Artikel top billede

Dansk it-forhandlere flokkes om ny softwaredistributør

På mindre end et år har 30 danske forhandlere meldt sig under fanerne hos nystartet ERP-distributør.

Mere end 30 danske Microsoft-forhandlere har på mindre end et år meldt sig som kunder hos den nystartede softwaredistributør QBS, som dermed er godt på vej til at have skabt en bæredygtig dansk forretning.

Ideen bag det hollandskejede selskab er levere hjælp til salg og markedsføring til den store gruppe af SMB-forhandlere, som får smør på brødet ved at sælge Microsofts ERP-systemer Dynamics C5 og NAV.

Mindre service fra Microsoft

Netop salg og markedsføring er i stigende grad blevet kompliceret af Microsofts stadig mere standardiserede og cloudbaserede softwareløsninger. Og ikke mindst lanceringen af en ny version af C5 - bygget på NAV-teknologi - har efterladt mange mindre forhandlere i et limbo, som ikke er blevet mindre udfordrende i takt med at forhandlerne oplever, at Microsoft har skåret ned på servicen til dem.

Den udvikling har så skabt plads for QBS forretning, som siden firmaets start sidste forår og med opbakning fra Microsoft har fået mere end 100 Microsoft-partnere rundt om i Europa til at melde sig under fanerne som kunder til de services, som QBS tilbyder.

"Markedsføring af ERP-produkter kræver en specialiseret viden, og med vores setup har vi bevist, at vi kan tilføre værdi til vores samarbejdspartnere" siger Niels-Erik Hansen fra QBS nordiske organsiation.

Alene 30 af de 100 Microsoft-partnere er hjemmehørende i Danmark, som dermed på rekordtid er blevet det største enkeltstående forretningsområde i QBS-koncernen. Udover Danmark er QBS også til stede i Belgien, Østrig, Italien, Holland, Sverige, Schweiz og England.

"Vi har ressourcer, som de klassiske C5-partnerne kan trække på for at udvikle deres forretning og komme videre på en fornuftig måde - uanset om vejen er den nye C5, en traditionel NAV-forretning eller en cloud-baseret volumen-forretning med udgangspunkt i brancheløsninger," siger Niels-Erik Hansen, som peger på,at QBS's eksistensberettigelse er at være tæt på forhandlerne og hjælpe med at styrke deres forretning.

Hjælp til at løfte svære cases

En af de 30 danske partnere, som har startet samarbejde med QBS er den nordjyske forhandler JCD A/S, hvor salgsansvarlig Thoma Ebert fremhæver QBS's dybe viden inden for hele Microsofts palette af ERP-løsninger.

"For os betyder samarbejdet med dem, at vi har adgang til tekniske kompetencer, når vi skal løfte svære cases, samt at vi kan sende både konsulenter og sælgere på træningsforløb, der er målrettet vores behov. Det betyder, at vi kan bevare vores konkurrenceevne," siger Thomas Ebert.

Hos Microsoft er man godt tilfredse med, at QBS har påtaget sig en rolle, som kan styrke Microsofts partnerkanal.

"QBS er en vigtig samarbejdspartner, både for os selv og for de danske Dynamics partnere og er med til at styrke Microsoft og Dynamics partnerne på især SMB-markedet," siger Microsofts danske partnerchef Maja Løve Dybdahl.

Læs også:

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark

Microsoft skrotter dansk it-klassiker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere