Artikel top billede

Dansk it-milliardær kan sætte 595 millioner ind på sin konto

Atea-ejeren Ib Kunøe har det seneste halve år skovlet 595 millioner kroner ind i pengetanken.

Den danske it-milliardær Ib Kunøe fortsætter med at skovle penge ind. Alene det sidste halve år er der røget mere end en halv milliard kroner ind på kontoen i Kunøes personlige pengetank Consolidated Holding, som kontrollerer i alt 27 forskellige firmaer.

Det er fortsat investeringerne i it-firmaer som Atea og Columbus, der giver bonus for den 70-årige investor, og tilsammen står it-investeringerne for tæt ved 80 procent af omsætningen i Ib Kunøes forretningsimperium. Det fremgår af det seneste regnskab for Consolidated Holding.

Her kan man også læse, at der sidste år røg et overskud på 147 millioner ned i kassen. Pengene stammer hovedsageligt fra stigende aktiekurs i ERP-koncernen Columbus, som i 2013 blev 117 millioner kroner mere værd.

Oveni kommer, at kursen på Columbus-aktier siden nytår er steget yderligere. Samtidig har aktiekursen i Ib Kunøes flagskib Atea været på en regulær himmelflugt med et plus på omkring 25 procent.

Det har frem til i dag yderligere skæppet i kassen med 448 millioner kroner, og det bringer den samlede gevinst op på 595 millioner kroner - mere end en halv milliard kroner.

Af de mange rare penge har Ib Kunøe trukket ti millioner kroner ud til sig selv som udbytte. Det er dog småpenge set i forhold til, at Consolidated Holding ifølge regnskabet har en egenkapital på 2,2 milliarder kroner.

Ud over Atea og Columbus har Kunøes selskab også en ejerandel i softwarefirmaet CD Rator. Kunøe har desuden investeret i en stribe andre firmaer indenfor så forskellige områder som eksempelvis reklame, personalerekruttering, hi-fi-produkter og et luksus-bådeværft.

Læs også:

It-milliardær: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"

Mail-bommert: [b]Atea er under voldsomt pres[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere