Artikel top billede

Dansk it-milliardær kan sætte 595 millioner ind på sin konto

Atea-ejeren Ib Kunøe har det seneste halve år skovlet 595 millioner kroner ind i pengetanken.

Den danske it-milliardær Ib Kunøe fortsætter med at skovle penge ind. Alene det sidste halve år er der røget mere end en halv milliard kroner ind på kontoen i Kunøes personlige pengetank Consolidated Holding, som kontrollerer i alt 27 forskellige firmaer.

Det er fortsat investeringerne i it-firmaer som Atea og Columbus, der giver bonus for den 70-årige investor, og tilsammen står it-investeringerne for tæt ved 80 procent af omsætningen i Ib Kunøes forretningsimperium. Det fremgår af det seneste regnskab for Consolidated Holding.

Her kan man også læse, at der sidste år røg et overskud på 147 millioner ned i kassen. Pengene stammer hovedsageligt fra stigende aktiekurs i ERP-koncernen Columbus, som i 2013 blev 117 millioner kroner mere værd.

Oveni kommer, at kursen på Columbus-aktier siden nytår er steget yderligere. Samtidig har aktiekursen i Ib Kunøes flagskib Atea været på en regulær himmelflugt med et plus på omkring 25 procent.

Det har frem til i dag yderligere skæppet i kassen med 448 millioner kroner, og det bringer den samlede gevinst op på 595 millioner kroner - mere end en halv milliard kroner.

Af de mange rare penge har Ib Kunøe trukket ti millioner kroner ud til sig selv som udbytte. Det er dog småpenge set i forhold til, at Consolidated Holding ifølge regnskabet har en egenkapital på 2,2 milliarder kroner.

Ud over Atea og Columbus har Kunøes selskab også en ejerandel i softwarefirmaet CD Rator. Kunøe har desuden investeret i en stribe andre firmaer indenfor så forskellige områder som eksempelvis reklame, personalerekruttering, hi-fi-produkter og et luksus-bådeværft.

Læs også:

It-milliardær: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"

Mail-bommert: [b]Atea er under voldsomt pres[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.