Artikel top billede

Oracles cloud-forretning vokset med 77 procent på et år - men er det nok?

Oracles cloud-forretning har god vind i sejlene. Men er en vækst på 77 procent nok til at få ordentligt fat i markedet?

Oracle har pæn vind i sejlene, når det gælder salget af cloud-løsninger, som er et område, som Oracle i de seneste par år har satset stort på.

Selskabet har netop offentligt første resultat for dets 2017-regnskabsår.

Det viser fremgang for kvartalet på hele 77 procent i salget af SaaS- og PaaS-løsninger, som tilsammen udgør Oracles cloudforretning i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

SaaS dækker løsninger inden for eksempelvis ERP, analytics, HR, CRM og lignende, mens PaaS dækker løsninger inden for integration, system management, data management, applikations-udvikling og lignende.

Samlet har Oracle på disse to områder landet en omsætning på 798 millioner dollar (5,3 milliarder kroner).

I alt har Oracle omsat for 8,6 milliarder dollar (57,3 milliarder kroner) i kvartalet, hvilket altså betyder, at cloud-området fortsat udgør en meget lille del af den samlede Oracle-forretning.

Oracle har tidligere bedyret, at selskabet sigtede efter vækstmål i omegnen af 75-80 procent om året.

Selskabets koncernchef Mark Hurd siger, at det er 'andet år i træk, at Oracle har 'solgt mere SaaS og PaaS end nogen anden cloudservice-leverandør.'

Selskabets formand og stifter, Larry Ellison, erklærer nu, at der for alvor skal sættes damp under kedlerne, når det gælder salget af cloud-løsningerne.

Det er da også vigtigt, for Oracle kom sent med på vognen, da først cloud-markedet var begyndt at tage fart.

Larry Ellison var nemlig længe skeptisk over for cloud-teknologierne, som han kaldte for 'latterlige' og svære at tjene penge på, hvilket du kan læse mere om her: Kritik: Oracle flakker og vakler når det gælder cloud.

Store ambitioner

Men i de senere år har piben i den grad fået en anden lyd: Oracle skal være verdens største cloud-spiller med noget på hylderne til alle kunder, uanset hvor store de er, lyder ambitionen.

Selskabet har i vanlig stil i de senere år investeret rigtigt mange penge i at opkøbe cloud-baserede selskaber, ligesom det løbende har annonceret et væld af nye produkter.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Mens cloud-området således vokser pænt, ser det værre ud for Oracles traditionelle licens-baserede forretning. Her er salget af nye licenser faldet med 11 procent til en milliard dollar (6,6 milliarder kroner), mens omsætningen på selskabets licens-baserede on premise-software ligger stabilt.

Omsætningen på hardware er faldet med 12 procent.

Når det gælder Oracles IaaS (Infrastructure as a Service)-forretning, har selskabet svært ved at følge med Microsoft Azure og især Amazon Web Services.

På dette område har Oracle i kvartalet kun omsat for 171 millioner dollar (1,1 milliarder kroner). Til sammenligning omsætter førende Amazon Web Services her for næsten tre milliarder dollar i kvartalet.

Spørgsmålet er, om Oracle trods massive investeringer og teknologisk udvikling er kommet tidsnok med på markedet i en tid, hvor mange andre kan nyde godt at den momemtum, det giver at være blandt de første, der satser på et marked.

Det kan du læse mere om her: Oracles store cloud-satsning: Har selskabet en chance eller er toget kørt?

Læs også:

Larry Ellisons store mål: Skal banke alt og alle på cloud-markedet

Oracle-boss sluger kamel: Nu er cloud altså et hit

Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskaber dominerer hele markedet

Oracle blæser ind i cloud'en med fuld kraft med kæmpe-lancering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere