Artikel top billede

Russer indrømmer deltagelse i gigantisk hackertogt: Stjal milliarder

En russer fra den mest grådige hacker-ring i amerikansk historie har indrømmet sin medskyldighed i angreb, der har indbragt milliardvis af kroner. Læs her, hvordan hackerne slog til mod en række globale virksomheder.

Over en længere årrække stjal en hackerbande med russiske rødder langt over to milliarder kroner fra amerikanske borgere og virksomheder.

For nyligt har den 34-årige russer Vladimir Drinkman erklæret sig skyldig i de mange hackerangreb, hvor banden blandt flere ting neglede 160 millioner sæt kreditkortoplysninger, som blev solgt videre

Angrebene gik blandt andet udover banker, Nasdaq-børsen, 7-Eleven, Carrefour og en hel stribe andre virksomheder med en masse finansielle transaktioner i sine netværk.

Da beløbet på to milliarder kroner stammer fra kun tre af virksomhedsofrene, er hackerbandens rov givetvis en del højere.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

Sådan foregik angrebene

Udover Vladimir Drinkman med speciale i netværksadgang bestod banden af fire andre, der hver især kunne byde på specialiteter som datamining af værdifulde data, sletning af spor og salg af de stjålne data.

Når angrebene blev sat i gang, borede banden sig typisk ind i netværkene via SQL-injections.

Herefter placerede de malware til oprettelse af bagdøre i systemerne, som blev som hackerbandens hovedindgange til at hugge brugernavne, passwords og kreditkortoplysninger fra virksomhedernes servere.

"I nogle tilfælde mistede de tiltalte adgang til systemerne på grund af virksomhedernes sikkerhedstiltag, men de kunne efter gentagene angreb angiveligt genetablere deres adgang," lyder det på det amerikanske justitsministeriums hjemmeside.

Tålmodige hackere

Her fremgår det også, at hackerne i mange tilfælde har været yderst tålmodige med at slå til, da de kunne vente månedsvis eller sågar over et år, før malwaren blev aktiveret.
I dag sidder Albert Gonzales fra Miami 20 år i fængsel for at have været involveret i flere af it-forbrydelserne.

Udover Vladimir Drinkman blev anden russisk mand, Dmitriy Smilianets, fra banden arresteret i Holland i 2012, mens tre personer stadig er på fri fod.

Det er endnu uvist, hvor lange straffe de it-kriminelle kan få.

Læs også:

Vladimir Putin ramt af voldsomt hacker-angreb

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere