Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Automatisering koster job i Microsoft Danmark - hel afdeling nedlægges

Microsoft Danmark nedlægger sin salgsafdeling for annoncer på blandt andet Bing, Skype og MSN.

Microsoft går nu over til automatiseret annoncesalg til blandt andet Skype, Bing og MSN.

Det betyder, at salgsafdeling i Microsoft Advertising nedlægges, og otte stillinger forsvinder.

Som erstatning for de nuværende sælgere i kød og blod har Microsoft indgået globale partnerskaber med firmaerne AOL og AppNexus, som i fremtiden skal stå for såkaldt "programmatic" annoncesalg på de danske versioner af Microsofts platforme.

Ændringerne i den danske forretning er en konsekvens af, at Microsoft tidligere på sommeren offentliggjorde, at man i 10 lande - herunder Danmark - ville gå over til automatiseret annoncesalg på en række Microsoft-produkter.

"Vi fokuserer nu vores advertising-forretning med to nye globale partnerskaber med AOL og AppNexus, som skal varetage salget af annoncering på Microsofts platforme."

"For Microsoft i Danmark medfører denne organisationsændring, at vi må nedlægge otte stillinger i Advertising-salgsafdelingen, og vi ser lige nu på, hvorledes vi har mulighed for at tilbyde de berørte medarbejdere en anden stilling i Microsoft, ligesom vi står klar med en afskedsordning og proces for, hvordan vi kan hjælpe vores medarbejdere videre," siger Karin Nicholson Kristensen, HR-direktør i Microsoft Danmark, i en udtalelse.

Hvor mange annoncesælgere, der nu står over for en fyring, forlyder der dog ikke noget om.

En af de medarbejdere, der rammes er nordisk direktør for advertising, Ulrik Krag.

Om han forstætter i Microsoft i et andet job har firmaet ifølge Mediawatch ingen kommentarer til.

Karin Nicholson Kristensen oplyser, at en gruppe af medarbejdere vil bistå med at gøre overgangen til det rent digital annoncesalg så smertefri som muligt.

I Norge har Microsoft Advertising været igennem samme øvelse som i Danmark. Her er seks stillinger nedlagt, skriver Dagens Næringsliv.

Læs også:

Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere