Artikel top billede

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Fyringer og lønnedgang for de ansatte virker ikke for den hæderkronede elektronikkæde Fona, som - igen - slår et tocifret millionhul i jorden. Men herfra går det fremad, lover økonomidirektøren.

Lukning af butikker og lønnedgang for de ansatte har ikke været nok til at stoppe nedturen for elektronikkæden Fona (F Group), som i sit netop offentliggjorte regnskab for 2013-2014 må lægge ryg til faldende omsætning og ikke mindst endnu et tocifret millionunderskud.

Regnskabet viser et minus på 29,9 millioner kroner før skat, hvilket kun er en marginal forbedring sammenlignet med året før, hvor underskuddet lød på 31,6 millioner kroner.

Den svage forbedring er dog slet ikke nok til at opveje et fald i indtægterne fra kædens 57 butikker.

Samlet faldt omsætningen nemlig med hele otte procent - fra 2,1 milliarder til 1,9 milliarder kroner - og ser man alene på regnskabstallene har Fona dermed taget et skridt væk fra målsætningen om at skabe en økonomisk bæredygtig forretning.

Selskabets ledelse kalder da også resultatet for "utilfredsstillende".

Økonomidirektør i F Group, Ole Jul Nielsen, forklarer, at man i løbet af året blev ramt af prisfald på pc'er og fladskærms-tv.

"Men det har rettet sig siden, og vi følger nu vores budgetter," siger Ole Jul Nielsen.

Afviser flere fyringer

Samtidig er regnskabet ifølge ledelsen påvirket af, at en spareplan fra efteråret 2013, med butikslukninger, fyringer og tvungen lønnedgang for de ansatte først får fuld effekt i det igangværende regnskabsår.

Ole Jul Nielsen afviser, at det skuffende resultat vil udløse nye fyringer eller yderligere krav om lønnedgang. I stedet satser man fortsat på at effektivisere indkøb og administration, siger han.

"Vi har tilpasset antallet af medarbejdere, men der skal jo være nogen til at sælge vores varer i de fysiske butikker. Fona bygger på et servicekoncept med strøgbutikker, hvor der skal være et vist serviceniveau, hvis vil have kunderne til at besøge os," siger Ole Jul Nielsen, som dog ikke regner med, at kunne præsentere et overskud i indeværende år.

"Vi har valgt nogle investeringer som koster penge, så vi når næppe nullet i år. Men derefter budgetterer vi med sorte tal," siger han.

Fona har i løbet af i år overtaget et par lejemål fra konkurrenten Expert, som i stedet vil satse på at åbne en række megastores efter samme koncept som Elgiganten.

"Vi har nu de optimale beliggenheder rundt om i byerne. Det giver os en bedre konkurrencesituation," slutter Ole Jul Nielsen.

Læs også:

Fonas nedtur værre end først antaget

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere