Artikel top billede

Hackere rammer Version2 og Ingeniøren: Kan have snuppet brugerdata

Mediehuset Ingeniøren og Version2's websider er blevet hacket. Det frygtes, at brugernes data kan være opsnappet af hackerne, og man bør derfor skifte adgangskode.

Version2 og Mediehuset Ingeniørens websider er blevet udsat for et hackerangreb.

"Det drejer sig om Ingeniørens hjemmeside ing.dk, it-mediet Version2's hjemmeside version2.dk, konferencesitet jobtraef.dk og rekrutteringsbuearets Capax' hjemmeside capax.dk," fremgår det i en gennemgang af sagen på Version2.

Her oplyses det også, at brugerdata fra Version2 Job kan være blevet lækket, og at "sårbarheden er blevet udnyttet til at oprette brugere med administrator-adgang på hjemmesiderne."

På baggrund af hackerangrebet bør alle brugere af de to mediers hjemmesider nu skifte kodeord, lyder det i artiklen.

Sådan skete det

Hackerne er kommet ind via CMS'et Drupal, og selvom sårbarheden nu skulle være lukket, har de kriminelle i mellemtiden haft mulighed for at tilgå information om brugerne.

"Sårbarheden er blevet udnyttet til at oprette brugere med administrator-adgang på hjemmesiderne. Det konkrete angreb er foregået via en såkaldt SQL-injection-sårbarhed. Det vil sige, at hackeren har kunnet køre SQL-forespørgsler i de bagvedliggende databaser," forklares det hos Version2.

Det oplyses dog også, at alle passwords har været opbevaret krypteret ved hjælp af en "SHA-512-algoritme, som har været ‘salted' med en tilfældig værdi."

Skift din adgangskode

Digital udviklingschef og driftsansvarlig i Mediehuset Ingeniøren, Jesper Bille Haun, opfordrer alligevel brugerne til at skifte adgangskode - også på andre websider, hvor det samme password må være blevet anvendt.

"Når et site har været kompromitteret, bør man altid skifte kodeord på de ramte hjemmesider og andre steder, hvor samme login-oplysninger må være anvendt. Der findes metoder, der kan knække den sikkerhed, der ligger i password-krypteringen, hvis der har været brugt forholdsvis simple kodeord," udtaler Jesper Bille Haun i artiklen hos Version2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere