Artikel top billede

Apple risikerer ekstraregning på 5,6 milliarder kroner for patentbrud

Apple har tilsyneladende misbrugt et patent i fabrikationen af chips til sine nyeste iPhones. It-giganten står dermed til at skulle betale flere milliarder kroner for misbruget.

Apple med iPads og iPhones på reolerne har måske været lidt for hurtige til at benytte patentbeskyttede mikrochips i sine seneste tablets og smartphones.

For en jury i den amerikanske delstat Wisconsin mener, at Apple har brugt strømeffektive processorer, som Wisconsin Universitetet har patenteret tilbage i 1998.

Hvis den endelig dom falder ud til universitets fordel, kan Apple risikere at skulle betale 862,4 millioner dollar svarende til godt 5,6 milliarder kroner.

Det skriver BBC.

En sag mere på vej

I 2008 stævnede Wisconsin Universitetet også chip-giganten Intel for et lignende misbrug af samme patent, og den sag endte med et forlig på et ukendt beløb.

I den verserende mod Apple hævder universitet, at det har forsøgt at tilbyde en licens til Apple, så it-selskabet mod betaling kunne benytte de omtalte chips helt legalt.

Men det tilbud har Apple ifølge BBC ikke taget imod,

Da Apple tilsyneladende har kendt til patentmisbruget, og derefter overlagt har fortsat brugen af de omtalte processorer, kan det føre til skærpede omstændigheder og en større bøde.

Konkret omhandler sagen patentmisbrug i iPhone 5, 6 og 6 Plus. Samtidig har universitet også rejst sag mod Apple om eventuelt misbrug i selskabets nyeste smartphones, 6S og 6S Plus.

Læs også: 
App-frygt: Apple fjerner flere apps i sin butik

Fire grunde til at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter: Er du enig?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere