Artikel top billede

Automatisering koster job i Microsoft Danmark - hel afdeling nedlægges

Microsoft Danmark nedlægger sin salgsafdeling for annoncer på blandt andet Bing, Skype og MSN.

Microsoft går nu over til automatiseret annoncesalg til blandt andet Skype, Bing og MSN.

Det betyder, at salgsafdeling i Microsoft Advertising nedlægges, og otte stillinger forsvinder.

Som erstatning for de nuværende sælgere i kød og blod har Microsoft indgået globale partnerskaber med firmaerne AOL og AppNexus, som i fremtiden skal stå for såkaldt "programmatic" annoncesalg på de danske versioner af Microsofts platforme.

Ændringerne i den danske forretning er en konsekvens af, at Microsoft tidligere på sommeren offentliggjorde, at man i 10 lande - herunder Danmark - ville gå over til automatiseret annoncesalg på en række Microsoft-produkter.

"Vi fokuserer nu vores advertising-forretning med to nye globale partnerskaber med AOL og AppNexus, som skal varetage salget af annoncering på Microsofts platforme."

"For Microsoft i Danmark medfører denne organisationsændring, at vi må nedlægge otte stillinger i Advertising-salgsafdelingen, og vi ser lige nu på, hvorledes vi har mulighed for at tilbyde de berørte medarbejdere en anden stilling i Microsoft, ligesom vi står klar med en afskedsordning og proces for, hvordan vi kan hjælpe vores medarbejdere videre," siger Karin Nicholson Kristensen, HR-direktør i Microsoft Danmark, i en udtalelse.

Hvor mange annoncesælgere, der nu står over for en fyring, forlyder der dog ikke noget om.

En af de medarbejdere, der rammes er nordisk direktør for advertising, Ulrik Krag.

Om han forstætter i Microsoft i et andet job har firmaet ifølge Mediawatch ingen kommentarer til.

Karin Nicholson Kristensen oplyser, at en gruppe af medarbejdere vil bistå med at gøre overgangen til det rent digital annoncesalg så smertefri som muligt.

I Norge har Microsoft Advertising været igennem samme øvelse som i Danmark. Her er seks stillinger nedlagt, skriver Dagens Næringsliv.

Læs også:

Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere