Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Android Auto har indtil nu krævet en bil med indbygget computer med touchskærm for at kunne fungere. Nu kan du installere systemet på din Android-telefon og benytte den som bil-computer og navigations-system. Se her, hvordan du gør.

Efter en opdatering af Android Auto behøver Googles bil-system ikke længere en bil for at fungere, men kan i stedet vise det bevidst skrabede styresystem på din smartphone. 

Det betyder, at mange flere kan benytte Android som en bil-computer og navigationsystem.

Tidligere krævede det, at din bil havde en indbygget computer med touchskærm, og at systemet skulle understøtte Android Auto. 

Android Auto omdanner din smartphones Android-system til en forenklet brugerflade, og med stemmestyring og få tryk kan du få navigation med Google Maps og modtage beskeder, der læses højt, så du undgår at ende i grøften. 

Du kan desuden styre afspilning af Spotify, hvis du har tilsluttet din telefon med din bil via bluetooth. 

Android Auto har endnu ikke været tilgængeligt i Danmark, og det er det på sin vis heller ikke endnu. Du kan i hvert fald ikke hente appen via Googles app-butik, Play Store. 

Sådan installerer du Android Auto på en dansk telefon
I stedet skal du hente appen via APKMirror, en hjemmeside med AKP'er, Androids svar på exe-filer.

Inden du henter filen, skal du tillade installation af filer fra tredjepart, altså installation af apps, der ikke kommer fra Googles App-butik. Dette gør du i Indstillinger, Sikkerhed, "ukendte Kilder". Så snart du har flået fluebenet til, skal du gå ind på nedenstående link.

Her kan du hente Android Auto

Her skal du hente Android Auto. På vores Alcatel Icon 4 måtte vi hente den anden nyeste version (fra 7 nov.) før det virkede. 

Når du har hentet filen, installerer du den ved at trykke på notifikationen i notifikationsbjælken. Hvis ikke installationen lykkes, kan du prøve at hente en anden version af Android Auto. 

Så snart det er lykkes at hente og installere appen, bør du med det samme gå tilbage i indstillinger og slå app-installationer fra "ukendte kilder", fra igen. Så længe det felt er slået fra, er du langt hen ad vejen sikret mod malware på Android-platformen. 

Læs også: Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere