Artikel top billede

Ni år i træk: It-gigant får igen millionunderskud trods nye nedskæringer

Store besparelser på personaleudgifterne er langt fra nok til at få pengene til at passe i landets næststørste broadlinedistributør, som for niende år i træk må lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

Den amerikanske it-koncern Tech Datas danske afdeling må igen-igen lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

I 2013/14 fik Tech Datas danske forretning et minus på bundlinien på 15,1 millioner kroner. Dermed har it-gigantens danske afdeling nu i ni år - siden 2005 - konsekvent kørt med store underskud, som nu tilsammen løber op i næsten 300 millioner kroner.

Årets resultat er dog en smule bedre end i fjor, da underskuddet lød på 27,6 millioner.

Forbedringen af bundlinien hænger først og fremmest sammen med, at Tech Data endnu en gang har skåret voldsomt ned på bemandingen, som med udgifter på 60 millioner kroner ligger 10 millioner lavere end året før. Antallet af medarbejdere i firmaet er tilsvarende faldet fra 114 til 99.

Eneste lille lyspunkt er, at Tech Data trods færre hænder til at flytte kasser og skrive fakturaer har formået at øge sin danske omsætning med lige over 100 millioner kroner til næsten to milliarder kroner - helt præcis 1.946 millioner.

Tech Datas danske direktør, Hanne Sjøberg, siger, at hun på grund af Tech Datas koncernpolitik er afskåret fra at kommentere det danske regnskab.

Hun understreger dog, at Tech Data trods endnu et underskud fortsætter sine danske aktiviteter som hidtil.

Læs også:

Regnskabsskandale koster kendt it-firma trecifret millionbeløb

Stor distributør får nyt kæmpeminus trods hestekur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere