Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Bestikkelsessag: Nu efterforskes også indkøb af iPads for 50 millioner kroner til politiet

Bagmandspolitiet efterforsker kæmpe-indkøb af iPads for 50 millioner kroner til blandt andet politiet som led i den store korruptions-skandale.

Bagmandspolitiet er gået i gang med at kigge en stor aftale om levering af iPad-tabletcomputere for i alt 50 millioner kroner til blandt andet politiet efter i sømmene.

Det sker som led i efterforskningen i den store korruptionssag, hvor en række højstående it-folk for to uger siden blev varetægtsfængslet under mistanke om at have henholdvis ydet og modtaget bestikkelse.

Ifølge Berlingske drejer den nye udvikling i efterforskningen sig om indkøb af iPad-computere til blandt andre politiet, Rigsadvokaten og Forsvarsministeriet.

Bagmandspolitiet efterforsker her om den fremtrædende figur hos Rigspolitiet, der er sigtet i sagen, har modtaget private fordele som rejser og lignende for at have placeret den store million-ordre.

Ifølge Berlingske blev aftalen mellem Atea og en række danske myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeriet indgået i februar 2014.

"Denne aftale bliver efterforsket. Det samme gør andre aftaler som den pågældende medarbejder hos Rigspolitiet har lavet. Det gør vi for at afklare,om der skal rejses yderligere sigtlese hos andre om forsøg på bestikkelse," siger politiinspektør Michael Hellensberg til avisen.

Ifølge Berlingske er der i forbindelse med denne aftale blevet indgået aftaler om levering af iPad-computere til myndigheder som Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen, Kriminalforsorgen, Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen.

Tre af de oprindeligt seks varetægtsfængslede i sagen blev onsdag løsladt, mens de tre øvrige har fået forlænget deres varetægtsfængsling frem til 7. juli.

Det kan du læse mere om her: Korruptionssag: Derfor er kun tre af de seks varetægtsfængslede it-topfolk blevet løsladt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere