Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Dansk distributør presset til skandinavisk satsning

It-distributøren SEC Datacom realiserer en gammel drøm om at udvide forretningen til Sverige og Norge.

Efter flere års tilløb gør den danske it-distributør SEC Datacom nu alvor af sine planer om nordisk ekspansion.

I Sverige startede en afdeling med syv ansatte i august måned, mens man efter planerne åbner i Norge i løbet af første halvår 2015. I Danmark beskæftiger firmaet i dag 47 medarbejdere.

Den skandinaviske satsning opfylder ifølge SEC Datacoms direktør og ejer, Lars Zinglersen, et længe næret ønske om at udvide forretningen, som er bredt funderet med produkter indenfor storage og backup, sikkerhed, netværk og unified communications.

"Vi har ventet til tiden var moden, og vi havde den danske organisation på plads til at gøre det her på den rigtige," siger Lars Zinglersen, som dog samtidig erkender, at man som lokalt funderet distributør risikerer at blive overset, når de globale it-producenter lægger planer for deres distribution.

"Når der bliver taget beslutning om distribution på chefgangen i en stor amerikansk it-virksomhed, er det nemmere at forholde sig til en samlet nordisk distributionsaftale end til en rent dansk aftale. Konsolideringen i distributionsleddet er voldsom, og vi kan mærke, at vi bliver nødt til at have en vis geografisk dækning, hvis vi skal have producenterne med på vognen," siger Lars Zinglersen.

"Så vi bliver jævnligt opfordret af vores leverandører til at udvide vores forretning til andre lande. Men det skal gøres ordentlig så vi har økonomi og tid til at gå ind i det for fuld kraft," siger han.

SEC Datacom har netop præsenteret endnu et pænt overskud, som for 2013 kom op på seks millioner kroner efter skat. Det bringer egenkapitalen op på 21,8 millioner kroner, som udgør polstringen mod eventuelle knubs undervejs i transformationen til at blive et nordisk foretagende.

"Resultatet ligger i forlængelse af den udvikling, vi har været igennem de sidste fem-seks år, hvor overskuddet gradvis er vokset," siger Lars Zinglersen, som også glæder sig over at de forskellige forretningsområder bidrager nogenlunde ligeligt til det samlede millionoverskud.

Han ønsker ikke at oplyse den præcise årsomsætning, men siger, at det tal er på op mod en halv milliard kroner.

"Vi har altid haft fokus på vores dækningsbidrag fremfor omsætning og har været tro mod vores koncept. Vores forretning er grundlæggende bygget op omkring den viden, vi har om produkterne og de løsninger vi sælger til vores forhandlere," slutter Lars Zinglersen.

Læs også:

Trods store investeringer: Distributør kommer ud med stort plus

Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere