger samtidig på, at "der ikke er foretaget genforhandling med selskabets kreditgivere omkring forlængelse af engagement".

Den store gæld i AOPS stammer tilbage fra 2009, da selskabet overtog en række aktiviteter efter en konkurs i en anden Konica Minolta-partner - AM IT Partner - som senere blev politianmeldt i forbindelse med et større leasingcirkus.

Læs også:

Pludselig direktør-exit i stort dansk kopifirma

Revisor advarer igen: It-firma kører på kanten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere