Artikel top billede

Dansk it-distributør på voldsom slankekur

Den dansk-ejede it-distributør Boston siger nej til ordrer med minimal indtjening. Det har på bare to år halveret koncernens omsætning. En dyr omstilling har samtidig barberet overskuddet væk.

"Vi har i lidt for mange år kørt tom omsætning ind, og derfor har vi valgt at fokusere der, hvor vi tjener penge."

Sådan lyder det fra en skuffet ejer og direktør for den nordiske it-distributør Boston, Christian Banzhaf, når han skal forklare koncernens seneste regnskab, hvor både overskud og omsætning går kraftigt tilbage.

På bare to år er Bostons nordiske omsætning halveret fra knap en halv milliard - 428 millioner kroner - til nu 216 millioner kroner. Samtidig er tidligere tiders millionoverskud forduftet med et minimalt plus på 28.000 kroner.

I den danske forretning er omsætningen faldet fra 121 millioner fra 205 millioner året før, mens overskuddet er mere end halveret fra 1,8 til 0,8 millioner kroner.

Den voldsommer tilbagegang i omsætningen skyldes ifølge Christian Banzhaf, at Boston nu konsekvent fravælger handler og aftaler, hvor indtjeningen er minimal.

Vil ikke slås for at tabe penge

"Vi har egentlig ikke valgt hverken kunder eller agenturer fra. Men vi har bare valgt at sige nej til nogle af de ofte meget store deals med lav indtjening. Så vi har en generel holdning til, at vi ikke vil ud og slås, der hvor vi reelt taber penge," siger Christian Banzhaf.

I forlængelse af det ændrede forretningsfokus har Banzhaf trimmet sin forretning for at få omkostningerne ned.

Antallet af medarbejdere er skåret fra 44 til i dag 31 ansatte. Dertil kommer, at administrationen er samlet på det danske kontor. Den øvelse har været dyr, og det sætter altså spor på bundlinien.

Den samlede regning løber ifølge Christian Banzhaf op i tre millioner kroner, som blandt andet er brugt til at betale løn til fyrede medarbejdere og investeringer i nye it-systemer.

"Nu har vi fået skåret vores organisation til med et meget lavere omkostningsniveau, så vi er gearet til at kunne vækste fremad. Men det skal være sund og fornuftig vækst, som vi har en indtjening på," siger han.

Læs også:

Boston lukker sit jyske kontor

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere