Artikel top billede

Columbus-direktør klar med millioner: Vil opkøbe selskaber i de kommende måneder - her er planen

Efter kanonregnskab med tocifrede vækstrater i både overskud og omsætning er den danske ERP-gigant Columbus klar med ny strategi, der sætter fokus på digitalisering af kundernes forretning.

It-investoren Ib Kunøes ERP-Koncern Columbus har konstant 20-25 virksomheder i kikkerten som mulige mål for opkøb. Det fortalte Columbus' koncernchef Thomas Honoré tirsdag til en gruppe af investorer og analytikere ved Columbus' Capital Markets Day i København.

Allerede i år forventer Thomas Honoré, at Columbus vil købe op enten herhjemme eller i udlandet. Det skal både skaffe adgang til nye kunder, men også - og især - nye teknologier og services, som kan sælges sammen med de Microsoft-baserede ERP-løsninger, som udgør kernen i Columbus-forretningen.

"Vi kigger løbende på muligheden for opkøb og forventer i 2016 at foretage et eller to opkøb af firmaer med en omsætning i størrelsesordenen 50-60 millioner kroner," lød det Thomas Honoré.

Opkøbsplanerne er en del Columbus globale strategi for de næste fem år, hvor man udover den checkhæfte-baserede ekspansion satser på, at selskabets egne softwareprodukter sammen med nye digitale services skal drive væksten frem til 2020.

Et eksempel er danske Systemhosting, som Columbus købte så sent som i februar i år.

"Vi har jo ikke været i hosting og outsourcing før, men købet af Systemhosting er et eksempel på de typer løsninger og services, som vi går efter," siger Thomas Honoré.

Hjælp til digitalisering

De seneste år har Columbus været igennem en turnaround, hvor fokus har været på at strømline interne processer og skabe vækst og rentabel drift.

Det arbejde har allerede givet pote.

Nu er opgaven at "hjælpe kunderne med at digitalisere deres forretning," som han udtrykker det.

"Det handler om services baseret på business intelligence og CRM-teknologier. Internet of Things er også et af de områder, hvor vi kan se vækst. Så vi udvider ERP-systemet til at komme dybere ned i kundens forretning," siger Thomas Honoré.

Kan ende på yderligere 10 procent

Så sent som i sidste måned præsenterede Columbus et regnskab for 2015 med en omsætning på 1,1 milliarder kroner - et markant løft på 28 procent i forhold til året før.

Også på bundlinien gik det fremad med et tilsvarende plus på 29 procent i indtjeningen (EBITDA), som endte på 105 millioner kroner. Det rene overskud efter skat endte på 65 millioner kroner.

Går det som koncernchefen prædiker, ender Columbus i år med et plus i både omsætning og indtjening på yderligere 10 procent.

"Væksten skal komme fra salg af flere nye serviceydelser til vores kunder plus at mere salg af vores egen software og egne abonnementsbaserede ydelser. Vi har også andre typer af services undervejs, som vi kommer til markedet med. Men det kan jeg ikke løfte sløret for lige nu," siger Thomas Honoré.

Læs også:
Kunøe-selskab får rekord-gevinst efter slankekur

Ny Microsoft-teknologi kan automatisk komme med forslag til forbedring af salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen