Sårbarhed rammer halvdelen af alle Android-telefonerne

Verdens mest populære smartphone-system har en sårbarhed i app-håndteringen. En angriber kan koble en app sammen med ondsindet software.

En sårbarhed gør det muligt for en angriber mod Android-enheder at koble ondsindet kode sammen med en uskyldigt udseende app og derved placere kode, der er bygget til at luske rundt på telefonen og stjæle oplysninger.

Sårbarheden, kaldet Android Installer Hijacking, ligger i selve Android-systemet, og den giver altså uvedkommende mulighed for at læse alle informationer på mobilen inklusiv brugernavn og password til dine tjenester.

Det skriver PC World i USA.

For at udnytte sårbarheden skal der være installeret en app fra en tredjeparts app-producent, altså en app, er ikke er hentet i Googles Play-bituk.

90 procent ramt
Det er Palo Alto Networks, en amerikansk sikkerhedsleverandør, der har fundet - og advaret om fejlen.

Firmaet har demonstreret, at det oprindelig var 90 procent af alle Android-telefoner, som var ramt, da sårbarheden første gang blev registreret af Palo Alto i januar.

Google, Sansung og Amazon har dog udviklet en patch, der lukker hullet på deres enheder. Derved er der omkring 50 procent af brugerne tilbage på det enorme Android-marked.

Fire ud af fem telefoner, der blev solgt i 2014, bliver drevet af Android-koden, og PC World anslår, at der findes et par milliarder aktive Android-enheder på kloden.

Google beretter dog, at firmaet ikke har registreret forsøg på at udnytte sårbarheden endnu.

Læs også: Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil

Google lap
Hvis du udelukkende har hentet dine applikationer i Googles egen kode-butik, så er du uden for farezonen.

Ligeledes er version 4.4 fri for problemer, mens de ældre udgaver altså kan udnyttes.

Det er tredjepartsinstallationer, der er det svage punkt, fordi kode-kontrollen ikke er sikret. Derved kan installationsfiler få koblet et spionprogram med i din download, hvis du er uheldig.

Google har publiceret en patch, og Palo Alto-firmaet har bygget en Android-app, der kan fortælle om dit system er inficeret.

Læs også: 
Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

Her er verdens mest populære antivirus-program

Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af hjemmearbejdende medarbejdede og et stadig mere omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller helt nye krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder vil derfor i gang med intelligent monitorering af data, infrastruktur og fokuseret sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side heller ikke budget til kostbare projekter – eller lyst til at blive afhængig af dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en standardiseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.