Artikel top billede

Tidligere topchef for HP Danmark færdig som CEO efter kun et år på posten - forlader Tia midt i juridisk slagsmål

Midt i et uafklaret juridisk slagsmål mellem kapitalfonden EQT og de tidligere ejere af softwarehuset TIA Technology, har selskabet skiftet ud på direktørposten.

Den tidligere direktør i HP Danmark, Jakob Schou Meding, har efter kun godt et år sagt farvel til jobbet som CEO i softwarehuset Tia Technology, som er specialiseret i løsninger til forsikringsbranchen.

Han afløses af Christian Peter Kromann, der kommer fra et job i det amerikanske it-firma Sunguard.

En fåmælt Jakob Schou Meding bekræfter overfor Computerworld, at han ikke længere er ansat i Tia Technology, hvor han tiltrådte i februar 2015 - omkring et halvt år efter at kapitalfonden EQT lagde omkring en halv milliard kroner på bordet for at overtage kontrollen med selskabet.

Han afløste dengang Liselotte Munk Poulsen, som i dag er ansat i CSC.

"Vi er blevet enige om, at vores veje skilles," siger Jakob Schou Meding og kalder samtidig sin pludselige exit "helt udramatisk". Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Siden overtagelsen af Tia Technology er EQT endt i et juridisk slagsmål med de tidligere ejere.

I selskabets regnskab for 2015 faldt overskuddet fra 30 til kun fem millioner kroner - blandt andet på grund af en voldsom stigning i såkaldt eksterne omkostninger, som steg fra 29 til 52 millioner kroner.

Læs mere om det her: Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

EQT mener, at de tidligere ejere har tilbageholdt vigtig viden om situationen i selskabet og striden skal nu afgøres gennem en civil voldgift.

Partner i EQT, Jannik Kruse Petersen, ønsker overfor Computerworld ikke at kommentere om den nu forhenværende direktør er blevet fyret eller hvordan hans fratræden hænger sammen med det igangværende juridiske slagsmål.

"Jakob Schou har gjort et stort stykke arbejde. Vi har vurderet, at tiden var moden til at få en ny profil ind," lyder den kortfattede kommentar fra Jannik Kruse Petersen.

Tia Technology vandt i 2014 Computerworlds Top 100 i kategorien "Branchesoftware".

Læs også:

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger

Afgående HP-direktør: Derfor stopper jeg som topchef for HP Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere