Artikel top billede

Gigantisk hacker-netværk afsløret efter syv år: Hackere anholdt og massevis af servere beslaglagt og lukket ned

Et gigantisk hacker-netværk, der har udsendt mange millioner phishing-mails hver eneste uge, er blevet lagt ned. Fem mistænkte er anholdt.

Hacker-netværket Avalanche har været aktivt i syv år.

Gennem net-fiskere har bagmændene kontrolleret over en halv million zombie-maskiner i et stort botnet, men i går blev fem mistænkte anholdt og 39 servere beslaglagt.

Både amerikanske og europæiske myndigheder har samarbejdet om at knække hacker-netværket, der altså trækker tråde helt tilbage til 2009.

20 slags malware

Nu er fem personer så anholdt, 39 servere beslaglagt og yderligere 221 servere koblet fra nettet ifølge Europol, skriver Computerworlds svenske søsterside.

Avalanche, som netværket kaldes, er mistænkt for at sprede over 20 forskellige typer af malware.

Det handler blandt andet om en bank-trojaner, Goznym, der kan stjæle personoplysninger og den berygtede ransomware-kode, der hedder Teslacrypt.

Ifølge det amerikanske Justitsministerium tog det fire års arbejde og et samarbejde mellem mere end 40 lande, at komme frem til anholdelsen og nedlukningen af Avalanche-serverne.

Efterforskerne har blandt andet infiltreret de kriminelles computerinfrastruktur, forstyrret operationer og omdirigeret trafik fra inficerede computere til servere, der kontrolleres af myndighederne.

Ifølge Europol er det første gang, at denne fremgangsmetode er afprøvet i denne målestok.

500.000 zombier

Efterforskerne fortæller også, at hackerne har været i stand til at opbygge et af verdens største botnet med omkring 500.000 aktive zombie-maskiner.

Via dette botnet har netværket udsendt over en million phishing-mails med inficerede vedhæftede filer hver eneste uge, hvilket har resulteret i smittede maskiner i 180 forskellige lande.

Ifølge British National Crime Agency, der undersøger organiseret kriminalitet, har andre kriminelle også kunnet betale sig til at få adgang til ondsindede tjenester, der blandt andet har givet dem mulighed for at udsende malware, ransomware eller phishing-kampagner.

Læs også:
Priserne falder i hacker-miljøerne: Så lidt koster det at købe et hack, et DDoS-angreb eller en RAT

Hacker spadserede direkte ind i FBI's it-systemer: Ringede til support og fik password

White hat-hacker: "Sådan stak vi en kæp i hjulet på en af nettets hårdeste hackerværktøjer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere