Artikel top billede

Forsvarer i bestikkelsessag: Sigtelse mod it-topchef er ved at smuldre

Anklageren har ifølge en af forsvarerne i den store bestikkelsessag ikke fremlagt beviser for en væsentlig del beskyldningerne mod en af de sigtede fra Region Sjælland.

Politiet og anklagemyndigheden har ikke fremlagt beviser, der understøtter beskyldningerne om, at der er foregået bestikkelse i Region Sjælland helt tilbage til 2007.

Det siger advokat Mariann Jørn Hansen, der er forsvarer for den sigtede, som til daglig arbejder hos Rigspolitiet.

Dermed kan en væsentlig del af den meget omtalte bestikkelsessag ifølge forsvaren være ved at smuldre, før sagen for alvor er kommet i gang.

Mariann Jørn Hansens klient var frem til 2012 ansat i Region Sjælland og var blandt de seks personer, som den 10. juni blev varetægtsfængslet i sagen. Ligesom de øvrige sigtede i sagen nægter manden sig skyldig.

"Han er jo rejst fra regionen for længe siden. Hans problem er, at det, der er sket - hvis der er foregået noget - jo er sket, mens han ikke var ansat i regionen," siger Mariann Jørn Hansen til Computerworld.

Men der jo tale om sigtelser, der går tilbage til 2007?

"Ja, men vi har intet materiale. Vi aner ikke, hvad det er, for der er ikke kommet noget frem," siger advokaten og henviser til en kendelse fra Østre Landsret, som i onsdag mod politiets vilje valgte at løslade den pågældende plus to af de andre sigtede i sagen.

Så du siger, at anklagemyndigheden ikke har lagt materiale frem i retten om, hvad der er foregået tilbage i til 2007?

"Retten skriver i kendelsen, at min klient er sigtet i faktuelt begrænset omfang, og at man ikke fra anklagemyndighedens side er kommet frem med oplysninger om, at han skulle have gjort noget i forhold til den konto, der har været omtalt."

"Som jeg læser det, er der ikke nogen beviser i perioden fra 2007 til 2012, og på nuværende tidspunkt har vi ingen oplysninger om, at der er modtaget noget som helst i perioden," siger Mariann Jørn Hansen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra specialanklager Jørn Thostrup, som fører sagen på vegne af anklagemyndigheden.

Lukkede døre i retten

Mariann Jørn Hansen er ligesom flere af de øvrige forsvarsadvokater utilfreds med, at sagen indtil videre er kørt for lukkede døre.

Det betyder, at offentligheden ikke har adgang til at høre de sigtedes forklaring om, hvad der er foregået i Region Sjælland og de to it-firmaer Atea og 3A-it, som også er involveret i sagen.

"Vi ville gerne have dørene åbnet, så vores klienter kunne få mulighed for at give deres version af sagen. Men det ville politiet ikke på det tidspunkt," siger Mariann Jørn Hansen.

Samme melding kommer fra advokat Jesper Madsen, der er forsvarer for en anden af de sigtede, som i onsdag blev løsladt. Han er især utilfreds med, at de sigtede under deres fængsling har været afskåret fra at udtale sig til pressen, mens ledelsen i Atea har udtalt sig til flere medier.

"Det har været en urimelig periode, hvor Atea har haft frit spil til at udtale sig om alt muligt, selvom de også er sigtet i sagen. Vi andre har ikke måttet sige noget, fordi retsmøderne er foregået for lukkede døre," siger Jesper Madsen.

Læs også:

Korruptionssag: Derfor er kun tre af de seks varetægtsfængslede it-topfolk blevet løsladt

Tidligere ansatte: Bestikkelse var helt normalt i Atea




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere