Artikel top billede

Gallup-undersøgelse afslører danskernes lemfældige smartphone-sikkerhed

Langt størstedelen af den danske befolkning har en smartphone, men en undersøgelse fra Gallup viser, at det i den grad halter med at beskytte de personlige data på telefonen.

Smartphones har gennemsyret den danske befolkning, hvor over 90 procent af alle danskere har haft en mobiltelefon mellem hænderne i 2014; det viser tal fra Danmarks Statistik.

Men det er langt fra os alle, som er lige gode til at beskytte vores data på telefonen.

43 procent af de danske smartphonebrugere har nemlig ikke en skærmlås; enten i form af den klassiske firecifret kode, en billedkode eller et tegnemønster.

Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget på vegne af Gjensidige.

Læs også: Danskerne genbruger passwords i stor stil

Du udsætter ikke kun dig selv for fare

Telefoner uden en skærmlås er et slaraffenland af oplysninger om brugeren, som sjældent har hverken kode på sociale medier, cloud-tjenester eller mail.

Det kan være ubehageligt nok i sig selv, men dine firmadata kommer også i fare for misbrug.

En undersøgelse foretaget af Epinion for DR viser, at hver tredje dansker bruger firma-mail på deres smartphone. En firmamail som eventuelle tyve også kan få adgang til, når telefonen som minimum ikke er beskyttet af en skærmlås.

Store regionale forskelle

Undersøgelsen fra Gallup viser videre, at københavnerne er markant bedre til at bruge beskyttelse, hvor hele 64 procent af de adspurgte svarede ja til, om de bruger skærmlås.

Det samme spørgsmål afstedkom kun 47 procents positive tilkendegivelser i Syddanmark.

Har du skærmlås med kode på din mobiltelefon?
 TotalHovedstadenSjællandSyddanmarkMidtjyllandNordjylland
Ja55 %64 %56 %47 %50 %53 %
Nej43 %34 %43 %51 %48 %44 %
Ved ikke2 %2%1 %1%2%3%
       
Kilde: TNS Gallup for Gjensidige Forsikring

Brug en kode du ikke kender
Passwords er besværlige at huske, de skal skiftes og de skal variere fra tjeneste til tjeneste. Overfor det krav, så sejrer brugervenlighed desværre for ofte, og man vælger fødselsdagen som adgangskode.

Læs også: Analyse af Adobe-hack: Politiets passwords stinker

Det er desværre ret let at gætte for it-kriminelle og bør derfor skiftes ud. Det viser en undersøgelse foretaget på Cambridge Universitet.

I stedet kan du følge Computerworlds guides til gode passwords her:

Guide: Nyt password på din Google-konto - og alle andre steder? "Why not Zoidberg?"

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere