Artikel top billede

Yndlingsmetode: Sådan åbner hackerne nemt din infrastruktur

Forkert konfigurering og mistede login-oplysninger overgår malware-truslen med flere længder, viser en række fingerede it-angreb fra et sikkerhedsfirma.

Mennesker er farligere end software, når det kommer til at lade døren stå åben for hackerangreb i en virksomhed.

Det har utallige sikkerhedsrapporter gennem tiderne påvist, og nu kommer endnu en, der specifikt udpeger de fem største sikkerhedsblundere, når det kommer til at invitere hackerne inden for.

Top 5-listen over de mest benyttede hacker-metoder for at komme ind i varmen er udarbejdet af sikkerhedsfirmaet Praetorian, som har benyttet over 100 indbrudstests på forskellige virksomheder, skriver it-sikkerhedssitet Dark Reading.

Angriber igen og igen 

Når de først har haft brugeroplysningerne, der typisk indhentes via phishing- eller andre social engineering-missioner, har de siden benyttet disse til at komme videre ind i en organisations system med. 

I indbrudstestene - populært kaldet penetrationstests eller blot 'pen tests - har sikkerhedsfolkene fra Praetorian haft held og dygtighed til at benytte de samme metoder igen og igen eller i kombination med hinanden for at komme ind på de angrebne organisationers netværk.

Sikkerhedsselskabet fortæller, at folkene bag de fingerede angreb ikke er hackere, men derimod er sikkerhedsfolk.

Blandt disse sikkerhedsfolk er tidligere NSA- og CIA-ansatte, som nikker genkendende til, at flere sikkerhedsbrud kommer fra sløset password-brug snarere end sløset software-opdatering.

Software-opdatering til nyeste versioner er dog stadig en lavt hængende frugt, når det kommer til at beskytte sit virksomhedsnetværk.

Fem måder et komme ind

I overbliksform har Praetorian samlet de fem mest succesrige metoder, hvorpå selskabets folk med ens lignende metoder kunne få adgang til de angrebnes infrastruktur.

På førstepladsen kommer, at angriberne kan misbruge svage brugerpasswords, hvilket var tilfældet i 66 procent af de succesrige angreb.

Andenpladsen er indtaget af begrebet broadcast name resolution poisoning, hvor angriberne eksempelvis forsøger at få deres egne webadresser til at være indbefattet af en organisations interne netværksnavngivning og efterfølgende benytte man-in-the-middle-angreb for at komme ind på netværket.

Tredjepladsen er tilgangen til lokaladministratorers passwords via metoden 'pass-the-hash', som omfatter den kryptografiske hashing af passwords, der kan misbruges via en svaghed i autentifikationsprotokollen.

Som den fjerdenemmeste indgangsmåde til en organisations digitale infrastruktur, fandt pen-testerne i 59 procent af angrebene vej gennem passwords gemt i klar tekst i hukommelsen.

På femtepladsen ligger så utilstrækkelig netværkssegmentering som det eneste punkt i top fem-placeringerne, der ikke direkte berører stjålne brugeroplysninger.

Du kan selv finde Praetorians sikkerhedsrapport her

Læs også:
Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Test af 19 programmer: Her er den bedste antivirusbeskyttelse lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere