Artikel top billede

Ni år i træk: It-gigant får igen millionunderskud trods nye nedskæringer

Store besparelser på personaleudgifterne er langt fra nok til at få pengene til at passe i landets næststørste broadlinedistributør, som for niende år i træk må lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

Den amerikanske it-koncern Tech Datas danske afdeling må igen-igen lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

I 2013/14 fik Tech Datas danske forretning et minus på bundlinien på 15,1 millioner kroner. Dermed har it-gigantens danske afdeling nu i ni år - siden 2005 - konsekvent kørt med store underskud, som nu tilsammen løber op i næsten 300 millioner kroner.

Årets resultat er dog en smule bedre end i fjor, da underskuddet lød på 27,6 millioner.

Forbedringen af bundlinien hænger først og fremmest sammen med, at Tech Data endnu en gang har skåret voldsomt ned på bemandingen, som med udgifter på 60 millioner kroner ligger 10 millioner lavere end året før. Antallet af medarbejdere i firmaet er tilsvarende faldet fra 114 til 99.

Eneste lille lyspunkt er, at Tech Data trods færre hænder til at flytte kasser og skrive fakturaer har formået at øge sin danske omsætning med lige over 100 millioner kroner til næsten to milliarder kroner - helt præcis 1.946 millioner.

Tech Datas danske direktør, Hanne Sjøberg, siger, at hun på grund af Tech Datas koncernpolitik er afskåret fra at kommentere det danske regnskab.

Hun understreger dog, at Tech Data trods endnu et underskud fortsætter sine danske aktiviteter som hidtil.

Læs også:

Regnskabsskandale koster kendt it-firma trecifret millionbeløb

Stor distributør får nyt kæmpeminus trods hestekur
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere