Artikel top billede

Russer indrømmer deltagelse i gigantisk hackertogt: Stjal milliarder

En russer fra den mest grådige hacker-ring i amerikansk historie har indrømmet sin medskyldighed i angreb, der har indbragt milliardvis af kroner. Læs her, hvordan hackerne slog til mod en række globale virksomheder.

Over en længere årrække stjal en hackerbande med russiske rødder langt over to milliarder kroner fra amerikanske borgere og virksomheder.

For nyligt har den 34-årige russer Vladimir Drinkman erklæret sig skyldig i de mange hackerangreb, hvor banden blandt flere ting neglede 160 millioner sæt kreditkortoplysninger, som blev solgt videre

Angrebene gik blandt andet udover banker, Nasdaq-børsen, 7-Eleven, Carrefour og en hel stribe andre virksomheder med en masse finansielle transaktioner i sine netværk.

Da beløbet på to milliarder kroner stammer fra kun tre af virksomhedsofrene, er hackerbandens rov givetvis en del højere.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

Sådan foregik angrebene

Udover Vladimir Drinkman med speciale i netværksadgang bestod banden af fire andre, der hver især kunne byde på specialiteter som datamining af værdifulde data, sletning af spor og salg af de stjålne data.

Når angrebene blev sat i gang, borede banden sig typisk ind i netværkene via SQL-injections.

Herefter placerede de malware til oprettelse af bagdøre i systemerne, som blev som hackerbandens hovedindgange til at hugge brugernavne, passwords og kreditkortoplysninger fra virksomhedernes servere.

"I nogle tilfælde mistede de tiltalte adgang til systemerne på grund af virksomhedernes sikkerhedstiltag, men de kunne efter gentagene angreb angiveligt genetablere deres adgang," lyder det på det amerikanske justitsministeriums hjemmeside.

Tålmodige hackere

Her fremgår det også, at hackerne i mange tilfælde har været yderst tålmodige med at slå til, da de kunne vente månedsvis eller sågar over et år, før malwaren blev aktiveret.
I dag sidder Albert Gonzales fra Miami 20 år i fængsel for at have været involveret i flere af it-forbrydelserne.

Udover Vladimir Drinkman blev anden russisk mand, Dmitriy Smilianets, fra banden arresteret i Holland i 2012, mens tre personer stadig er på fri fod.

Det er endnu uvist, hvor lange straffe de it-kriminelle kan få.

Læs også:

Vladimir Putin ramt af voldsomt hacker-angreb

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere