Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Gigantisk hacker-netværk afsløret efter syv år: Hackere anholdt og massevis af servere beslaglagt og lukket ned

Et gigantisk hacker-netværk, der har udsendt mange millioner phishing-mails hver eneste uge, er blevet lagt ned. Fem mistænkte er anholdt.

Hacker-netværket Avalanche har været aktivt i syv år.

Gennem net-fiskere har bagmændene kontrolleret over en halv million zombie-maskiner i et stort botnet, men i går blev fem mistænkte anholdt og 39 servere beslaglagt.

Både amerikanske og europæiske myndigheder har samarbejdet om at knække hacker-netværket, der altså trækker tråde helt tilbage til 2009.

20 slags malware

Nu er fem personer så anholdt, 39 servere beslaglagt og yderligere 221 servere koblet fra nettet ifølge Europol, skriver Computerworlds svenske søsterside.

Avalanche, som netværket kaldes, er mistænkt for at sprede over 20 forskellige typer af malware.

Det handler blandt andet om en bank-trojaner, Goznym, der kan stjæle personoplysninger og den berygtede ransomware-kode, der hedder Teslacrypt.

Ifølge det amerikanske Justitsministerium tog det fire års arbejde og et samarbejde mellem mere end 40 lande, at komme frem til anholdelsen og nedlukningen af Avalanche-serverne.

Efterforskerne har blandt andet infiltreret de kriminelles computerinfrastruktur, forstyrret operationer og omdirigeret trafik fra inficerede computere til servere, der kontrolleres af myndighederne.

Ifølge Europol er det første gang, at denne fremgangsmetode er afprøvet i denne målestok.

500.000 zombier

Efterforskerne fortæller også, at hackerne har været i stand til at opbygge et af verdens største botnet med omkring 500.000 aktive zombie-maskiner.

Via dette botnet har netværket udsendt over en million phishing-mails med inficerede vedhæftede filer hver eneste uge, hvilket har resulteret i smittede maskiner i 180 forskellige lande.

Ifølge British National Crime Agency, der undersøger organiseret kriminalitet, har andre kriminelle også kunnet betale sig til at få adgang til ondsindede tjenester, der blandt andet har givet dem mulighed for at udsende malware, ransomware eller phishing-kampagner.

Læs også:
Priserne falder i hacker-miljøerne: Så lidt koster det at købe et hack, et DDoS-angreb eller en RAT

Hacker spadserede direkte ind i FBI's it-systemer: Ringede til support og fik password

White hat-hacker: "Sådan stak vi en kæp i hjulet på en af nettets hårdeste hackerværktøjer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere