Artikel top billede

Retssag fem år undervejs: Bliver nu yderligere forsinket af pakistansk sygemelding

En sygemelding fra en af de anklagede stikker en kæp i hjulet for gigantisk sag om momssvindel i it-branchen.

I begyndelsen af denne måned skulle Retten på Frederiksberg have taget fat på at behandle en af de største sager om momssvindel, som gennem tiden har ramt den danske it-branche.

Tre mænd af pakistansk herkomst står anklaget for i en periode fra 2007 til 2009 ved hjælp af grov momsvindel at have snydt statskassen for mere end 50 millioner kroner.

Svindelen er ifølge anklagemyndigheden blandt andet sket gennem it-forhandleren Multimedia World, som gennem flere år var en af de markante it-butikker på Københavns største it-strøg, Falkoner Allé. De tre anklagede risikerer op til otte års fængsel i sagen.

Men kort før sagen tidligere i denne måned skulle indledes ved Retten på Frederiksberg, meddelte en af forsvarerne i sagen, at hans klient lå syg i Pakistan og derfor ikke kunne deltage i retssagen.

Byretten havde afsat 14 retsdage til den omfattende sag, som også trækker tråde til en anden markant it-butik - onlineforhandleren Getmore - som de tre anklagede også var involveret i.

Sygemeldingen betyder, at den planlagte retssag nu er aflyst, og at retten nu er gået i gang med at finde ledige datoer i kalenderne hos anklagemyndigheden, forsvarsadvokaterne og byrettens dommere.

Trækker i langdrag

Det er langt fra første gang, at den spektakulære sag trækker i langdrag. Første gang politiet og Skat slog til med de tre anklagede var i marts 2009.

Det tog efterfølgende Skat, politiet og anklagemyndigheden mere end fire år at efterforske sagen og stykke et anklageskrift sammen. Det lå klar i april sidste år.

Siden er der gået yderligere et år med at finde plads i byrettens kalender til at gennemføre sagen, som altså nu endnu en gang er blevet forsinket. Til læsernes orientering er der dermed i alt gået 1.878 dage, siden sagen tog fart.

Tidligere i år kunne Berlingske i øvrigt afsløre, at broderen til en af de anklagede i august 2013 blev ansat som statsadvokat under Rigsadvokaten - blandt andet med ansvar for at føre tilsyn med Statsadvokaten i København, som igen har ansvaret for at føre tilsyn med den omfattende straffesag mod folkene bag Multimedia World og Getmore. Broderen fortalte dog aldrig sin arbejdsgiver om familierelationen til den anklagede.

Når - og man fristes til at tilføje "eller hvis" - sagen endeligt føres til dom, vil både de tre anklagede og anklagemyndighenden have mulighed for at anke til landsretten.

Her kan du læse mere om sagen mod Multimedia World og Getmore.

Læs også:

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere