Artikel top billede

Foto: Google.

Android L: Disse telefoner får den nye version af Android

Den nyeste version af Android, Android Lollipop, er blevet præsenteret og er nu kommet ud i prøveversion til nogle enkelte enheder, men hvilke smartphones vil rent faktisk få det nye system?

Hver eneste gang Google kommer med en ny version af Android, sidder alle brugere af systemet altid med den samme frygt: Bliver min enhed nu overset?

Android har altid været kendt for at have et meget fragmenteret økosystem, hvor de mange milliarder Android-telefoners systemer spænder over alt fra Kitkat til Jelly Bean - nogle endda ældre.

Det er en kendsgerning, som specielt Apple har været god til at prikke til, da langt flere iOS-enheder har den nyeste version af iOS, end der er Androidtelefoner, som har den nyeste version af Android.

Med offentliggørelsen af Android 5.0 Lollipop retter Google op på en masse æstetiske hakker i systemet, og batterilevetiden på langt de fleste enheder bliver langt bedre, lyder det fra Google.

Her er hele listen over hvilke udbydere, som har udtalt sig om sine enheder.

Google (Nexus)

De første enheder som modtager Android L er selvfølgelig Googles egne.

Nexus-serien er en form for promotion-serie, som Google selv bygger i samarbejde med forskellige OEM'er.

LG byggede Nexus 5, og den nyeste Nexus 6 er fremstillet af Motorola.

De nyeste Nexus 6 og tabletten fra HTC, Nexus 9, kommer selvfølgelig med Android L fra begyndelsen, men også ældre enheder som Nexus 4,5, 7 og 10 får alle opdateringen.

Har du nogle af de amerikanske Motorola-enheder, så kan du også regne med at se Android L meget snart sammen med de specielle Google Play-versioner af for eksempel Samsung S5 Play edition eller HTC One (M8) Play Edition.

Begge sælges dog ikke i direkte i Danmark.

HTC

HTC har ikke altid været de hurtigste til at udkomme med den nyeste software til HTC's enheder.

HTC lover dog at komme "snart" med Android L til HTC One og HTC One (M8), men der er ifølge Mobil.nu, ikke nogen info på HTC's andre nyere telefoner.

Eftersom at Nexus 4 - der er fra 2012 - stadig ender med at få systemet, så burde der ikke være nogen undskyldning for, at HTC's Desire-serie, som ellers har været en mid- til low-range serie, ikke også skulle få opdateringen.

Der har heller ikke været udtalelser om den nye Desire Eye, som bliver en "selfie"-telefon af dimensioner.

Sony

Sony kommer ud med Android L til langt de fleste af de nyeste Sony-telefoner.

Faktisk må man rose japanerne for at have en meget stor liste af deres telefoner, som ender med at få Android L.

Der er endnu ikke nogen endelig dato på det, men forvent begyndelsen af 2015.

Alle Sonys Z-liste får Android L-opdateringen.

Det vil sige, at de oprindelige Xperia Z, ZL, ZR, Tablet Z får opdateringen, og både Z1-serien, Z2-serien og selvfølgelig også den nyeste Z3-serie får Android L.

Det bliver dog de nyeste enheder, Z3-serien, som i første omgang får Android L.

LG

LG's Nexus-modeller står selvfølgelig til at få Android L rimeligt hurtigt, men derudover er der ikke megen information på, hvornår - eller overhovedet - systemet kommer til de nyere G3-modeller eller tidligere top-modeller såsom G2 eller Optimus 2.

LG G3 får højst sansynligt Android L, men det er uvist, om andre modeller endnu får opdateringen.

Samsung

Samsungs produkter vil højst sandsynligt få en opdatering.

Samsung Galaxy S5, Alpha og Note 4 (og 3 for den sags skyld), vil nok snarligst få en opdatering, selv om der nok stadig vil gå et par måneder.

Faktisk har Samsung allerede vist en video med Samsungs Touchwiz sammen med Android's Material Design, så folk med de nyere versioner af Samsungs telefoner kan godt føle sig sikre.

Også på tabletfronten kan kommer Android L til, men mange vil nok føle sig skuffede, da det kun vil være de tre nyeste Tab-tablets, Tab S, TabPRO og Tab 4, som vil få opdateringen.

Mange af de andre af Samsungs tablets har knap nok fået KitKat endnu.

Også Galaxy S4 og S5 mini får opdateringen. Har du en Note 2 eller en S3, så må du leve uden Android L.

Andre

Derudover har også OnePlus One meldt ud, at CyanogenMod-versionen af Android inden for de næste tre måneder vil få en opdatering til Android L.

CyanogenMod har altid været kendt for at være hurtigt ude med de nyeste opdateringer - ofte hurtigere end de mere professionelle OEM'er.

Også Asus, som ikke er så kendt herhjemme for telefoner, lover Android L på Zenfone 5 og Memo 8 vil også få en opdatering.

Vi ved endnu ikke hvornår.

Også Nvidia har lovet, at der kommer Android L til Nvidia Shield tablet, men igen er der ikke givet en specifik dato for det.

Hvilken telefon har du, og hvordan har du oplevet Android-udrulninger tidligere?

Læs også: Så mange bruger den nyeste [b]Android-version[/b]