Artikel top billede

Retssag fem år undervejs: Bliver nu yderligere forsinket af pakistansk sygemelding

En sygemelding fra en af de anklagede stikker en kæp i hjulet for gigantisk sag om momssvindel i it-branchen.

I begyndelsen af denne måned skulle Retten på Frederiksberg have taget fat på at behandle en af de største sager om momssvindel, som gennem tiden har ramt den danske it-branche.

Tre mænd af pakistansk herkomst står anklaget for i en periode fra 2007 til 2009 ved hjælp af grov momsvindel at have snydt statskassen for mere end 50 millioner kroner.

Svindelen er ifølge anklagemyndigheden blandt andet sket gennem it-forhandleren Multimedia World, som gennem flere år var en af de markante it-butikker på Københavns største it-strøg, Falkoner Allé. De tre anklagede risikerer op til otte års fængsel i sagen.

Men kort før sagen tidligere i denne måned skulle indledes ved Retten på Frederiksberg, meddelte en af forsvarerne i sagen, at hans klient lå syg i Pakistan og derfor ikke kunne deltage i retssagen.

Byretten havde afsat 14 retsdage til den omfattende sag, som også trækker tråde til en anden markant it-butik - onlineforhandleren Getmore - som de tre anklagede også var involveret i.

Sygemeldingen betyder, at den planlagte retssag nu er aflyst, og at retten nu er gået i gang med at finde ledige datoer i kalenderne hos anklagemyndigheden, forsvarsadvokaterne og byrettens dommere.

Trækker i langdrag

Det er langt fra første gang, at den spektakulære sag trækker i langdrag. Første gang politiet og Skat slog til med de tre anklagede var i marts 2009.

Det tog efterfølgende Skat, politiet og anklagemyndigheden mere end fire år at efterforske sagen og stykke et anklageskrift sammen. Det lå klar i april sidste år.

Siden er der gået yderligere et år med at finde plads i byrettens kalender til at gennemføre sagen, som altså nu endnu en gang er blevet forsinket. Til læsernes orientering er der dermed i alt gået 1.878 dage, siden sagen tog fart.

Tidligere i år kunne Berlingske i øvrigt afsløre, at broderen til en af de anklagede i august 2013 blev ansat som statsadvokat under Rigsadvokaten - blandt andet med ansvar for at føre tilsyn med Statsadvokaten i København, som igen har ansvaret for at føre tilsyn med den omfattende straffesag mod folkene bag Multimedia World og Getmore. Broderen fortalte dog aldrig sin arbejdsgiver om familierelationen til den anklagede.

Når - og man fristes til at tilføje "eller hvis" - sagen endeligt føres til dom, vil både de tre anklagede og anklagemyndighenden have mulighed for at anke til landsretten.

Her kan du læse mere om sagen mod Multimedia World og Getmore.

Læs også:

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere