Artikel top billede

Microsoft om opbrud blandt danske partnere: "Stor forskel på bare at kigge og på faktisk at sælge noget

Konkurrence er da bare med til at holde os skarpe. så det er helt i orden, at C5-forhandlere får konkurrerende ERP-produkter på hylderne, lyder det fra Microsoft.

Udsigten til at et større antal Microsoft-forhandlere er ved at gøre plads på hylderne til konkurrerende produkter, får ikke Microsoft til at ryste i bukserne.

Over de seneste måneder har de to ERP-producenter e-conomic og Aplicor indgået en stribe partneraftaler med i alt et sted mellem 20 og 30 forhandlere, som i forvejen sælger ERP-løsninger (C5 og NAV) fra Microsoft. Dermed bliver softwaregiganten nu udfordret på sin traditionelle hjemmebane.

Microsofts partnerchef på ERP-markedet, Maja Løve Dybdahl, ser dog ikke konkurrenternes offensiv som noget, der for alvor kan rokke ved Microsofts position som dominerende spiller i den såkaldt "lave" ende af markedet.

Hun er dog tydeligvis opmærksom på, at Microsofts konkurrenter nu rører på sig.

"Jeg ved godt, der er flere, der har fået tilbudt uddannelse og har snuset til e-conomics. Men der er stor forskel på at kigge på et produkt, og så at man rent faktisk sælger det," siger Maja Løve Dybdahl, som oplyser, at Microsoft til sammenligning for tiden har mere end 200 forhandlere, der har fokus på salg af økonomisystemer.

Hun peger på, at Microsofts salgsmodel er skruet sammen på en måde, der sikrer, at forhandlerne "tjener penge både på kort og på langt sigt".

Maja Løve Dybdahl byder dog konkurrence fra e-conomic og Aplicor velkommen.

Kan man holde begge dele igang?

"Partnerne vælger deres egen strategi. Vi er vant til, at der er partnere, som også sælger produkter fra konkurrerende producenter. Så for os er det ok, at de også kigger på e-conomic. Men jeg tror som sagt, det er vigtigt at fokusere på, hvordan man tjener sine penge på kort og på langt sigt, og om man har den investeringskraft, der kan holde to eller flere produkter i gang," siger hun.

"Jeg værdsætter hver eneste af vores partnere og den rolle, de spiller. Så er der nogen, der har valgt, at snuse til nogle andre produkter. Sådan er det. For mig er det vigtigste, at de forhandlere, der taler med vores konkurrenter, samtidig holder fast ved Microsoft."

Microsoft-forhandlernes interesse for konkurrerende ERP-produkter - og især e-conomic - har været stigende de senere år.

Efter at Microsoft for godt et år siden relancerede klassikeren C5 - baseret på en NAV-kerne - har mange forhandlere været tvunget til at investere i omskoling af teknikere.

Det har været med til at øge interessen for alternativer til Microsofts ERP-produkter.

Ifølge Maja Løve Dybdahl har det dog ikke smittet negativt af på salget til de kunder, som traditionelt har valgt en C5-løsning.

"Vi kan se, at vi har en rigtig god traction i markedet, og mange af vores partnere har taget den nye C5 til sig," siger hun.

Læs også:

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark

Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere