Dansker får topjob i det nye HP: Skal på jagt efter nye partnere

En dansker får en central rolle, når den amerikanske it-gigant HP fra 1. november opsplitter sin forretning i to selskaber.

41-årige Thomas Jensen er blevet udpeget til jobbet som vicepresident i selskabet HP Inc., der bliver den rent hardwareorienterede del af det nye HP, som opstår når koncernen fra 1. november splittes i to nogenlunde lige store dele.

Læs også:
Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

I sit nye job får Thomas Jensen globalt ansvar for HP Inc.'s kanalstrategi og samarbejde med distributører og forhandlere på både retail- og erhvervsmarkedet.

Thomas Jensen arbejder i dag i et lignende job i HP's eksisterende print og pc-forretning (Printing & Personal Systems - PPS), hvor han også har ansvaret for den kommende opsplitning af HP's kanalorganisation og den fremtidige markedsstrategi.

På en telefon fra HP's hovedkvarter i Palo Alto i Californien fortæller Thomas Jensen til Computerworld, at en vigtig del af hans nye job består i at være med til at rekruttere nye typer af forhandlere eller hjælpe eksisterende HP-forhandlere med at følge med i den omstilling, som opsplitningen af HP-koncernen er udtryk for.

Behov for nye partnere
"Vi ser, at it-kunderne ønsker flere muligheder for at trække på vores produkter, ydelser og services. Derfor ser vi i et behov for at få nye partnere eller at vores eksisterende partnere udvikler sig på nye områder," fortæller Thomas Jensen.

Han understreger, at HP fortsat vil bygge en stor del at sin forretning på salg gennem forhandlere.

Han peger blandt andet på, at HP på sin årlige partnerkonference i Las Vegas i sidste måned lancerede et nyt partnerprogram, som lægger op til, at HP's forhandlere i højere grad skal sælge it-gigantens produkter som abonnementsbaserede services - uanset om det gælder pc'ere, printere, servere eller software-løsninger.

Det stiller nye krav til forhandlernes viden og kompetencer, og mange af dem spørger til, hvad det er, de skal kunne i fremtiden, lyder det fra Thomas Jensen.

"Vi ser, at vores eksisterende partnere i vidt omfang ikke har de kompetencer, der skal til for at kunne drive en forretning, der bygger på løbende indtægter per måned. Vi skal have flere partnere, der kan det. Og vi vil gerne hjælpe med til at opbygge de kompetencer. Men vi er opmærksomme på, at vi kan blive nødt til at tage store konsulent- og løsningshuse ind, som ikke nødvendigvis er dem, der foretager et salg, men som leverer ydelser, der er et følge af et salg," siger Thomas Jensen.

Thomas Jensen har gjort lynkarriere i HP.

I 2012 kom han til HP Danmark fra Vestas. Her fik han ansvaret for det danske kanalsalg.

Allerede i 2013 gik turen videre til HP's hovedsæde i Californien til jobbet som chef for kanalforretning i it-gigantens print og pc-division.

Læs også:

To år med kaos hos HP

HP's danske direktør forlader jobbet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.