Datacentret skal opføres på disse marker få kilometer sydvest for Fredericia.

Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Detaljerne om et nyt gigantisk datacenter, der skal opføres ved Fredericia, indikerer, at det er en international it-gigant, der står bag.

Historien om, at et nyt gigantisk datacenter er på vej til Danmark, bliver ikke mindre interessant, når man nærlæser de tilgængelige dokumenter om projektet på Fredericia Kommunes hjemmeside.

Her fremgår det, at det bebyggede areal til datalagringsfaciliteter vil være på 117.740 kvadratmeter plus 11.100 kvadratmeter til en ny højspændingsstation.

Altså i næsten samme størrelsesorden som Apples meget omtalte kommende datacenter ved Viborg, der bliver på 166.000 kvadratmeter.

Læs også: Nyt gigantisk datacenter på vej til Danmark - har irske forbindelser

Der er endnu ikke sluppet detaljer ud om, hvem der står bag det kommende datacenter ved Fredericia.

Så stort bliver datacentret
At der er tale om en it-gigant med store datamængder, kan der dog ikke være tvivl om.

"Bygningerne vil huse servere beregnet til lagring og bearbejdning af meget store datamængder," lyder det blandt andet et sted i dokumenterne.

"Bygningshøjden på datalagringsfaciliteten er cirka 28 meter," anføres det et andet sted.

Vi formoder, at det er et internationalt selskab, der er tale om, da der er irske forbindelser, som Computerworld skrev mandag. Læs den historie her.

Projektområdet er på hele 76 hektar, og der vil ifølge dokumenterne om projektet blive tale om en "datalagringsfacilitet i op til fire etager med tilhørende administrations-, lager- og teknikbygninger, interne veje og p-arealer.

Op til 750 personer
Et byggeprojekt i den størrelsesorden udføres naturligvis ikke fra den ene uge til den anden, og i projektmaterialet kan man da også læse, at flere hundrede personer i op til to år vil skulle arbejde på at etablere det nye datacenter.

"Det samlede antal personer på stedet vil variere betydeligt i hele projektets løbetid. Det forventede antal personale under projektet vil gennemsnitligt være cirka 250, dog med perioder på op til 500-750 personer."

"Den samlede forventede anlægsperiode for stationsbyggeri og udvidelser vil være cirka 18-24 måneder."

Disse firmaer kan stå bag
Det store spørgsmål er nu, hvem der står bag det kommende giga-datacenter ved Fredericia.

Hvis vi bruger udelukkelsesmetoden, kan vi skære Apple bort i feltet af internationale it-giganter, der kunne have en interesse, da Apple allerede er i gang med at bygge ved Viborg.

Feltet kunne således bestå at virksomheder som Amazon, Microsoft, Google, IBM, Facebook og måske også nogle af de velkendte streaming-tjenester, der hitter så meget i Danmark i disse år.

IBM har dog allerede større datacenter-faciliteter i Danmark, og streaming-giganterne tror vi heller ikke rigtig på i et setup som dette.

Facebook kunne godt være en mulighed med udgangspunkt i den massive udbredelse det sociale netværk har i blandt andet Danmark og i Europa, men Facebook har allerede et stort datacenter i den svenske by Luleå og også et stort center i Irland.

Læs også: Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre

Microsofts europæiske datacenter-setup inkluderer indtil videre ikke Danmark, og da vi ved, at Microsoft allerede har en markant tilstedeværelse i Danmark med både Microsoft Danmark og udviklingscentret (og antallet af kunder), er det ikke helt usandsynligt, at Microsoft kunne stå bag datacentret ved Fredericia.

Imod dette taler nok, at Microsoft allerede er så langt fremme med at etablere datacentre i Europa - i Irland, Holland og Tyskland.

Google kunne bestemt også være en mulighed. Selskabet har dog også allerede datacentre i Irland, Holland, Finland og Belgien.

Også Amazon er til stede i Europa med datacentre i Irland, Tyskland og snart også i England. Men Amazon skiller sig allligivel lidt ud her, da selskabet er i gang med en nordisk ekspansion og blandt andet har talt meget varmt om mulighederne på det danske marked med cloud-tjenesterne.

Læs mere her: Amazon-boss om nordisk ekspansion: "Jeg bruger en del tid i København og rundt i Danmark"

En mulighed er naturligvis også, at det er en helt anden type virksomhed, der står bag projektet ved Fredericia.

Selve specifikationerne på datacentret afslører ikke noget om, hvilken type services, det skal leveres, og om de retter sig mod erhvervslivet eller forbrugerne.

Kom med dit bud
I maj måned kunne Computerworld fortælle, at Skatterådet havde givet grønt lys for, at et udenlandsk it-firma kan bygge et dansk datacenter.

Computerworld har også tidligere afsløret, at organisationen Invest in Denmark arbejder på at få en eller flere internationale it-firmaer til at placere datacentre i Danmark.

Ingen af it-giganterne var dog for nogle måneder siden klar til at bekræfte, at de stod bag de konkrete planer. 

Vi har naturligvis også denne gang følere ude for at komme nærmere svaret på, hvem der står bag det konkrete datacenter, der skal bygges få kilometer sydvest for Fredercia.

Men lad os indtil videre få nogle bud (og argumenter) på banen. Hvem tror du står bag det kommende gigantiske datacenter ved Fredericia?

Læs også:

Nyt gigantisk datacenter på vej til Danmark - har irske forbindelser

Amazon-boss om nordisk ekspansion: "Jeg bruger en del tid i København og rundt i Danmark"

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
En skærmrevolution er på vej: Her er alt du bør vide om fremtidens mini-LED og micro-LED-skærme
En mindre skærmrevolution er nu under opsejling. Tre nye skærmteknologier kommer med hver deres løfte om vild kontrast, flottere farver og modulære egenskaber.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
The Digital Edge: Claus H. Andersen står i spidsen for at gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker
Podcast: Salling Groups digitale chef, Claus H. Andersen, er på en digital mission: Det skal være nemmere at handle, nemmere at være kunde og nemmere være forbruger - i alle kædens 1.500 butikker. Hør hvordan den digitale chef arbejder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.