Artikel top billede

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Fyringer og lønnedgang for de ansatte virker ikke for den hæderkronede elektronikkæde Fona, som - igen - slår et tocifret millionhul i jorden. Men herfra går det fremad, lover økonomidirektøren.

Lukning af butikker og lønnedgang for de ansatte har ikke været nok til at stoppe nedturen for elektronikkæden Fona (F Group), som i sit netop offentliggjorte regnskab for 2013-2014 må lægge ryg til faldende omsætning og ikke mindst endnu et tocifret millionunderskud.

Regnskabet viser et minus på 29,9 millioner kroner før skat, hvilket kun er en marginal forbedring sammenlignet med året før, hvor underskuddet lød på 31,6 millioner kroner.

Den svage forbedring er dog slet ikke nok til at opveje et fald i indtægterne fra kædens 57 butikker.

Samlet faldt omsætningen nemlig med hele otte procent - fra 2,1 milliarder til 1,9 milliarder kroner - og ser man alene på regnskabstallene har Fona dermed taget et skridt væk fra målsætningen om at skabe en økonomisk bæredygtig forretning.

Selskabets ledelse kalder da også resultatet for "utilfredsstillende".

Økonomidirektør i F Group, Ole Jul Nielsen, forklarer, at man i løbet af året blev ramt af prisfald på pc'er og fladskærms-tv.

"Men det har rettet sig siden, og vi følger nu vores budgetter," siger Ole Jul Nielsen.

Afviser flere fyringer

Samtidig er regnskabet ifølge ledelsen påvirket af, at en spareplan fra efteråret 2013, med butikslukninger, fyringer og tvungen lønnedgang for de ansatte først får fuld effekt i det igangværende regnskabsår.

Ole Jul Nielsen afviser, at det skuffende resultat vil udløse nye fyringer eller yderligere krav om lønnedgang. I stedet satser man fortsat på at effektivisere indkøb og administration, siger han.

"Vi har tilpasset antallet af medarbejdere, men der skal jo være nogen til at sælge vores varer i de fysiske butikker. Fona bygger på et servicekoncept med strøgbutikker, hvor der skal være et vist serviceniveau, hvis vil have kunderne til at besøge os," siger Ole Jul Nielsen, som dog ikke regner med, at kunne præsentere et overskud i indeværende år.

"Vi har valgt nogle investeringer som koster penge, så vi når næppe nullet i år. Men derefter budgetterer vi med sorte tal," siger han.

Fona har i løbet af i år overtaget et par lejemål fra konkurrenten Expert, som i stedet vil satse på at åbne en række megastores efter samme koncept som Elgiganten.

"Vi har nu de optimale beliggenheder rundt om i byerne. Det giver os en bedre konkurrencesituation," slutter Ole Jul Nielsen.

Læs også:

Fonas nedtur værre end først antaget

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere