Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Sikkerhedsfirma advarer: Populære domæner konfigureret helt forkert - åbner ladeport for phishing-angreb

Over halvdelen af de mest populære webdomæner er konfigureret på en måde, så de it-kriminelle kan lave udspekulerede phishing-angreb via såkaldt email spoofing.

Det er alt for let for de it-kriminelle at sende phishing-mails, der ser ud til at komme fra domæner, som man normalt stoler på.

Såkaldt email spoofing er et stigende problem, fordi brugerne, når de ser en velkendt afsender i indbakken, er mere tilbøjelige til at hoppe på de it-kriminelles fupnumre og afgive ellers fortrolige informationer.

De kriminelle udnytter, at mange velkendte og velbesøgte domæner har åbnet en dør på klem, så det er muligt at sende spoofede emails.

Det skriver det svenske sikkerhedsfirma Detectify.

Læs også: Advarsel til Apple-brugerne: Dansk fup-mail i omløb - se den her

Detectify har scannet top 500-listen fra Alexa, der indeholder de mest besøgte websider i verden.

"Vi opdagede, at mindre end halvdelen af disse domæner har konfigureret email-autentificering korrekt for at forhindre spoofede emails bliver sendt fra deres domæner, hvilket betyder, at brugerne er i risiko for at modtage falske emails, der ser ud til at komme fra domæner, som de stoler på."

"For at forhindre spoofede emails, skal alle systemer manuelt konfigureres korrekt til den højeste autentificerings-standard," skriver Detectify og tilføjer, at denne proces desværre er temmelig kompliceret og derfor ofte ikke gribes korrekt an.

Løsningerne findes

Detectify forklarer, at man er nødt til at konfigurere autentificeringen med eksempelvis SPF og DMARC for at sætte en stopper for email spoofing.

"Det er dog meget almindeligt, at SPF ikke konfigureres korrekt, og at virksomheder er i risikozonen uden at være klar over det," lyder det fra sikkerhedsfirmaet.

"Vores research viser, at kun 42 procent af top 500 Alexa-siderne anvender DMARC," lyder det samtidig.

Læs også:

Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald

Ny type phishing-mail har din chef som afsender

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere