Artikel top billede

Google lider nederlag i retssag om svindel af reklamekunder

USA's højesteret har vendt tommelen nedad på Googles seneste forsøg på at standse en retssag om svindel af søgefirmaets egne reklamekunder.

Google har lidt et forsmædeligt nederlag i en retssag, hvor en lang række kunder sagsøger firmaet for at svindle med reklamevisninger.

Søgegiganten havde bedt den amerikanske højesteret om at undersøge en afgørelse fra en appeldomstol, som har godkendt, at tidligere reklamekunder hos Google kan anlægge et såkaldt gruppesøgsmål. Men mandag afslog retten begæringen. Det skriver The Register.

Reklamer på døde sider

Sagen drejer sig om hvor vidt Google har taget penge for at vise kundernes reklamer på hjemmesider, som ikke havde reelle besøgende. Sagsøgerne påstår, at Google bevidst har vist deres reklamer på fejlsider og parkerede domæner, som ingen mennesker ville besøge.

Derfor sagsøger reklamekunderne Google for svindel og ulovlige forretningsmetoder henover en fireårig periode, der strækker sig fra 2004 til 2008. I de år kunne reklamekunderne nemlig ikke selv vælge hvilke sider, deres reklamer blev vist på.

Med en afvisning af Googles ønske om højesterets indgriben i sagen, kan reklamekunderne nu fortsætte sagen ved retten i Californien.

Læs også: Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere