Artikel top billede

Sårbarhed rammer halvdelen af alle Android-telefonerne

Verdens mest populære smartphone-system har en sårbarhed i app-håndteringen. En angriber kan koble en app sammen med ondsindet software.

En sårbarhed gør det muligt for en angriber mod Android-enheder at koble ondsindet kode sammen med en uskyldigt udseende app og derved placere kode, der er bygget til at luske rundt på telefonen og stjæle oplysninger.

Sårbarheden, kaldet Android Installer Hijacking, ligger i selve Android-systemet, og den giver altså uvedkommende mulighed for at læse alle informationer på mobilen inklusiv brugernavn og password til dine tjenester.

Det skriver PC World i USA.

For at udnytte sårbarheden skal der være installeret en app fra en tredjeparts app-producent, altså en app, er ikke er hentet i Googles Play-bituk.

90 procent ramt

Det er Palo Alto Networks, en amerikansk sikkerhedsleverandør, der har fundet - og advaret om fejlen.

Firmaet har demonstreret, at det oprindelig var 90 procent af alle Android-telefoner, som var ramt, da sårbarheden første gang blev registreret af Palo Alto i januar.

Google, Sansung og Amazon har dog udviklet en patch, der lukker hullet på deres enheder. Derved er der omkring 50 procent af brugerne tilbage på det enorme Android-marked.

Fire ud af fem telefoner, der blev solgt i 2014, bliver drevet af Android-koden, og PC World anslår, at der findes et par milliarder aktive Android-enheder på kloden.

Google beretter dog, at firmaet ikke har registreret forsøg på at udnytte sårbarheden endnu.

Læs også: Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil

Google lap

Hvis du udelukkende har hentet dine applikationer i Googles egen kode-butik, så er du uden for farezonen.

Ligeledes er version 4.4 fri for problemer, mens de ældre udgaver altså kan udnyttes.

Det er tredjepartsinstallationer, der er det svage punkt, fordi kode-kontrollen ikke er sikret. Derved kan installationsfiler få koblet et spionprogram med i din download, hvis du er uheldig.

Google har publiceret en patch, og Palo Alto-firmaet har bygget en Android-app, der kan fortælle om dit system er inficeret.

Læs også: 
Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

Her er verdens mest populære antivirus-program

Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere