Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Sikkerhedsfirma advarer: Populære domæner konfigureret helt forkert - åbner ladeport for phishing-angreb

Over halvdelen af de mest populære webdomæner er konfigureret på en måde, så de it-kriminelle kan lave udspekulerede phishing-angreb via såkaldt email spoofing.

Det er alt for let for de it-kriminelle at sende phishing-mails, der ser ud til at komme fra domæner, som man normalt stoler på.

Såkaldt email spoofing er et stigende problem, fordi brugerne, når de ser en velkendt afsender i indbakken, er mere tilbøjelige til at hoppe på de it-kriminelles fupnumre og afgive ellers fortrolige informationer.

De kriminelle udnytter, at mange velkendte og velbesøgte domæner har åbnet en dør på klem, så det er muligt at sende spoofede emails.

Det skriver det svenske sikkerhedsfirma Detectify.

Læs også: Advarsel til Apple-brugerne: Dansk fup-mail i omløb - se den her

Detectify har scannet top 500-listen fra Alexa, der indeholder de mest besøgte websider i verden.

"Vi opdagede, at mindre end halvdelen af disse domæner har konfigureret email-autentificering korrekt for at forhindre spoofede emails bliver sendt fra deres domæner, hvilket betyder, at brugerne er i risiko for at modtage falske emails, der ser ud til at komme fra domæner, som de stoler på."

"For at forhindre spoofede emails, skal alle systemer manuelt konfigureres korrekt til den højeste autentificerings-standard," skriver Detectify og tilføjer, at denne proces desværre er temmelig kompliceret og derfor ofte ikke gribes korrekt an.

Løsningerne findes

Detectify forklarer, at man er nødt til at konfigurere autentificeringen med eksempelvis SPF og DMARC for at sætte en stopper for email spoofing.

"Det er dog meget almindeligt, at SPF ikke konfigureres korrekt, og at virksomheder er i risikozonen uden at være klar over det," lyder det fra sikkerhedsfirmaet.

"Vores research viser, at kun 42 procent af top 500 Alexa-siderne anvender DMARC," lyder det samtidig.

Læs også:

Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald

Ny type phishing-mail har din chef som afsender

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere