Afgående HP-direktør: Derfor stopper jeg som topchef for HP Danmark

Interview: Fredag i sidste uge blev de omkring 60 medarbejdere i softwarefirmaet TIA Technologies præsenteret for deres nye chef - HP Danmarks hidtidige direktør Jakob Schou Meding. Her fortæller han om TIA Technologies planer for fremtiden.

Jakob Schou Meding, hvorfor stopper du som topchef i HP Danmark?

"Jeg har først og fremmest været meget, meget glad for at være i HP. Det her er et karriereskift, hvor jeg får mulighed for at arbejde i en dansk softwarevirksomhed, der gerne vil ud internationalt. Det er en anden karrierevej at gå. Så det er et goddag til TIA, og ikke et farvel til HP på den måde," siger Jakob Schou Meding, der som administrerende direktør i TIA Technologies også køber sig til en ejerandel i virksomheden.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange penge han selv investerer i seskabet.

Hvad er det for en opgave, du tager fat på som direktør i TIA Technologies?

"TIA Technologies er på en meget spændende rejse efter at virksomheden sidste år blev købt af kapitalfonden EQT, der har et ønske om at investere i virksomheder, der har mulighed for at vækste yderligere. Så det er en rigtig spændende virksomhed. Da jeg lærte dem nærmere at kende, følte jeg, at det var lidt som det gamle Navision og Damgaard - en dansk softwarevirksomhed med et utroligt potential," siger Jakob Schou Meding og nævner at TIA Technologies allerede er etableret i flere lande med store kunder rundt om i Europa.

"Så min opgave bliver at fortsætte den rejse og gøre TIA til en endnu stærkere spiller i Europa."

Han peger på, at TIA Technologies i forvejen er i gang med en vækst, som også har udmøntet sig i pæne overskud.

I 2013 omsatte selskabet for 138 millioner kroner samtidig med at overskuddet blev mere end femdoblet til knap 39 millioner kroner.

Det udløste blandt andet en topplacering i Computerworlds top 100 i kategorien "Forretningssoftware".

"Det er en rigtig god virksomhed, der allerede har præsteret nogle fornemme tal. Medarbejderne er folk med et højt kompetenceniveau og et stort ønske om at lykkes, så jeg glæder mig til at komme i gang," siger Jakob Schou Meding.

Hvad er forskellen på at arbejde for en multinational koncern som HP sammenlignet med et firma som TIA Technologies?

"Jeg synes det er svært at sige, hvad forskellen er udover de helt oplagte. TIA er en lille virksomhed, hvor vi træffer beslutningerne lokalt i Danmark. Vi har hånden på kogepladen på en helt anden måde, end når man arbejder i en stor amerikansk virksomhed, hvor man har nogle andre udfordringer og muligheder."

Render du af pladsen, fordi det er for bøvlet med alt det, der skal ske det næste års tid, hvor HP står foran en opsplitning i to selvstændige selskaber?

"Nej, det er bestemt ikke derfor. Jeg havde forskellige andre muligheder indenfor HP og har drøftet det med en lille håndfuld af folk, som jeg læner mig op ad. Det her er som sagt et karrriereskifte. Jeg vil gerne tilbage til det, som jeg oplevede med Navision, Damgaard og Norriq, hvor jeg arbejdede i en lokal dansk forretning, som skal vokse internationalt,"  siger Jakob Schou Meding.

Han fortæller, at han afleverede sin opsigelse til HP i slutningen af januar. HP har endnu ikke fundet en afløser til posten som dansk landechef, og indtil videre bliver det den finske landechef Mika Sarhimaa, der får ansvaret for HP Danmarks forretning.

Læs også:

HP's danske direktør forlader jobbet

TIA Technologies skovler penge ind på forsikringsløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.