Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Frontalt angreb mod MobilePay: Ny løsning skal kapre kunder

De 81 banker bag mobilløsningen Swipp lancerer ny løsning, der sigter direkte efter at nuppe kunder fra Danske Banks succesrige MobilePay. Se her hvordan Swipp-bankerne vil byde sig til.

De 81 danske pengeinstitutter bag mobilbetalingsløsningen Swipp er klar med en række tiltag, der sigter direkte efter at nappe brugere fra Danske Banks store succes, MobilePay.

De 81 pengeinstitutter, der blandt andre tæller Sydbank, Nordea og Jyske Bank, lancerede i sommer en stor-offensiv, hvilket du kan læse mere om her: 81 pengeinstitutter vil have Mobilpay ned med nakken.

Med den nytiltrådte direktør Martin F. Andersen i spidsen er Swipp-bankerne nu ifølge Berlingske klar med en løsning, der gør, at Danske Bank-kunder vil kunne både betale og modtage penge via Swipp.

De har hidtil alene kunnet modtage penge via løsningen.

"Swipp skal gøres tilgængelig for alle danskere," siger Martin F. Andersen til Berlingske.

Her erkender han, at Swipp er afhængig af at få Danske Bank-kunderne med, idet næsten en tredjedel af danskerne ifølge Berlingske er kunder i banken.

Martin F. Andersen siger til avisen, at det ikke kan lade sig gøre at levere en såkaldt konto-til-konto-løsning til Danske Bank-kunderne, som Swipp-bankernes kunder har.

I stedet anvender Swipp kortstrukturen til en løsning, fortæller han.

Hæver beløbsgrænser

Det ser blandt andet ud til, at krigen kommer til at stå på beløbsgrænserne.

Swipp har for tiden en begrænsning på 3.000 kroner, men den hæves snart, og Martin F. Andersen bedyrer, at han vil betale sin næste bil med en Swipp-betaling.

Her er Mobilepay mere begrænset, da Danske Bank-løsningen er underlagt reglerne for kortbetaling, der sætter en grænse på 50.000 kroner per år. Denne grænse kan dog ifølge avisen hæves til 110.000 kroner.

Swipp er også på vej med en løsning, der integrerer Swipp direkte i butikkers kasseapparater.

Læs også: Åben krig om mobilbetalinger. Så meget er på spil for de danske banker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.