Artikel top billede

Dansk bank ramt af hackerangreb - data havnet i forkerte hænder

RKI-sagen om tabte datasæt har bredt sig til en udlånsbank, der bekræfter, at RKI-tabet har tråde til et hackerangreb.

Express Bank er blevet offer for såkaldte "udefrakommende systemangreb".

Det fortæller banken til Politiken.

Angrebet har forbindelse til tab af de RKI-data, der indeholder oplysninger om danskernes skyldnerforhold, som for nylig havnede i de forkerte hænder.

"Udefrakommende systemangreb"

Nu bekræfter Express Bank, med speciale i udlån, således til Politiken, at det føromtalte læk af RKI-data stammer fra bankens it-systemer via det "udefrakommende systemangreb".

Express Banks direktør, John Poulsen, ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad den formulering præcis indebærer.

"Med den medieomtale, der er for øjeblikket, omkring læk af data, vil vi gerne præcisere her, at det ikke er noget, der er blevet leveret ud fra huset her," forklarer John Poulsen til Politiken.

"Vi har iværksat en undersøgelse, og den må vi nu afvente og se, hvad den munder ud i. Derudover melder vi sagen til politiet, hvis vi finder, at der er begået ulovlige handlinger," siger bankdirektøren til dagbladet.

Hackergruppe: Vi har tusindvis af datasæt
RKI-registreret er drevet af kreditvurderingsselskabet Experian, som tidligere har afvist, at der var tale om hackerangreb.

I går modtog Datatilsynet så en anmeldelse fra Experian, som ifølge loven er dataansvarlig, mens Express Bank i denne sag optræder som databehandler.

Samtidig har en hackergruppe optrådt på det sociale mikroblogging-site Twitter med advarsler rettet mod Experian om, at selskabet tager let på sin ringe datasikkerhed.

Ifølge Politiken har hackergruppen oplyst, at den er i besiddelse af et femcifret antal følsomme datasæt, hvilket er en noget anden historie end de 10 til 15 stykker persondata, som Experian ellers tidligere har meldt ud var tabt.

Læs også:

Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere