Artikel top billede

Flugten fra Expert fortsætter

Expert-direktør græder tørre tårer over, at 19 mindre butikker nu falder fra og søger over til en konkurrerende kæde.

De store omvæltninger i Expert får nu 19 af kædens butikker til at sige farvel og tak. De 19 butikker vil nu i stedet fra 1. januar køre videre under den frivillige butikskæde Hvidt & Frit, som dermed med et slag næsten fordobler antallet af butikker. Det skriver Børsen.

Faneflugten er blot det seneste eksempel på, at Expert satsning på en fælles nordisk indkøbs- og lagerstrategi og fælles it-systemer ikke falder i god jord hos Expert-koncernens selvstændige franchise-forhandlere.

Expert har tidligere meldt ud, at man vil lukke omkring 30 af de butikker, som koncernen selv ejer. Expert-direktør Jesper Boysen har forklaret det med, at det er vanskeligt, at få økonomien i de mindre butikker til at hænge sammen.

Bedre logistik

I stedet vil Expert åbne op mod 25 såkaldte mega-shops, som skal tage kampen op med især Elgiganten indenfor salg af især forbrugerelektronik og hårde hvidevarer. Det kræver en strømlinet og stærkt centraliseret organisation, hvor der er fokus på lave priser, ekstrem effektiv logistik og ikke mindst stram styring af de enkelte butikkers indkøb.

Den model skaber dog langt fra begejstring blandt Experts selvstændige franchise-tagere. De har blandt andet svært ved at se fornuften i, at Expert åbner en stribe mega-varehuse, der kan ende med at støvsuge de mindre Expert-butikker for kunder.

Det er baggrunden for, at de mindre butikker i Experts kæder nu stille og roligt falder fra.

Så sent som i går kom det frem at en række af de selvstændige Expert-butikker nu går over til den europæiske elektronikgigant Euronics, som i løbet af det næste år vil åbne 20-25 nye butikker rundt i Danmark.

Frafaldet blandt de mindre forhandlere efterlade dog huller i Expert geografiske dækning, og Jesper Boysen har derfor tidligere truet med, at Expert vil åbne nye butikker i de på gældende områder.

Chefen sover trygt

Experts topchef, Jesper Boysen, siger til Børsen, at han ikke ligger søvnløs om natten over, at et stort antal butikker melder sig ud af de forskellige Expert-kæder.

"Vi har haft forhandlere, der ikke vil acceptere de nye indkøbsvilkår. Sådan er det, når man laver store ændringer," siger Jesper Boysen til avisen.

Han siger samtidig, at der er en række mindre butikker, som man ikke har gjort den store indsats for at beholde.

"Omsætningen kan godt blive så lille i en forretning, at det ødelægger vores logistik, for vi kan ikke køre ud for enden af en grusvej for at sætte et par produkter af," siger Jesper Boysen til Børsen.

Læs også:

Udenlandsk elektronikkæde vil tage kampen op med Expert og Elgiganten

Experts superkøbmand vrider armen om på små butikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.