Har undersøgt 141 exploit kits fra nettets mørke underverden: Disse sårbarheder vil de kriminelle udnytte

En undersøgelse af 141 exploit kits afslører, at især sårbarheder i Adobes og Microsofts teknologier hitter hos de it-kriminelle.

Adobes Flash Player stod for seks af de 10 mest populære sårbarheder i de it-kriminelles exploit kits i 2016.

De fire øvrige sårbarheder på top 10-listen var at finde i Internet Explorer, Silverlight og Windows, der alle er teknologier fra Microsoft.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Recorded Future i en analyse af, hvilke sårbarheder, der er blevet udnyttet af de it-kriminelle her i 2016.

Læs også: Danskerne giver iskold skulder til Flash: Webbrugerne har ofte slet ikke Flash installeret

Et exploit kit er et vigtigt redskab for de it-kriminelle, der uden de store tekniske kompetencer og ofte også til en meget lav pris kan udføre angreb med, hvad nogle kalder 'crimeware as a service.' 

Og det var især Microsofts opg Adobes teknologier, der blev fokuseret på i exploit kits her i 2016:

"En 2016-sårbarhed i Internet Explorer (CVE-2016-0189) havde flest forbindelser til exploit kits. Bemærkelsesværdig var Sundown EK, der hurtigt inkluderede en exploit i juli 2016," skriver Recorded Future. De mest populære exploit kits i slutningen af 2016 erSundown, RIG og Neutrino, der har taget over, efter at Angler Exploit Kit i juni trådte i baggrunden.

I Recorded Futures analyse af de 141 forskellige exploit kits, er det især Flash-sårbarheder, der fokuseres på fra de kriminelles side.

"Adobe Flash Players CVE-2015-7645 er blevet indarbejdet i syv exploits kits, den højeste udbredelse blandt de analyserede sårbarheder, formentlig fordi det var den første 0-dagssårbarhed, der blev opdaget efter signifikante ændringer i Adobes sikkerhed."

Læs også:

Danskerne giver iskold skulder til Flash: Webbrugerne har ofte slet ikke Flash installeret

Flash skiftes ud med HTML 5 på internettet - men DR vil ikke tage skridtet fuldt ud

Efter haste-lapning af endnu en kritisk sårbarhed i Flash: Er det tid til at deaktivere Flash helt?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.