Artikel top billede

Sårbarhed rammer halvdelen af alle Android-telefonerne

Verdens mest populære smartphone-system har en sårbarhed i app-håndteringen. En angriber kan koble en app sammen med ondsindet software.

En sårbarhed gør det muligt for en angriber mod Android-enheder at koble ondsindet kode sammen med en uskyldigt udseende app og derved placere kode, der er bygget til at luske rundt på telefonen og stjæle oplysninger.

Sårbarheden, kaldet Android Installer Hijacking, ligger i selve Android-systemet, og den giver altså uvedkommende mulighed for at læse alle informationer på mobilen inklusiv brugernavn og password til dine tjenester.

Det skriver PC World i USA.

For at udnytte sårbarheden skal der være installeret en app fra en tredjeparts app-producent, altså en app, er ikke er hentet i Googles Play-bituk.

90 procent ramt

Det er Palo Alto Networks, en amerikansk sikkerhedsleverandør, der har fundet - og advaret om fejlen.

Firmaet har demonstreret, at det oprindelig var 90 procent af alle Android-telefoner, som var ramt, da sårbarheden første gang blev registreret af Palo Alto i januar.

Google, Sansung og Amazon har dog udviklet en patch, der lukker hullet på deres enheder. Derved er der omkring 50 procent af brugerne tilbage på det enorme Android-marked.

Fire ud af fem telefoner, der blev solgt i 2014, bliver drevet af Android-koden, og PC World anslår, at der findes et par milliarder aktive Android-enheder på kloden.

Google beretter dog, at firmaet ikke har registreret forsøg på at udnytte sårbarheden endnu.

Læs også: Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil

Google lap

Hvis du udelukkende har hentet dine applikationer i Googles egen kode-butik, så er du uden for farezonen.

Ligeledes er version 4.4 fri for problemer, mens de ældre udgaver altså kan udnyttes.

Det er tredjepartsinstallationer, der er det svage punkt, fordi kode-kontrollen ikke er sikret. Derved kan installationsfiler få koblet et spionprogram med i din download, hvis du er uheldig.

Google har publiceret en patch, og Palo Alto-firmaet har bygget en Android-app, der kan fortælle om dit system er inficeret.

Læs også: 
Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

Her er verdens mest populære antivirus-program

Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere