Dansk it-forhandlere flokkes om ny softwaredistributør

På mindre end et år har 30 danske forhandlere meldt sig under fanerne hos nystartet ERP-distributør.

Mere end 30 danske Microsoft-forhandlere har på mindre end et år meldt sig som kunder hos den nystartede softwaredistributør QBS, som dermed er godt på vej til at have skabt en bæredygtig dansk forretning.

Ideen bag det hollandskejede selskab er levere hjælp til salg og markedsføring til den store gruppe af SMB-forhandlere, som får smør på brødet ved at sælge Microsofts ERP-systemer Dynamics C5 og NAV.

Mindre service fra Microsoft

Netop salg og markedsføring er i stigende grad blevet kompliceret af Microsofts stadig mere standardiserede og cloudbaserede softwareløsninger. Og ikke mindst lanceringen af en ny version af C5 - bygget på NAV-teknologi - har efterladt mange mindre forhandlere i et limbo, som ikke er blevet mindre udfordrende i takt med at forhandlerne oplever, at Microsoft har skåret ned på servicen til dem.

Den udvikling har så skabt plads for QBS forretning, som siden firmaets start sidste forår og med opbakning fra Microsoft har fået mere end 100 Microsoft-partnere rundt om i Europa til at melde sig under fanerne som kunder til de services, som QBS tilbyder.

"Markedsføring af ERP-produkter kræver en specialiseret viden, og med vores setup har vi bevist, at vi kan tilføre værdi til vores samarbejdspartnere" siger Niels-Erik Hansen fra QBS nordiske organsiation.

Alene 30 af de 100 Microsoft-partnere er hjemmehørende i Danmark, som dermed på rekordtid er blevet det største enkeltstående forretningsområde i QBS-koncernen. Udover Danmark er QBS også til stede i Belgien, Østrig, Italien, Holland, Sverige, Schweiz og England.

"Vi har ressourcer, som de klassiske C5-partnerne kan trække på for at udvikle deres forretning og komme videre på en fornuftig måde - uanset om vejen er den nye C5, en traditionel NAV-forretning eller en cloud-baseret volumen-forretning med udgangspunkt i brancheløsninger," siger Niels-Erik Hansen, som peger på,at QBS's eksistensberettigelse er at være tæt på forhandlerne og hjælpe med at styrke deres forretning.

Hjælp til at løfte svære cases

En af de 30 danske partnere, som har startet samarbejde med QBS er den nordjyske forhandler JCD A/S, hvor salgsansvarlig Thoma Ebert fremhæver QBS's dybe viden inden for hele Microsofts palette af ERP-løsninger.

"For os betyder samarbejdet med dem, at vi har adgang til tekniske kompetencer, når vi skal løfte svære cases, samt at vi kan sende både konsulenter og sælgere på træningsforløb, der er målrettet vores behov. Det betyder, at vi kan bevare vores konkurrenceevne," siger Thomas Ebert.

Hos Microsoft er man godt tilfredse med, at QBS har påtaget sig en rolle, som kan styrke Microsofts partnerkanal.

"QBS er en vigtig samarbejdspartner, både for os selv og for de danske Dynamics partnere og er med til at styrke Microsoft og Dynamics partnerne på især SMB-markedet," siger Microsofts danske partnerchef Maja Løve Dybdahl.

Læs også:

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark

Microsoft skrotter dansk it-klassiker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.