Artikel top billede

Afgående HP-direktør: Derfor stopper jeg som topchef for HP Danmark

Interview: Fredag i sidste uge blev de omkring 60 medarbejdere i softwarefirmaet TIA Technologies præsenteret for deres nye chef - HP Danmarks hidtidige direktør Jakob Schou Meding. Her fortæller han om TIA Technologies planer for fremtiden.

Jakob Schou Meding, hvorfor stopper du som topchef i HP Danmark?

"Jeg har først og fremmest været meget, meget glad for at være i HP. Det her er et karriereskift, hvor jeg får mulighed for at arbejde i en dansk softwarevirksomhed, der gerne vil ud internationalt. Det er en anden karrierevej at gå. Så det er et goddag til TIA, og ikke et farvel til HP på den måde," siger Jakob Schou Meding, der som administrerende direktør i TIA Technologies også køber sig til en ejerandel i virksomheden.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange penge han selv investerer i seskabet.

Hvad er det for en opgave, du tager fat på som direktør i TIA Technologies?

"TIA Technologies er på en meget spændende rejse efter at virksomheden sidste år blev købt af kapitalfonden EQT, der har et ønske om at investere i virksomheder, der har mulighed for at vækste yderligere. Så det er en rigtig spændende virksomhed. Da jeg lærte dem nærmere at kende, følte jeg, at det var lidt som det gamle Navision og Damgaard - en dansk softwarevirksomhed med et utroligt potential," siger Jakob Schou Meding og nævner at TIA Technologies allerede er etableret i flere lande med store kunder rundt om i Europa.

"Så min opgave bliver at fortsætte den rejse og gøre TIA til en endnu stærkere spiller i Europa."

Han peger på, at TIA Technologies i forvejen er i gang med en vækst, som også har udmøntet sig i pæne overskud.

I 2013 omsatte selskabet for 138 millioner kroner samtidig med at overskuddet blev mere end femdoblet til knap 39 millioner kroner.

Det udløste blandt andet en topplacering i Computerworlds top 100 i kategorien "Forretningssoftware".

"Det er en rigtig god virksomhed, der allerede har præsteret nogle fornemme tal. Medarbejderne er folk med et højt kompetenceniveau og et stort ønske om at lykkes, så jeg glæder mig til at komme i gang," siger Jakob Schou Meding.

Hvad er forskellen på at arbejde for en multinational koncern som HP sammenlignet med et firma som TIA Technologies?

"Jeg synes det er svært at sige, hvad forskellen er udover de helt oplagte. TIA er en lille virksomhed, hvor vi træffer beslutningerne lokalt i Danmark. Vi har hånden på kogepladen på en helt anden måde, end når man arbejder i en stor amerikansk virksomhed, hvor man har nogle andre udfordringer og muligheder."

Render du af pladsen, fordi det er for bøvlet med alt det, der skal ske det næste års tid, hvor HP står foran en opsplitning i to selvstændige selskaber?

"Nej, det er bestemt ikke derfor. Jeg havde forskellige andre muligheder indenfor HP og har drøftet det med en lille håndfuld af folk, som jeg læner mig op ad. Det her er som sagt et karrriereskifte. Jeg vil gerne tilbage til det, som jeg oplevede med Navision, Damgaard og Norriq, hvor jeg arbejdede i en lokal dansk forretning, som skal vokse internationalt,"  siger Jakob Schou Meding.

Han fortæller, at han afleverede sin opsigelse til HP i slutningen af januar. HP har endnu ikke fundet en afløser til posten som dansk landechef, og indtil videre bliver det den finske landechef Mika Sarhimaa, der får ansvaret for HP Danmarks forretning.

Læs også:

HP's danske direktør forlader jobbet

TIA Technologies skovler penge ind på forsikringsløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere