Artikel top billede

Dansk bank ramt af hackerangreb - data havnet i forkerte hænder

RKI-sagen om tabte datasæt har bredt sig til en udlånsbank, der bekræfter, at RKI-tabet har tråde til et hackerangreb.

Express Bank er blevet offer for såkaldte "udefrakommende systemangreb".

Det fortæller banken til Politiken.

Angrebet har forbindelse til tab af de RKI-data, der indeholder oplysninger om danskernes skyldnerforhold, som for nylig havnede i de forkerte hænder.

"Udefrakommende systemangreb"

Nu bekræfter Express Bank, med speciale i udlån, således til Politiken, at det føromtalte læk af RKI-data stammer fra bankens it-systemer via det "udefrakommende systemangreb".

Express Banks direktør, John Poulsen, ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad den formulering præcis indebærer.

"Med den medieomtale, der er for øjeblikket, omkring læk af data, vil vi gerne præcisere her, at det ikke er noget, der er blevet leveret ud fra huset her," forklarer John Poulsen til Politiken.

"Vi har iværksat en undersøgelse, og den må vi nu afvente og se, hvad den munder ud i. Derudover melder vi sagen til politiet, hvis vi finder, at der er begået ulovlige handlinger," siger bankdirektøren til dagbladet.

Hackergruppe: Vi har tusindvis af datasæt
RKI-registreret er drevet af kreditvurderingsselskabet Experian, som tidligere har afvist, at der var tale om hackerangreb.

I går modtog Datatilsynet så en anmeldelse fra Experian, som ifølge loven er dataansvarlig, mens Express Bank i denne sag optræder som databehandler.

Samtidig har en hackergruppe optrådt på det sociale mikroblogging-site Twitter med advarsler rettet mod Experian om, at selskabet tager let på sin ringe datasikkerhed.

Ifølge Politiken har hackergruppen oplyst, at den er i besiddelse af et femcifret antal følsomme datasæt, hvilket er en noget anden historie end de 10 til 15 stykker persondata, som Experian ellers tidligere har meldt ud var tabt.

Læs også:

Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere