Artikel top billede

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Fyringer og lønnedgang for de ansatte virker ikke for den hæderkronede elektronikkæde Fona, som - igen - slår et tocifret millionhul i jorden. Men herfra går det fremad, lover økonomidirektøren.

Lukning af butikker og lønnedgang for de ansatte har ikke været nok til at stoppe nedturen for elektronikkæden Fona (F Group), som i sit netop offentliggjorte regnskab for 2013-2014 må lægge ryg til faldende omsætning og ikke mindst endnu et tocifret millionunderskud.

Regnskabet viser et minus på 29,9 millioner kroner før skat, hvilket kun er en marginal forbedring sammenlignet med året før, hvor underskuddet lød på 31,6 millioner kroner.

Den svage forbedring er dog slet ikke nok til at opveje et fald i indtægterne fra kædens 57 butikker.

Samlet faldt omsætningen nemlig med hele otte procent - fra 2,1 milliarder til 1,9 milliarder kroner - og ser man alene på regnskabstallene har Fona dermed taget et skridt væk fra målsætningen om at skabe en økonomisk bæredygtig forretning.

Selskabets ledelse kalder da også resultatet for "utilfredsstillende".

Økonomidirektør i F Group, Ole Jul Nielsen, forklarer, at man i løbet af året blev ramt af prisfald på pc'er og fladskærms-tv.

"Men det har rettet sig siden, og vi følger nu vores budgetter," siger Ole Jul Nielsen.

Afviser flere fyringer

Samtidig er regnskabet ifølge ledelsen påvirket af, at en spareplan fra efteråret 2013, med butikslukninger, fyringer og tvungen lønnedgang for de ansatte først får fuld effekt i det igangværende regnskabsår.

Ole Jul Nielsen afviser, at det skuffende resultat vil udløse nye fyringer eller yderligere krav om lønnedgang. I stedet satser man fortsat på at effektivisere indkøb og administration, siger han.

"Vi har tilpasset antallet af medarbejdere, men der skal jo være nogen til at sælge vores varer i de fysiske butikker. Fona bygger på et servicekoncept med strøgbutikker, hvor der skal være et vist serviceniveau, hvis vil have kunderne til at besøge os," siger Ole Jul Nielsen, som dog ikke regner med, at kunne præsentere et overskud i indeværende år.

"Vi har valgt nogle investeringer som koster penge, så vi når næppe nullet i år. Men derefter budgetterer vi med sorte tal," siger han.

Fona har i løbet af i år overtaget et par lejemål fra konkurrenten Expert, som i stedet vil satse på at åbne en række megastores efter samme koncept som Elgiganten.

"Vi har nu de optimale beliggenheder rundt om i byerne. Det giver os en bedre konkurrencesituation," slutter Ole Jul Nielsen.

Læs også:

Fonas nedtur værre end først antaget

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere