Artikel top billede

Ni år i træk: It-gigant får igen millionunderskud trods nye nedskæringer

Store besparelser på personaleudgifterne er langt fra nok til at få pengene til at passe i landets næststørste broadlinedistributør, som for niende år i træk må lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

Den amerikanske it-koncern Tech Datas danske afdeling må igen-igen lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

I 2013/14 fik Tech Datas danske forretning et minus på bundlinien på 15,1 millioner kroner. Dermed har it-gigantens danske afdeling nu i ni år - siden 2005 - konsekvent kørt med store underskud, som nu tilsammen løber op i næsten 300 millioner kroner.

Årets resultat er dog en smule bedre end i fjor, da underskuddet lød på 27,6 millioner.

Forbedringen af bundlinien hænger først og fremmest sammen med, at Tech Data endnu en gang har skåret voldsomt ned på bemandingen, som med udgifter på 60 millioner kroner ligger 10 millioner lavere end året før. Antallet af medarbejdere i firmaet er tilsvarende faldet fra 114 til 99.

Eneste lille lyspunkt er, at Tech Data trods færre hænder til at flytte kasser og skrive fakturaer har formået at øge sin danske omsætning med lige over 100 millioner kroner til næsten to milliarder kroner - helt præcis 1.946 millioner.

Tech Datas danske direktør, Hanne Sjøberg, siger, at hun på grund af Tech Datas koncernpolitik er afskåret fra at kommentere det danske regnskab.

Hun understreger dog, at Tech Data trods endnu et underskud fortsætter sine danske aktiviteter som hidtil.

Læs også:

Regnskabsskandale koster kendt it-firma trecifret millionbeløb

Stor distributør får nyt kæmpeminus trods hestekur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.