Bestikkelsessag: Atea politianmelder 3A-it for at stjæle forretningshemmeligheder

Atea politianmelder tidligere direktør for systematisk at lænse sin gamle arbejdsgiver for fortrolige kundeoplysninger.

It-koncernen Atea har anmeldt en tidligere medarbejder til Bagmandspolitiet for systematisk at have indsamlet og videregivet en stor mængde fortrolige kundeoplysninger til Atea-konkurrenten 3A-it.

Det fremgår af en meddelelse til børsen i Oslo, som Atea har udsendt tirsdag morgen.

Den pågældende var frem til sidste efterår salgsdirektør hos Atea, hvor han ifølge børsmeddelelsen systematisk har indsamlet kundeoplysninger, som han derefter har givet videre til konkurrenten 3A-it, som har var med til at etablere i januar i år.

Det er ifølge Atea en overtrædelse af Markedføringslovens bestemmelser om, at man som ansat "ikke på utilbørlig måde (må) skaffe sig (...) kendskab til eller rådighed over virksomhedens erhvervshemmeligheder."

Ateas anmeldelse omfatter også konkurrenten 3A-it, som Atea mener har udnyttet de fortrolige oplysninger til at skaffe sig forretningsmæssige fordele.

Udløber af bestikkelsessag
Anmeldelsen er en udløber af bestikkelsessagen i Region Sjælland, hvor en række nuværende og tidligere medarbejdere hos Atea er sigtet for at have betalt bestikkelse til ansatte i regionens it-afdeling.

Læs også: Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet

Ifølge Atea udspringer politianmeldelsen af Ateas egen interne undersøgelse af bestikkelsessagen - herunder en meget omtalt Dubai-tur i 2014 - som Atea nu siger reelt havde til formål at flytte kunder fra Atea til 3A-it.

"Atea har grund til at tro, at de ulovlige handlinger har været nøje planlagt og udført over en længere periode som led i etablieringen af 3A-it," hedder det blandt andet i meddelelsen til børsen i Oslo.

Atea forsøger med anmeldelsen at få Bagmandspolitiet til at undersøge, om Atea har været udsat for strafbare overtrædelser af markedsføringsloven.

"Gennem de seneste måneder har vi gennemført omfattende interne undersøgelser. Disse har afdækket forhold, som vi vurderer udgør grove overtrædelser af markedsføringsloven, og derfor beder vi bagmandspolitiet undersøge det nærmere. Vi mener at kunne bevise, at der ulovligt er indhentet og videreformidlet forretningshemmeligheder i stor skala," siger koncernchef i Atea Steinar Sønsteby i en kommentar.

Hos Bagmandspolitiet bekræfter politiinspektør Michael Hellensberg, at man har "modtaget og arbejder med anmeldelsen" fra Atea.

Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Fra Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, lyder det:

"Der er jo tale om mulige strafbare forhold, der kan være ganske skadelige for en erhvervsvirksomhed, og det er derfor vigtigt, at vi her i Bagmandspolitiet grundigt undersøger, om der er grundlag for at drage nogen strafferetligt til ansvar."

Atea har indkaldt til pressemøde i selskabets danske hovedkvarter i Ballerup tirsdag klokken 12:00.

Her vil Steinar Sønsteby sammen med administrerende direktør i Ateas danske afdeling, Morten Felding, fortælle om baggrunden for politianmeldelsen.

Morten Felding er selv sigtet i sagen, hvor han blandt andet i hemmelighed er blevet optaget under et møde.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelsessag: Lydfil belaster Ateas danske topchef

Computerworld har uden held forsøgt at få en kommentar fra 3A-it til politi-anmeldelsen.

Læs også:

Løsladt top-chef i 3A-it: Det var ikke bestikkelse - sådan hang ordningen sammen


Bestikkelsessag: Region Sjælland anmelder læk af fortroligt notat til politiet

Atea ramt af chef-flugt: Historien om 13 chefers exit på blot et år

Topchef i politiet bortvist efter bedrageri-sag i Region Sjælland

It-chef i Region Sjælland blev bortvist for bestikkelse

Bestikkelsessag: Lydfil belaster Ateas danske topchef

3A-it tager til genmæle i bestikkelssesag: Anklager er 'voldsomme og usande'

Politiet er på sporet af flere ulovligheder i bestikkelsessagen

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.