Artikel top billede

Star Wars-folk bestiller drone-skjold for at undgå spionage fra droner

Film-folkene bag ny Star Wars-film har forsøgt at undgå film-læk fra flyvende droner over filmstudiet. Bestillingen af drone-skjoldet er dog ikke gået helt efter planen.

Mens optagelserne til den kommende Star Wars VII-film er i fuld gang i jordhøjde i de britiske Pinewood Studier, svæver der privatejede droner hen over filmoptagelserne.

Hobbyfolk og Star Wars-fans ønsker simpelthen at få et glimt af den berømte Millenium Falcon og diverse X-wing-fighters, inden filmen er færdigdrejet og klar i biografen.

Nu viser en bestilling af et såkaldt DroneShield tilbage i juni, at folkene bag Star Wars-produktionen havde forudset den situation. DroneShield'et er nemlig et alarmsystem, der kan advare film-folkene om, at der er flyvende objekter i luften.

Det skriver netstedet Motherboard.

Deler fotos på Twitter

Dronebeskyttelsen fra det amerikanske selskab DroneShield er dog aldrig kommet frem til filmstudierne på grund af kringlede eksportregler.

Det faktum har dronefolket da også opdaget, efter der i de seneste uger har været frit udsyn fra luften og ned til de legendariske figurer og fartøjer på planeten Jorden.

På sociale medier som Twitter bliver billeder og detaljer om den nye film delt flittigt.


Sender alarm på sms eller mail

Hvis DroneShield-produktet var nået frem i tide, kunne Star Wars-folkene ellers være advaret mod selv de mindste plastic-droner, der spionerer på deres optagelser.

Det mener folkene bag drone-alarmsystemet selv, fremgår det af selskabets hjemmeside:

"Vores patentanmeldte teknologi til at opfange akustiske signaler giver høje fangstrater med få falske alarmer. Det er i stand til at detektere droner uden radiobølger og som ellers er usynlige på en radar. Hver DroneShield indeholder en database med typiske drone-akustik-signaturer, så antallet af falske alarmer er reduceret."

Hvis der bliver detekteret en drone, kan ejermanden af beskyttelsesskjoldet blive adviseret via sms eller e-mail om, at der er uønskede og uventede gæster i luftrummet over en.

Selskabet bag DroneShield sælger sit produkt med det overordnede budskab, at droner i dag repræsenterer trusler mod privatlivets fred og mod den fysiske og offentlige sikkerhed i en lang række miljøer som eksempelvis industriel og kritisk infrastruktursikkerhed, fængsler og lufthavne.

Er nysgerrig i København

I Københavns Lufthavne har man ikke taget DroneShield- eller lignende teknologier i brug.

Ikke endnu i hvert fald.

It-direktør Christian Poulsen fra lufthavnen er dog åben for at kigge nærmere på DroneShield eller lignende produkter, da ikke alle droner er lige nemme at få øje på.

"De små hobby-droner vinder indpas, og de kan være svære at fange på en radar. Derfor virker ekstra-beskyttelse da som noget, vi godt kunne kigge nærmere på," forklarer han til Computerworld, da vi fortæller ham om Star Wars-historien.

Lufthavnen på Amager er dog ikke så nervøs for, at folk kan følge med fra luften, da fokus omkring sikkerhed først og fremmest er i jordhøjde.

"Folk og ting, der bevæger sig langs jorden ind i følsomme områder, er der, hvor vi bruger flest kræfter. Vi er selvfølgelig bekymrede for, at der kan blive smuglet ting og folk ind på området, og det har vi så forskellige sikkerhedssystemer, der i dag kan overvåge," lyder det fra Christian Poulsen.

Han forklarer, at i lufthavnen anvendes der en lang række af kombinerede værktøjer som doppler-radarder, laserlys, termiske kameraer og menneskelige øjne for at sikre flyene, passagerne og den generelle luftfartssikkerhed på lufthavnens indhegnede område.

Læs også:
Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere