Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Dansk distributør presset til skandinavisk satsning

It-distributøren SEC Datacom realiserer en gammel drøm om at udvide forretningen til Sverige og Norge.

Efter flere års tilløb gør den danske it-distributør SEC Datacom nu alvor af sine planer om nordisk ekspansion.

I Sverige startede en afdeling med syv ansatte i august måned, mens man efter planerne åbner i Norge i løbet af første halvår 2015. I Danmark beskæftiger firmaet i dag 47 medarbejdere.

Den skandinaviske satsning opfylder ifølge SEC Datacoms direktør og ejer, Lars Zinglersen, et længe næret ønske om at udvide forretningen, som er bredt funderet med produkter indenfor storage og backup, sikkerhed, netværk og unified communications.

"Vi har ventet til tiden var moden, og vi havde den danske organisation på plads til at gøre det her på den rigtige," siger Lars Zinglersen, som dog samtidig erkender, at man som lokalt funderet distributør risikerer at blive overset, når de globale it-producenter lægger planer for deres distribution.

"Når der bliver taget beslutning om distribution på chefgangen i en stor amerikansk it-virksomhed, er det nemmere at forholde sig til en samlet nordisk distributionsaftale end til en rent dansk aftale. Konsolideringen i distributionsleddet er voldsom, og vi kan mærke, at vi bliver nødt til at have en vis geografisk dækning, hvis vi skal have producenterne med på vognen," siger Lars Zinglersen.

"Så vi bliver jævnligt opfordret af vores leverandører til at udvide vores forretning til andre lande. Men det skal gøres ordentlig så vi har økonomi og tid til at gå ind i det for fuld kraft," siger han.

SEC Datacom har netop præsenteret endnu et pænt overskud, som for 2013 kom op på seks millioner kroner efter skat. Det bringer egenkapitalen op på 21,8 millioner kroner, som udgør polstringen mod eventuelle knubs undervejs i transformationen til at blive et nordisk foretagende.

"Resultatet ligger i forlængelse af den udvikling, vi har været igennem de sidste fem-seks år, hvor overskuddet gradvis er vokset," siger Lars Zinglersen, som også glæder sig over at de forskellige forretningsområder bidrager nogenlunde ligeligt til det samlede millionoverskud.

Han ønsker ikke at oplyse den præcise årsomsætning, men siger, at det tal er på op mod en halv milliard kroner.

"Vi har altid haft fokus på vores dækningsbidrag fremfor omsætning og har været tro mod vores koncept. Vores forretning er grundlæggende bygget op omkring den viden, vi har om produkterne og de løsninger vi sælger til vores forhandlere," slutter Lars Zinglersen.

Læs også:

Trods store investeringer: Distributør kommer ud med stort plus

Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.