Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Elektronikkæden Experts danske direktør Jesper Boysen mener, at større effektivitet er nødvendig for at tage markedsandele fra konkurrenterne.

Expert afviser forhandlerkritik: Vi skal kæle for kunderne

Fælles indkøb og mindre administration skal give lokale Expert-forhandlere tid og kræfter til at passe kunderne, lyder det fra butikskædens direktør.

De små lokale butikker i butikskæden Expert behøver ikke frygte den nye fælles nordiske indkøbsordning, som Expert er ved at rulle ud over sine franchise-butikker.

Sådan lyder meldingen fra Experts danske direktør Jesper Boysen, efter at Expert er blevet kritiseret for at ville presse en ny indkøbspolitik med centralt lager og fælles prissætning ned over hovedet på de lokale Expert-butikker.

Netop i disse dage har de lokale Expert-partnere frist til at underskrive en ny kontrakt med retningslinier for det fremtidige samarbejde. Den nye aftale vil ifølge Jesper Boysen gøre administration og leverancer af varer til de lokale Expert-butikker mere effektiv og konkurrencedygtig.

"Der er intet, der i dag er vigtigtigere end at få skabt en forretningsmodel, man som forhandler kan leve af. Vi skal være succesfulde, og vi skal tage markedsandele. Det mener vi, vi har med det nordiske setup vi er i gang med at introducere med fælles it, fælles indkøb og fæles centrallager," siger Jesper Boysen til Computerworld.

"Et mere effektivt system er noget, vores forhandlere har skreget på i årevis, så man kan bruge kræfterne på at passe sine kunder i stedet for at bruge tiden på administration og indkøb. Men det er forhandlerne selv, der driver deres egen forretning. Det blander vi os ikke i. Vores opgave er at levere nogle produkter og nogle attraktive priser," siger han.

Expert-kæden har i alt omkring 160 lokale partnere - fordelt nogenlunde ligeligt mellem Expert-butikker og hvidevarebrandet Punkt1. Jesper Boysen har dog efter eget udsagn ikke noget overblik over, hvor mange af de lokale partnere der har sagt ja til de nye betingelser.

Tidligere i denne uge skrev dagbladet Børsen, at op mod 50 franchise-partnere skulle være på vej til at droppe samarbejdet med Expert og søge andre græsgange. Det billede kan Jesper Boysen dog ikke genkende.

"Der kommer løbende underskrifter ind, og det ser meget positivt ud. Men at 50 butikker skulle være på vej ud af Expert, er ikke et tal, vi genkender," siger han.

Megastores på vej

Samtidig med oprustning af de lokale partnere planlægger Expert senere i år at slå dørene op for en stribe megastores, som sammen med de lokale Expert-butikker skal placere Expert som en dominerende spiller på markedet for forbrugerelektronik og hårde hvidevarer på linie med Elgiganten.

Hvor og hvornår Expert åbner sine nye butikker, er dog indtil videre en "fabrikshemmelighed".

"Vi er klar til at melde det ud senere på året. Vi har ikke sat et fast antal. Tidligere har vi fortalt, at vi ville åbne i størrelsesordenen 20 varehuse, og det er ikke et tal, vi har afveget fra, men lige nu kan jeg ikke sætte et præcist antal på," siger Jesper Boysen.

Læs også:

Experts superkøbmand vrider armen om på små butikker

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere