Artikel top billede

Tjen penge på at finde sikkerhedshuller i Office 365

Microsoft udlover dusør til folk, der kan finde sikkerhedshuller i selskabets cloudbaserede Office-pakke. Sikkerhedsekspert fortæller, at den slags dusørprogrammer har tre overordnede målgrupper.

It-selskabet Microsoft har udvidet sit dusørprogram til opdagelse af sikkerhedshuller til nu også at omfatte selskabets Office 365-suite.

Sidste sommer udlovede selskabet for første dusører til de it-folk, der kunne finde huller i Microsofts licenserede software, hvilket betød udbetaling af 154.000 kroner til dusørjægere sidste efterår.

I skyen lover Microsoft en minimumdusør på 500 dollar (2.900 kroner) for hvert hul, der bliver opdaget, men beløbet kan stige, hvis Microsoft vurderer sårbarheden som kritisk.

Det skriver selskabet i et indlæg på sin Office-blog.

Sikkerhed er en rejse

Selvom Microsoft har en hel hær af software-udviklere og sikkerhedsfolk, kan det åbenbart ikke skade at have fremmede øjne på sikkerheden i skyen.

"Vi arbejder hårdt på udvikle sikker software og forsvare vores services mod sikkerhedshuller, men vi erkender også, at sikkerhed er en rejse og ikke en destination, så vi ser altid frem til muligheder for at lukke huller hurtigere," skriver selskabet i sit blogindlæg.

Microsoft er blandt andet interesseret i at få oplysninger om sikkerhedsbrister vedrørende eksempelvis cross site scripting og autentificeringssårbarheder, fremgår det af selskabets betingelser for dusørjagten.

Udover Microsoft har andre softwareselskaber som blandt andre Paypal og Google lignende dusørprogrammer. Således har Google-dusørjægere tidligere fundet et massivt antal fejl i selskabets Chrome-browser.

Tre målgrupper

Sikkerhedsekspert Jens Christian Høy Monrad fra sikkerhedsselskabet FireEye fortæller til Computerworld, at den slags dusørprogrammer overordnet har tre målgruppe - de nysgerrige, de professionelle og mellemmændene.

"Hvis man er nysgerrig og har de tekniske kompetencer og interessen, så er det vel en fin betaling, selvom det kan være svært at vurdere, hvor lang tid det tager at finde konkrete sikkerhedshuller," siger han.

Den anden gruppe er sikkerhedsselskaber, der ifølge Jens Christian Høy Monrad ser stort på dusøren, men bruger fejlfindingsarbejdet som et salgsparameter. Her er hvert fundet sikkerhedshul et trofæ, som kan fremvises til eksisterende og potentielle kunder.

"Slutteligt er der folk, der er totalt uinteresserede i pengene og at melde om sikkerhedshullerne til Microsoft. De finder sikkerhedshuller med henblik på at sælge dem videre til angribere og andre, der ønsker at spionere, overvåge eller stjæle informationer i folks mails," fortæller Jens Christian Høy Monrad. 

Han forklarer, at den sidste gruppe tjener langt flere penge ved at sælge viden om sikkerhedshuller videre, end det ville gøre, hvis de gik efter dusøren. 

It-gigant vil betale dig for at finde sikkerhedshuller


Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere