Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Elektronikkæden Experts danske direktør Jesper Boysen mener, at større effektivitet er nødvendig for at tage markedsandele fra konkurrenterne.

Expert afviser forhandlerkritik: Vi skal kæle for kunderne

Fælles indkøb og mindre administration skal give lokale Expert-forhandlere tid og kræfter til at passe kunderne, lyder det fra butikskædens direktør.

De små lokale butikker i butikskæden Expert behøver ikke frygte den nye fælles nordiske indkøbsordning, som Expert er ved at rulle ud over sine franchise-butikker.

Sådan lyder meldingen fra Experts danske direktør Jesper Boysen, efter at Expert er blevet kritiseret for at ville presse en ny indkøbspolitik med centralt lager og fælles prissætning ned over hovedet på de lokale Expert-butikker.

Netop i disse dage har de lokale Expert-partnere frist til at underskrive en ny kontrakt med retningslinier for det fremtidige samarbejde. Den nye aftale vil ifølge Jesper Boysen gøre administration og leverancer af varer til de lokale Expert-butikker mere effektiv og konkurrencedygtig.

"Der er intet, der i dag er vigtigtigere end at få skabt en forretningsmodel, man som forhandler kan leve af. Vi skal være succesfulde, og vi skal tage markedsandele. Det mener vi, vi har med det nordiske setup vi er i gang med at introducere med fælles it, fælles indkøb og fæles centrallager," siger Jesper Boysen til Computerworld.

"Et mere effektivt system er noget, vores forhandlere har skreget på i årevis, så man kan bruge kræfterne på at passe sine kunder i stedet for at bruge tiden på administration og indkøb. Men det er forhandlerne selv, der driver deres egen forretning. Det blander vi os ikke i. Vores opgave er at levere nogle produkter og nogle attraktive priser," siger han.

Expert-kæden har i alt omkring 160 lokale partnere - fordelt nogenlunde ligeligt mellem Expert-butikker og hvidevarebrandet Punkt1. Jesper Boysen har dog efter eget udsagn ikke noget overblik over, hvor mange af de lokale partnere der har sagt ja til de nye betingelser.

Tidligere i denne uge skrev dagbladet Børsen, at op mod 50 franchise-partnere skulle være på vej til at droppe samarbejdet med Expert og søge andre græsgange. Det billede kan Jesper Boysen dog ikke genkende.

"Der kommer løbende underskrifter ind, og det ser meget positivt ud. Men at 50 butikker skulle være på vej ud af Expert, er ikke et tal, vi genkender," siger han.

Megastores på vej

Samtidig med oprustning af de lokale partnere planlægger Expert senere i år at slå dørene op for en stribe megastores, som sammen med de lokale Expert-butikker skal placere Expert som en dominerende spiller på markedet for forbrugerelektronik og hårde hvidevarer på linie med Elgiganten.

Hvor og hvornår Expert åbner sine nye butikker, er dog indtil videre en "fabrikshemmelighed".

"Vi er klar til at melde det ud senere på året. Vi har ikke sat et fast antal. Tidligere har vi fortalt, at vi ville åbne i størrelsesordenen 20 varehuse, og det er ikke et tal, vi har afveget fra, men lige nu kan jeg ikke sætte et præcist antal på," siger Jesper Boysen.

Læs også:

Experts superkøbmand vrider armen om på små butikker

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.