Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft om opbrud blandt danske partnere: "Stor forskel på bare at kigge og på faktisk at sælge noget

Konkurrence er da bare med til at holde os skarpe. så det er helt i orden, at C5-forhandlere får konkurrerende ERP-produkter på hylderne, lyder det fra Microsoft.

Udsigten til at et større antal Microsoft-forhandlere er ved at gøre plads på hylderne til konkurrerende produkter, får ikke Microsoft til at ryste i bukserne.

Over de seneste måneder har de to ERP-producenter e-conomic og Aplicor indgået en stribe partneraftaler med i alt et sted mellem 20 og 30 forhandlere, som i forvejen sælger ERP-løsninger (C5 og NAV) fra Microsoft. Dermed bliver softwaregiganten nu udfordret på sin traditionelle hjemmebane.

Microsofts partnerchef på ERP-markedet, Maja Løve Dybdahl, ser dog ikke konkurrenternes offensiv som noget, der for alvor kan rokke ved Microsofts position som dominerende spiller i den såkaldt "lave" ende af markedet.

Hun er dog tydeligvis opmærksom på, at Microsofts konkurrenter nu rører på sig.

"Jeg ved godt, der er flere, der har fået tilbudt uddannelse og har snuset til e-conomics. Men der er stor forskel på at kigge på et produkt, og så at man rent faktisk sælger det," siger Maja Løve Dybdahl, som oplyser, at Microsoft til sammenligning for tiden har mere end 200 forhandlere, der har fokus på salg af økonomisystemer.

Hun peger på, at Microsofts salgsmodel er skruet sammen på en måde, der sikrer, at forhandlerne "tjener penge både på kort og på langt sigt".

Maja Løve Dybdahl byder dog konkurrence fra e-conomic og Aplicor velkommen.

Kan man holde begge dele igang?

"Partnerne vælger deres egen strategi. Vi er vant til, at der er partnere, som også sælger produkter fra konkurrerende producenter. Så for os er det ok, at de også kigger på e-conomic. Men jeg tror som sagt, det er vigtigt at fokusere på, hvordan man tjener sine penge på kort og på langt sigt, og om man har den investeringskraft, der kan holde to eller flere produkter i gang," siger hun.

"Jeg værdsætter hver eneste af vores partnere og den rolle, de spiller. Så er der nogen, der har valgt, at snuse til nogle andre produkter. Sådan er det. For mig er det vigtigste, at de forhandlere, der taler med vores konkurrenter, samtidig holder fast ved Microsoft."

Microsoft-forhandlernes interesse for konkurrerende ERP-produkter - og især e-conomic - har været stigende de senere år.

Efter at Microsoft for godt et år siden relancerede klassikeren C5 - baseret på en NAV-kerne - har mange forhandlere været tvunget til at investere i omskoling af teknikere.

Det har været med til at øge interessen for alternativer til Microsofts ERP-produkter.

Ifølge Maja Løve Dybdahl har det dog ikke smittet negativt af på salget til de kunder, som traditionelt har valgt en C5-løsning.

"Vi kan se, at vi har en rigtig god traction i markedet, og mange af vores partnere har taget den nye C5 til sig," siger hun.

Læs også:

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark

Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere