Artikel top billede

Gallup-undersøgelse afslører danskernes lemfældige smartphone-sikkerhed

Langt størstedelen af den danske befolkning har en smartphone, men en undersøgelse fra Gallup viser, at det i den grad halter med at beskytte de personlige data på telefonen.

Smartphones har gennemsyret den danske befolkning, hvor over 90 procent af alle danskere har haft en mobiltelefon mellem hænderne i 2014; det viser tal fra Danmarks Statistik.

Men det er langt fra os alle, som er lige gode til at beskytte vores data på telefonen.

43 procent af de danske smartphonebrugere har nemlig ikke en skærmlås; enten i form af den klassiske firecifret kode, en billedkode eller et tegnemønster.

Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget på vegne af Gjensidige.

Læs også: Danskerne genbruger passwords i stor stil

Du udsætter ikke kun dig selv for fare

Telefoner uden en skærmlås er et slaraffenland af oplysninger om brugeren, som sjældent har hverken kode på sociale medier, cloud-tjenester eller mail.

Det kan være ubehageligt nok i sig selv, men dine firmadata kommer også i fare for misbrug.

En undersøgelse foretaget af Epinion for DR viser, at hver tredje dansker bruger firma-mail på deres smartphone. En firmamail som eventuelle tyve også kan få adgang til, når telefonen som minimum ikke er beskyttet af en skærmlås.

Store regionale forskelle

Undersøgelsen fra Gallup viser videre, at københavnerne er markant bedre til at bruge beskyttelse, hvor hele 64 procent af de adspurgte svarede ja til, om de bruger skærmlås.

Det samme spørgsmål afstedkom kun 47 procents positive tilkendegivelser i Syddanmark.

Har du skærmlås med kode på din mobiltelefon?
 TotalHovedstadenSjællandSyddanmarkMidtjyllandNordjylland
Ja55 %64 %56 %47 %50 %53 %
Nej43 %34 %43 %51 %48 %44 %
Ved ikke2 %2%1 %1%2%3%
       
Kilde: TNS Gallup for Gjensidige Forsikring

Brug en kode du ikke kender
Passwords er besværlige at huske, de skal skiftes og de skal variere fra tjeneste til tjeneste. Overfor det krav, så sejrer brugervenlighed desværre for ofte, og man vælger fødselsdagen som adgangskode.

Læs også: Analyse af Adobe-hack: Politiets passwords stinker

Det er desværre ret let at gætte for it-kriminelle og bør derfor skiftes ud. Det viser en undersøgelse foretaget på Cambridge Universitet.

I stedet kan du følge Computerworlds guides til gode passwords her:

Guide: Nyt password på din Google-konto - og alle andre steder? "Why not Zoidberg?"

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere