Artikel top billede

Dansker får topjob i det nye HP: Skal på jagt efter nye partnere

En dansker får en central rolle, når den amerikanske it-gigant HP fra 1. november opsplitter sin forretning i to selskaber.

41-årige Thomas Jensen er blevet udpeget til jobbet som vicepresident i selskabet HP Inc., der bliver den rent hardwareorienterede del af det nye HP, som opstår når koncernen fra 1. november splittes i to nogenlunde lige store dele.

Læs også:
Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

I sit nye job får Thomas Jensen globalt ansvar for HP Inc.'s kanalstrategi og samarbejde med distributører og forhandlere på både retail- og erhvervsmarkedet.

Thomas Jensen arbejder i dag i et lignende job i HP's eksisterende print og pc-forretning (Printing & Personal Systems - PPS), hvor han også har ansvaret for den kommende opsplitning af HP's kanalorganisation og den fremtidige markedsstrategi.

På en telefon fra HP's hovedkvarter i Palo Alto i Californien fortæller Thomas Jensen til Computerworld, at en vigtig del af hans nye job består i at være med til at rekruttere nye typer af forhandlere eller hjælpe eksisterende HP-forhandlere med at følge med i den omstilling, som opsplitningen af HP-koncernen er udtryk for.

Behov for nye partnere

"Vi ser, at it-kunderne ønsker flere muligheder for at trække på vores produkter, ydelser og services. Derfor ser vi i et behov for at få nye partnere eller at vores eksisterende partnere udvikler sig på nye områder," fortæller Thomas Jensen.

Han understreger, at HP fortsat vil bygge en stor del at sin forretning på salg gennem forhandlere.

Han peger blandt andet på, at HP på sin årlige partnerkonference i Las Vegas i sidste måned lancerede et nyt partnerprogram, som lægger op til, at HP's forhandlere i højere grad skal sælge it-gigantens produkter som abonnementsbaserede services - uanset om det gælder pc'ere, printere, servere eller software-løsninger.

Det stiller nye krav til forhandlernes viden og kompetencer, og mange af dem spørger til, hvad det er, de skal kunne i fremtiden, lyder det fra Thomas Jensen.

"Vi ser, at vores eksisterende partnere i vidt omfang ikke har de kompetencer, der skal til for at kunne drive en forretning, der bygger på løbende indtægter per måned. Vi skal have flere partnere, der kan det. Og vi vil gerne hjælpe med til at opbygge de kompetencer. Men vi er opmærksomme på, at vi kan blive nødt til at tage store konsulent- og løsningshuse ind, som ikke nødvendigvis er dem, der foretager et salg, men som leverer ydelser, der er et følge af et salg," siger Thomas Jensen.

Thomas Jensen har gjort lynkarriere i HP.

I 2012 kom han til HP Danmark fra Vestas. Her fik han ansvaret for det danske kanalsalg.

Allerede i 2013 gik turen videre til HP's hovedsæde i Californien til jobbet som chef for kanalforretning i it-gigantens print og pc-division.

Læs også:

To år med kaos hos HP

HP's danske direktør forlader jobbet
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Strategy Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Onsite Deskside Support Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere