Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Automatisering koster job i Microsoft Danmark - hel afdeling nedlægges

Microsoft Danmark nedlægger sin salgsafdeling for annoncer på blandt andet Bing, Skype og MSN.

Microsoft går nu over til automatiseret annoncesalg til blandt andet Skype, Bing og MSN.

Det betyder, at salgsafdeling i Microsoft Advertising nedlægges, og otte stillinger forsvinder.

Som erstatning for de nuværende sælgere i kød og blod har Microsoft indgået globale partnerskaber med firmaerne AOL og AppNexus, som i fremtiden skal stå for såkaldt "programmatic" annoncesalg på de danske versioner af Microsofts platforme.

Ændringerne i den danske forretning er en konsekvens af, at Microsoft tidligere på sommeren offentliggjorde, at man i 10 lande - herunder Danmark - ville gå over til automatiseret annoncesalg på en række Microsoft-produkter.

"Vi fokuserer nu vores advertising-forretning med to nye globale partnerskaber med AOL og AppNexus, som skal varetage salget af annoncering på Microsofts platforme."

"For Microsoft i Danmark medfører denne organisationsændring, at vi må nedlægge otte stillinger i Advertising-salgsafdelingen, og vi ser lige nu på, hvorledes vi har mulighed for at tilbyde de berørte medarbejdere en anden stilling i Microsoft, ligesom vi står klar med en afskedsordning og proces for, hvordan vi kan hjælpe vores medarbejdere videre," siger Karin Nicholson Kristensen, HR-direktør i Microsoft Danmark, i en udtalelse.

Hvor mange annoncesælgere, der nu står over for en fyring, forlyder der dog ikke noget om.

En af de medarbejdere, der rammes er nordisk direktør for advertising, Ulrik Krag.

Om han forstætter i Microsoft i et andet job har firmaet ifølge Mediawatch ingen kommentarer til.

Karin Nicholson Kristensen oplyser, at en gruppe af medarbejdere vil bistå med at gøre overgangen til det rent digital annoncesalg så smertefri som muligt.

I Norge har Microsoft Advertising været igennem samme øvelse som i Danmark. Her er seks stillinger nedlagt, skriver Dagens Næringsliv.

Læs også:

Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere