Columbus-direktør klar med millioner: Vil opkøbe selskaber i de kommende måneder - her er planen

Efter kanonregnskab med tocifrede vækstrater i både overskud og omsætning er den danske ERP-gigant Columbus klar med ny strategi, der sætter fokus på digitalisering af kundernes forretning.

It-investoren Ib Kunøes ERP-Koncern Columbus har konstant 20-25 virksomheder i kikkerten som mulige mål for opkøb. Det fortalte Columbus' koncernchef Thomas Honoré tirsdag til en gruppe af investorer og analytikere ved Columbus' Capital Markets Day i København.

Allerede i år forventer Thomas Honoré, at Columbus vil købe op enten herhjemme eller i udlandet. Det skal både skaffe adgang til nye kunder, men også - og især - nye teknologier og services, som kan sælges sammen med de Microsoft-baserede ERP-løsninger, som udgør kernen i Columbus-forretningen.

"Vi kigger løbende på muligheden for opkøb og forventer i 2016 at foretage et eller to opkøb af firmaer med en omsætning i størrelsesordenen 50-60 millioner kroner," lød det Thomas Honoré.

Opkøbsplanerne er en del Columbus globale strategi for de næste fem år, hvor man udover den checkhæfte-baserede ekspansion satser på, at selskabets egne softwareprodukter sammen med nye digitale services skal drive væksten frem til 2020.

Et eksempel er danske Systemhosting, som Columbus købte så sent som i februar i år.

"Vi har jo ikke været i hosting og outsourcing før, men købet af Systemhosting er et eksempel på de typer løsninger og services, som vi går efter," siger Thomas Honoré.

Hjælp til digitalisering
De seneste år har Columbus været igennem en turnaround, hvor fokus har været på at strømline interne processer og skabe vækst og rentabel drift.

Det arbejde har allerede givet pote.

Nu er opgaven at "hjælpe kunderne med at digitalisere deres forretning," som han udtrykker det.

"Det handler om services baseret på business intelligence og CRM-teknologier. Internet of Things er også et af de områder, hvor vi kan se vækst. Så vi udvider ERP-systemet til at komme dybere ned i kundens forretning," siger Thomas Honoré.

Kan ende på yderligere 10 procent
Så sent som i sidste måned præsenterede Columbus et regnskab for 2015 med en omsætning på 1,1 milliarder kroner - et markant løft på 28 procent i forhold til året før.

Også på bundlinien gik det fremad med et tilsvarende plus på 29 procent i indtjeningen (EBITDA), som endte på 105 millioner kroner. Det rene overskud efter skat endte på 65 millioner kroner.

Går det som koncernchefen prædiker, ender Columbus i år med et plus i både omsætning og indtjening på yderligere 10 procent.

"Væksten skal komme fra salg af flere nye serviceydelser til vores kunder plus at mere salg af vores egen software og egne abonnementsbaserede ydelser. Vi har også andre typer af services undervejs, som vi kommer til markedet med. Men det kan jeg ikke løfte sløret for lige nu," siger Thomas Honoré.

Læs også:
Kunøe-selskab får rekord-gevinst efter slankekur

Ny Microsoft-teknologi kan automatisk komme med forslag til forbedring af salg
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.