Artikel top billede

Dansk it-distributør på voldsom slankekur

Den dansk-ejede it-distributør Boston siger nej til ordrer med minimal indtjening. Det har på bare to år halveret koncernens omsætning. En dyr omstilling har samtidig barberet overskuddet væk.

"Vi har i lidt for mange år kørt tom omsætning ind, og derfor har vi valgt at fokusere der, hvor vi tjener penge."

Sådan lyder det fra en skuffet ejer og direktør for den nordiske it-distributør Boston, Christian Banzhaf, når han skal forklare koncernens seneste regnskab, hvor både overskud og omsætning går kraftigt tilbage.

På bare to år er Bostons nordiske omsætning halveret fra knap en halv milliard - 428 millioner kroner - til nu 216 millioner kroner. Samtidig er tidligere tiders millionoverskud forduftet med et minimalt plus på 28.000 kroner.

I den danske forretning er omsætningen faldet fra 121 millioner fra 205 millioner året før, mens overskuddet er mere end halveret fra 1,8 til 0,8 millioner kroner.

Den voldsommer tilbagegang i omsætningen skyldes ifølge Christian Banzhaf, at Boston nu konsekvent fravælger handler og aftaler, hvor indtjeningen er minimal.

Vil ikke slås for at tabe penge

"Vi har egentlig ikke valgt hverken kunder eller agenturer fra. Men vi har bare valgt at sige nej til nogle af de ofte meget store deals med lav indtjening. Så vi har en generel holdning til, at vi ikke vil ud og slås, der hvor vi reelt taber penge," siger Christian Banzhaf.

I forlængelse af det ændrede forretningsfokus har Banzhaf trimmet sin forretning for at få omkostningerne ned.

Antallet af medarbejdere er skåret fra 44 til i dag 31 ansatte. Dertil kommer, at administrationen er samlet på det danske kontor. Den øvelse har været dyr, og det sætter altså spor på bundlinien.

Den samlede regning løber ifølge Christian Banzhaf op i tre millioner kroner, som blandt andet er brugt til at betale løn til fyrede medarbejdere og investeringer i nye it-systemer.

"Nu har vi fået skåret vores organisation til med et meget lavere omkostningsniveau, så vi er gearet til at kunne vækste fremad. Men det skal være sund og fornuftig vækst, som vi har en indtjening på," siger han.

Læs også:

Boston lukker sit jyske kontor

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere