Artikel top billede

Russer indrømmer deltagelse i gigantisk hackertogt: Stjal milliarder

En russer fra den mest grådige hacker-ring i amerikansk historie har indrømmet sin medskyldighed i angreb, der har indbragt milliardvis af kroner. Læs her, hvordan hackerne slog til mod en række globale virksomheder.

Over en længere årrække stjal en hackerbande med russiske rødder langt over to milliarder kroner fra amerikanske borgere og virksomheder.

For nyligt har den 34-årige russer Vladimir Drinkman erklæret sig skyldig i de mange hackerangreb, hvor banden blandt flere ting neglede 160 millioner sæt kreditkortoplysninger, som blev solgt videre

Angrebene gik blandt andet udover banker, Nasdaq-børsen, 7-Eleven, Carrefour og en hel stribe andre virksomheder med en masse finansielle transaktioner i sine netværk.

Da beløbet på to milliarder kroner stammer fra kun tre af virksomhedsofrene, er hackerbandens rov givetvis en del højere.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

Sådan foregik angrebene

Udover Vladimir Drinkman med speciale i netværksadgang bestod banden af fire andre, der hver især kunne byde på specialiteter som datamining af værdifulde data, sletning af spor og salg af de stjålne data.

Når angrebene blev sat i gang, borede banden sig typisk ind i netværkene via SQL-injections.

Herefter placerede de malware til oprettelse af bagdøre i systemerne, som blev som hackerbandens hovedindgange til at hugge brugernavne, passwords og kreditkortoplysninger fra virksomhedernes servere.

"I nogle tilfælde mistede de tiltalte adgang til systemerne på grund af virksomhedernes sikkerhedstiltag, men de kunne efter gentagene angreb angiveligt genetablere deres adgang," lyder det på det amerikanske justitsministeriums hjemmeside.

Tålmodige hackere

Her fremgår det også, at hackerne i mange tilfælde har været yderst tålmodige med at slå til, da de kunne vente månedsvis eller sågar over et år, før malwaren blev aktiveret.
I dag sidder Albert Gonzales fra Miami 20 år i fængsel for at have været involveret i flere af it-forbrydelserne.

Udover Vladimir Drinkman blev anden russisk mand, Dmitriy Smilianets, fra banden arresteret i Holland i 2012, mens tre personer stadig er på fri fod.

Det er endnu uvist, hvor lange straffe de it-kriminelle kan få.

Læs også:

Vladimir Putin ramt af voldsomt hacker-angreb

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere