Artikel top billede

Dansk bank ramt af hackerangreb - data havnet i forkerte hænder

RKI-sagen om tabte datasæt har bredt sig til en udlånsbank, der bekræfter, at RKI-tabet har tråde til et hackerangreb.

Express Bank er blevet offer for såkaldte "udefrakommende systemangreb".

Det fortæller banken til Politiken.

Angrebet har forbindelse til tab af de RKI-data, der indeholder oplysninger om danskernes skyldnerforhold, som for nylig havnede i de forkerte hænder.

"Udefrakommende systemangreb"

Nu bekræfter Express Bank, med speciale i udlån, således til Politiken, at det føromtalte læk af RKI-data stammer fra bankens it-systemer via det "udefrakommende systemangreb".

Express Banks direktør, John Poulsen, ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad den formulering præcis indebærer.

"Med den medieomtale, der er for øjeblikket, omkring læk af data, vil vi gerne præcisere her, at det ikke er noget, der er blevet leveret ud fra huset her," forklarer John Poulsen til Politiken.

"Vi har iværksat en undersøgelse, og den må vi nu afvente og se, hvad den munder ud i. Derudover melder vi sagen til politiet, hvis vi finder, at der er begået ulovlige handlinger," siger bankdirektøren til dagbladet.

Hackergruppe: Vi har tusindvis af datasæt
RKI-registreret er drevet af kreditvurderingsselskabet Experian, som tidligere har afvist, at der var tale om hackerangreb.

I går modtog Datatilsynet så en anmeldelse fra Experian, som ifølge loven er dataansvarlig, mens Express Bank i denne sag optræder som databehandler.

Samtidig har en hackergruppe optrådt på det sociale mikroblogging-site Twitter med advarsler rettet mod Experian om, at selskabet tager let på sin ringe datasikkerhed.

Ifølge Politiken har hackergruppen oplyst, at den er i besiddelse af et femcifret antal følsomme datasæt, hvilket er en noget anden historie end de 10 til 15 stykker persondata, som Experian ellers tidligere har meldt ud var tabt.

Læs også:

Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere