Columbus-direktør klar med millioner: Vil opkøbe selskaber i de kommende måneder - her er planen

Efter kanonregnskab med tocifrede vækstrater i både overskud og omsætning er den danske ERP-gigant Columbus klar med ny strategi, der sætter fokus på digitalisering af kundernes forretning.

It-investoren Ib Kunøes ERP-Koncern Columbus har konstant 20-25 virksomheder i kikkerten som mulige mål for opkøb. Det fortalte Columbus' koncernchef Thomas Honoré tirsdag til en gruppe af investorer og analytikere ved Columbus' Capital Markets Day i København.

Allerede i år forventer Thomas Honoré, at Columbus vil købe op enten herhjemme eller i udlandet. Det skal både skaffe adgang til nye kunder, men også - og især - nye teknologier og services, som kan sælges sammen med de Microsoft-baserede ERP-løsninger, som udgør kernen i Columbus-forretningen.

"Vi kigger løbende på muligheden for opkøb og forventer i 2016 at foretage et eller to opkøb af firmaer med en omsætning i størrelsesordenen 50-60 millioner kroner," lød det Thomas Honoré.

Opkøbsplanerne er en del Columbus globale strategi for de næste fem år, hvor man udover den checkhæfte-baserede ekspansion satser på, at selskabets egne softwareprodukter sammen med nye digitale services skal drive væksten frem til 2020.

Et eksempel er danske Systemhosting, som Columbus købte så sent som i februar i år.

"Vi har jo ikke været i hosting og outsourcing før, men købet af Systemhosting er et eksempel på de typer løsninger og services, som vi går efter," siger Thomas Honoré.

Hjælp til digitalisering
De seneste år har Columbus været igennem en turnaround, hvor fokus har været på at strømline interne processer og skabe vækst og rentabel drift.

Det arbejde har allerede givet pote.

Nu er opgaven at "hjælpe kunderne med at digitalisere deres forretning," som han udtrykker det.

"Det handler om services baseret på business intelligence og CRM-teknologier. Internet of Things er også et af de områder, hvor vi kan se vækst. Så vi udvider ERP-systemet til at komme dybere ned i kundens forretning," siger Thomas Honoré.

Kan ende på yderligere 10 procent
Så sent som i sidste måned præsenterede Columbus et regnskab for 2015 med en omsætning på 1,1 milliarder kroner - et markant løft på 28 procent i forhold til året før.

Også på bundlinien gik det fremad med et tilsvarende plus på 29 procent i indtjeningen (EBITDA), som endte på 105 millioner kroner. Det rene overskud efter skat endte på 65 millioner kroner.

Går det som koncernchefen prædiker, ender Columbus i år med et plus i både omsætning og indtjening på yderligere 10 procent.

"Væksten skal komme fra salg af flere nye serviceydelser til vores kunder plus at mere salg af vores egen software og egne abonnementsbaserede ydelser. Vi har også andre typer af services undervejs, som vi kommer til markedet med. Men det kan jeg ikke løfte sløret for lige nu," siger Thomas Honoré.

Læs også:
Kunøe-selskab får rekord-gevinst efter slankekur

Ny Microsoft-teknologi kan automatisk komme med forslag til forbedring af salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.