Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed i iPhone og iPad - helt åbne for angreb

Et stort sikkerhedshul i iOS gør det muligt for hackere at installere 'falske' apps, der ligner dine originale apps til forveksling, men som høster data i baggrunden. Se her, hvordan metoden fungerer.

Sikkerheds-selskabet FireEye har opdaget en alvorlig sikkerhedsbrist i iPhone og iPad, der gør det muligt for angribere at installere 'falske' apps, der kan indlemmes på samme plads som kendte apps på telefonen og tablet-computeren.

Via disse installationer vil hackerne kunne få adgang til stort set alle informationer på telefonen.

Ifølge FireEye hedder teknikken "Masque Attack."

I en video-fremvisning af metoden fra FireEye bliver der mailet en URL til en iPhone med henblik på at installere en opdateret version af Flappy Bird-spillet.

Når brugeren klikker på linket, anmoder spillet brugeren om at godkende installationen.

Når det sker, installerer appen så i stedet en komprommiteret version af Gmail-app'en, der lægger sig oven på den originale, hvorfra den oploader hele mailboksen til en server, som hackerne står bag.

I videoen viser FireEye også, hvordan en hacker med teknikken kan få adgang til samtlige de sms'er, der er blevet sendt til iPhonen.

Ifølge sikkerheds-selskabet findes sårbarheden i iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0 og 8.1.1. beta.

Baggrunden er ikke mindst, at styresystemet ifølge FireEye ikke tjekker validiteten af app'ens bundlede såkaldte 'identifier,' som er en unik kode, der er indbygget i hver app, og som styresystemet anvender til at identificere app'en.

Anvender en 'falsk' app den samme bundlede 'identifier' som en rigtig og lovlig app, vil iOS derfor ikke opdage, at der er noget galt - heller ikke selv om app'en pludselig kommer fra en anden kilde med anden afsender.

Ifølge FireEye er det kun de præinstallerede apps, der ikke er i risiko for i al hemmelighed at blive erstattet af en falsk hacker-app.

Hvordan undgår man så at blive ramt?

Ifølge FireEye skal man først og fremmest sørge for alene at downloade apps fra Appes egen app store eller fra kilder, som man har absolut tillid til.

Hertil kommer, at FireEye anbefaler, at man ikke klikker på pop up-beskeder eller lignende, der opfordrer til download fra tredjeparts-websites - uanset hvilke garantier, der loves.

Du kan læse FireEyes egen beskrivelse af problemet her.

Se video-præsentationen her:

Læs også:

Apple-brugere i farezonen: Din iPhone og iPad piv-åben i ugevis

Stort hul i iOS: Hackere kan læse med på din iPhone

Populære apps til iPad og iPhone snager i dine data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere