Artikel top billede

Citrix presser danske partnere med nye krav

Virksomhederne vil have klar besked om forretningsværdien af vores teknologi, lyder det fra virtualiserings-kæmpen Citrix. Selskabet strammer derfor op på sit certificeringsprogram. Det betyder færre og mere specialiserede partnere.

Virtualiserings-producenten Citrix vil forkæle de partnere og it-forhandlere, der specialiserer sig for at kunne give kunderne mere værdi for deres it-kroner.

Citrix' danske landechef, Mads Skalbo, siger, at kunderne i stigende grad stiller krav om værdi for deres it-kroner her og nu. Derfor er der brug for specialisering og dybere kompetencer hos vores partnere, lyder det fra landechefen.

"For bare nogle år siden var desktop-virtualisering et spørgsmål om at spare strøm ved at konsolidere servermiljøer. Men i dag handler det langt mere om at se på virksomhedernes processer og at skabe forretningsværdi ved at bruge teknologien. Det kræver større kompetencer hos vores partnere at tage den dialog med kunderne," siger Mads Skalbo.

Derfor indfører Citrix nu fire nye elite-certificeringer, som udover virtualisering også gælder mobility management og netværk for henholdsvis datacenter, apps og mobil sikkerhed.

I første omgang har kun fem ud af i alt godt 100 Citrix-forhandlere meldt sig under fanerne. Det er firmaerne Conecto, Edgemo, Businessmann, Atea og KMD.

Til gengæld for investeringen får elite-forhandlerne "bedre kommercielle vilkår" plus mulighed for at trække på Citrix' egne specialister.

Færre forhandlere

Mads Skalbo forventer, at et sted mellem 10 og 20 partnere vil følge trop i løbet af de næste par år. For selvom de nye elite-certificeringer koster både tid og penge, er det nødvendigt for at holde forretningen i gang, siger han.

"Den nye partnerstatus er en måde at differentiere sig og dermed tiltrække mere forretning. Det er simpelthen et spørgsmål om kunne gøre det klart for kunderne, hvad det er for en forretningsværdi, kunderne får ved at vælge Citrix," siger han.

Han erkender, at satsningen på de særlige elitepartnere på længere sigt vil betyde, at mindre Citrix-partnere enten selv må investere de nødvendige penge i specialisering eller alliere sig med elitepartnerne. Så samlet set bliver der tyndet ud i feltet af partnere, spår han.

"Det vil være et mindre antal, som investerer i at nå specialistniveauet. Så færre partnere er en konsekvens af det," siger Mads Skalbo, som heller ikke lægger skjul på, at målet er at vinde markedsandele fra især hovedkonkurrenten på virtualiseringsmarkedet, VMware.

"Partnernes investeringer i kompetencer og udvalgte teknologiområder giver gladere kunder og dermed mere forretning til Citrix. VMware er helt klart en konkurrent, som vi gerne skulle tage nogle markedsandele fra," slutter Mads Skalbo.

Læs også:

It-gigant tegner sig frem til mere sexede apps og gladere kunder

Citrix samler alle produkter under én stor sky

Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere