Russer indrømmer deltagelse i gigantisk hackertogt: Stjal milliarder

En russer fra den mest grådige hacker-ring i amerikansk historie har indrømmet sin medskyldighed i angreb, der har indbragt milliardvis af kroner. Læs her, hvordan hackerne slog til mod en række globale virksomheder.

Over en længere årrække stjal en hackerbande med russiske rødder langt over to milliarder kroner fra amerikanske borgere og virksomheder.

For nyligt har den 34-årige russer Vladimir Drinkman erklæret sig skyldig i de mange hackerangreb, hvor banden blandt flere ting neglede 160 millioner sæt kreditkortoplysninger, som blev solgt videre

Angrebene gik blandt andet udover banker, Nasdaq-børsen, 7-Eleven, Carrefour og en hel stribe andre virksomheder med en masse finansielle transaktioner i sine netværk.

Da beløbet på to milliarder kroner stammer fra kun tre af virksomhedsofrene, er hackerbandens rov givetvis en del højere.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

Sådan foregik angrebene
Udover Vladimir Drinkman med speciale i netværksadgang bestod banden af fire andre, der hver især kunne byde på specialiteter som datamining af værdifulde data, sletning af spor og salg af de stjålne data.

Når angrebene blev sat i gang, borede banden sig typisk ind i netværkene via SQL-injections.

Herefter placerede de malware til oprettelse af bagdøre i systemerne, som blev som hackerbandens hovedindgange til at hugge brugernavne, passwords og kreditkortoplysninger fra virksomhedernes servere.

"I nogle tilfælde mistede de tiltalte adgang til systemerne på grund af virksomhedernes sikkerhedstiltag, men de kunne efter gentagene angreb angiveligt genetablere deres adgang," lyder det på det amerikanske justitsministeriums hjemmeside.

Tålmodige hackere
Her fremgår det også, at hackerne i mange tilfælde har været yderst tålmodige med at slå til, da de kunne vente månedsvis eller sågar over et år, før malwaren blev aktiveret.
I dag sidder Albert Gonzales fra Miami 20 år i fængsel for at have været involveret i flere af it-forbrydelserne.

Udover Vladimir Drinkman blev anden russisk mand, Dmitriy Smilianets, fra banden arresteret i Holland i 2012, mens tre personer stadig er på fri fod.

Det er endnu uvist, hvor lange straffe de it-kriminelle kan få.

Læs også:

Vladimir Putin ramt af voldsomt hacker-angreb

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.