Microsoft om opbrud blandt danske partnere: "Stor forskel på bare at kigge og på faktisk at sælge noget

Konkurrence er da bare med til at holde os skarpe. så det er helt i orden, at C5-forhandlere får konkurrerende ERP-produkter på hylderne, lyder det fra Microsoft.

Udsigten til at et større antal Microsoft-forhandlere er ved at gøre plads på hylderne til konkurrerende produkter, får ikke Microsoft til at ryste i bukserne.

Over de seneste måneder har de to ERP-producenter e-conomic og Aplicor indgået en stribe partneraftaler med i alt et sted mellem 20 og 30 forhandlere, som i forvejen sælger ERP-løsninger (C5 og NAV) fra Microsoft. Dermed bliver softwaregiganten nu udfordret på sin traditionelle hjemmebane.

Microsofts partnerchef på ERP-markedet, Maja Løve Dybdahl, ser dog ikke konkurrenternes offensiv som noget, der for alvor kan rokke ved Microsofts position som dominerende spiller i den såkaldt "lave" ende af markedet.

Hun er dog tydeligvis opmærksom på, at Microsofts konkurrenter nu rører på sig.

"Jeg ved godt, der er flere, der har fået tilbudt uddannelse og har snuset til e-conomics. Men der er stor forskel på at kigge på et produkt, og så at man rent faktisk sælger det," siger Maja Løve Dybdahl, som oplyser, at Microsoft til sammenligning for tiden har mere end 200 forhandlere, der har fokus på salg af økonomisystemer.

Hun peger på, at Microsofts salgsmodel er skruet sammen på en måde, der sikrer, at forhandlerne "tjener penge både på kort og på langt sigt".

Maja Løve Dybdahl byder dog konkurrence fra e-conomic og Aplicor velkommen.

Kan man holde begge dele igang?
"Partnerne vælger deres egen strategi. Vi er vant til, at der er partnere, som også sælger produkter fra konkurrerende producenter. Så for os er det ok, at de også kigger på e-conomic. Men jeg tror som sagt, det er vigtigt at fokusere på, hvordan man tjener sine penge på kort og på langt sigt, og om man har den investeringskraft, der kan holde to eller flere produkter i gang," siger hun.

"Jeg værdsætter hver eneste af vores partnere og den rolle, de spiller. Så er der nogen, der har valgt, at snuse til nogle andre produkter. Sådan er det. For mig er det vigtigste, at de forhandlere, der taler med vores konkurrenter, samtidig holder fast ved Microsoft."

Microsoft-forhandlernes interesse for konkurrerende ERP-produkter - og især e-conomic - har været stigende de senere år.

Efter at Microsoft for godt et år siden relancerede klassikeren C5 - baseret på en NAV-kerne - har mange forhandlere været tvunget til at investere i omskoling af teknikere.

Det har været med til at øge interessen for alternativer til Microsofts ERP-produkter.

Ifølge Maja Løve Dybdahl har det dog ikke smittet negativt af på salget til de kunder, som traditionelt har valgt en C5-løsning.

"Vi kan se, at vi har en rigtig god traction i markedet, og mange af vores partnere har taget den nye C5 til sig," siger hun.

Læs også:

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark

Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.