Artikel top billede

Bestikkelsessag: Nu efterforskes også indkøb af iPads for 50 millioner kroner til politiet

Bagmandspolitiet efterforsker kæmpe-indkøb af iPads for 50 millioner kroner til blandt andet politiet som led i den store korruptions-skandale.

Bagmandspolitiet er gået i gang med at kigge en stor aftale om levering af iPad-tabletcomputere for i alt 50 millioner kroner til blandt andet politiet efter i sømmene.

Det sker som led i efterforskningen i den store korruptionssag, hvor en række højstående it-folk for to uger siden blev varetægtsfængslet under mistanke om at have henholdvis ydet og modtaget bestikkelse.

Ifølge Berlingske drejer den nye udvikling i efterforskningen sig om indkøb af iPad-computere til blandt andre politiet, Rigsadvokaten og Forsvarsministeriet.

Bagmandspolitiet efterforsker her om den fremtrædende figur hos Rigspolitiet, der er sigtet i sagen, har modtaget private fordele som rejser og lignende for at have placeret den store million-ordre.

Ifølge Berlingske blev aftalen mellem Atea og en række danske myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeriet indgået i februar 2014.

"Denne aftale bliver efterforsket. Det samme gør andre aftaler som den pågældende medarbejder hos Rigspolitiet har lavet. Det gør vi for at afklare,om der skal rejses yderligere sigtlese hos andre om forsøg på bestikkelse," siger politiinspektør Michael Hellensberg til avisen.

Ifølge Berlingske er der i forbindelse med denne aftale blevet indgået aftaler om levering af iPad-computere til myndigheder som Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen, Kriminalforsorgen, Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen.

Tre af de oprindeligt seks varetægtsfængslede i sagen blev onsdag løsladt, mens de tre øvrige har fået forlænget deres varetægtsfængsling frem til 7. juli.

Det kan du læse mere om her: Korruptionssag: Derfor er kun tre af de seks varetægtsfængslede it-topfolk blevet løsladt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere