Årets vækstkomet: e-conomic ser sig ikke tilbage

Computerworld Top 100 2014: Det danske regnskabssystem e-conomic står bag årets kraftigste vækst blandt virksomhederne i den danske it-branche.

Eventyret er første lige begyndt for det danske it-firma e-conomic, som med ti år på bagen nu gør sig klar til endnu et tigerspring, der over de næste tre år skal tredoble koncernens omsætning.

E-conomics ejere - kapitalfonden HgCapital - bakkede i foråret de store planer op med ansættelsen af den tidligere topchef i Microsoft og GN Netcom, Mogens Elsberg.

Og med ham i spidsen er kursen sat mod endnu mere vækst, der både skal ske ved at udbrede e-conomics populære regnskabsprogram til flere europæiske markeder, plus at man vil booste salget i de ni lande, hvor selskabet indtil nu har etableret sig.

Skal man dømme ud fra de resultater, som e-conomic allerede har skabt på sin danske hjemmebane, er de ambitiøse mål pludselig langt mere realistiske.

Alene på dansk jord præsterede e-conomic en tredobling af sin danske omsætning fra 24 til 65 millioner kroner. Det gør det fremadstormende firma til en suveræn vinder af vækst-kategorien i Computerworlds Top 100 2014.

På koncernniveau ligger den samlede omsætning i 2013 på omkring 120 millioner kroner, og det er det tal, som om tre år - med udgangen af 2017 - skal være banket voldsomt i vejret, fortæller Mogens Elsberg.

"Allerede før jeg kom til, blev der sat nogle mål, som også er kommunikeret ud. Målsætningen er at tredoble omsætningen i forhold til 2013, så vi ved udgangen af 2017 skal have rundet 360 millioner kroner i årlig omsætning," siger Mogens Elsberg, som dog ikke ønsker at sætte tal på målene for den danske del af forretningen.

Tilbageholdenheden hænger blandt andet sammen med, at e-conomic herhjemme er på vej ud i et hårdt kapløb med Elsbergs tidligere arbejdsgiver i Microsoft.

Her satser man hårdt på at sælge sine økonomisystemer (C5 og NAV) til præcis de samme kundegrupper - små og mellemstore virksomheder - som er e-conomics erklærede kernekunder.

"Vi har ikke offentliggjort, hvor meget vi regner med at vokse i Danmark, men jeg kan godt sige, at vi regner med pæne tocifrede vækstrater i de kommende par år. Det skal ske ved at tage nye kunder ind, og ved at den enkelte kunde køber mere hos os," siger Mogens Elsberg.

Stort udviklingsarbejde
Alt i alt er det et stort brød, som e-conomic har slået op.

Udover den hårde konkurrence på hjemmemarkedet og planerne om at etablere sig i nye europæiske lande, skal firmaets kerneprodukt vedligeholdes og opdateres, så man ikke sakker agterud rent teknologisk.

"Enhver kan sige sig selv, at en teknologi, der har været i markedet i ti år skal holdes ved lige. Der skal fjernes kode og noget nyt skal ind. Vi er fuldstændig klar over, at vi er et teknologiselskab, som i den sidste ende yder nogle services til nogle mennesker, der er optaget af deres egen forretning og overhovedet ikke interesserer sig for teknologi. Så vores fokus er hele tiden på at forbedre teknologiplatformen. Det sætter vi en relativ stor del af vores udviklingsressourcer ind på at gøre," siger Mogens Elsberg. Læs også:

Sådan vil e-conomic vælte Microsofts økonomisystem ned af tronen

C5-forhandlere går i krig mod e-conomic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.