Dansker får topjob i det nye HP: Skal på jagt efter nye partnere

En dansker får en central rolle, når den amerikanske it-gigant HP fra 1. november opsplitter sin forretning i to selskaber.

41-årige Thomas Jensen er blevet udpeget til jobbet som vicepresident i selskabet HP Inc., der bliver den rent hardwareorienterede del af det nye HP, som opstår når koncernen fra 1. november splittes i to nogenlunde lige store dele.

Læs også:
Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

I sit nye job får Thomas Jensen globalt ansvar for HP Inc.'s kanalstrategi og samarbejde med distributører og forhandlere på både retail- og erhvervsmarkedet.

Thomas Jensen arbejder i dag i et lignende job i HP's eksisterende print og pc-forretning (Printing & Personal Systems - PPS), hvor han også har ansvaret for den kommende opsplitning af HP's kanalorganisation og den fremtidige markedsstrategi.

På en telefon fra HP's hovedkvarter i Palo Alto i Californien fortæller Thomas Jensen til Computerworld, at en vigtig del af hans nye job består i at være med til at rekruttere nye typer af forhandlere eller hjælpe eksisterende HP-forhandlere med at følge med i den omstilling, som opsplitningen af HP-koncernen er udtryk for.

Behov for nye partnere
"Vi ser, at it-kunderne ønsker flere muligheder for at trække på vores produkter, ydelser og services. Derfor ser vi i et behov for at få nye partnere eller at vores eksisterende partnere udvikler sig på nye områder," fortæller Thomas Jensen.

Han understreger, at HP fortsat vil bygge en stor del at sin forretning på salg gennem forhandlere.

Han peger blandt andet på, at HP på sin årlige partnerkonference i Las Vegas i sidste måned lancerede et nyt partnerprogram, som lægger op til, at HP's forhandlere i højere grad skal sælge it-gigantens produkter som abonnementsbaserede services - uanset om det gælder pc'ere, printere, servere eller software-løsninger.

Det stiller nye krav til forhandlernes viden og kompetencer, og mange af dem spørger til, hvad det er, de skal kunne i fremtiden, lyder det fra Thomas Jensen.

"Vi ser, at vores eksisterende partnere i vidt omfang ikke har de kompetencer, der skal til for at kunne drive en forretning, der bygger på løbende indtægter per måned. Vi skal have flere partnere, der kan det. Og vi vil gerne hjælpe med til at opbygge de kompetencer. Men vi er opmærksomme på, at vi kan blive nødt til at tage store konsulent- og løsningshuse ind, som ikke nødvendigvis er dem, der foretager et salg, men som leverer ydelser, der er et følge af et salg," siger Thomas Jensen.

Thomas Jensen har gjort lynkarriere i HP.

I 2012 kom han til HP Danmark fra Vestas. Her fik han ansvaret for det danske kanalsalg.

Allerede i 2013 gik turen videre til HP's hovedsæde i Californien til jobbet som chef for kanalforretning i it-gigantens print og pc-division.

Læs også:

To år med kaos hos HP

HP's danske direktør forlader jobbet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.